Sokak Fotoğrafçılığı Lens Tavsiye-Rf 28mm-Rf35mm ve Rf50 mm

Reaksiyon skoru
3
Merhabalar, 3-4 ay sonra body olarak Canon R50 alacağım. Sokak fotoğrafları çekmek istiyorum, bazen evleri bazen denizi bazen kedileri vs, sokağın içindeki özneleri kısaca.
Lensimi ise şu anda almak istiyorum, elimde dursun, daha sonra bodyi aldığımda hazır lensim bulunsun elimde, makine zamnı ayrıca lense de bütçe ayırmak istemiyorum.
28mm-35mm50mm
Bu 3 lensi arasından hangisini bu amaçlar için tavsiye edersiniz?

(Konuya geçte görseniz cevap verebilirseniz en azından ben almış olsam bile benden sonraki arkadaşlara fikir olur)

R50 Krop faktör (APS-C) sensörlü olduğu için aralarındaki en mantıklı lens 28 veya 35mm olacaktır. 28mm alırsan görüntüde 1,6 kroptan dolayı 45mm göreceksin. 35mm de ise bu 56mm olacak. 35mm alırsan arkaplanı daha fazla yok edebilirsin. 50mm sokak için tavsiye etmem yaklaşık 80mm lere denk geliyor açısı çok dar kalacaktır.

R50 Krop faktör (APS-C) sensörlü olduğu için aralarındaki en mantıklı lens 28 veya 35mm olacaktır. 28mm alırsan görüntüde 1,6 kroptan dolayı 45mm göreceksin. 35mm de ise bu 56mm olacak. 35mm alırsan arkaplanı daha fazla yok edebilirsin. 50mm sokak için tavsiye etmem yaklaşık 80mm lere denk geliyor açısı çok dar kalacaktır.
Çok teşekkür ederim cevabınız için; Canon RF 28 mm lens sipariş etmiştim fotofixten, 2 gün sonra arayıp stok yokluğundan siparişimi iptal ettiler. Canonla Fuji arasında kalmıştım bi de şansımı fujifen deneyim diyerekten XF 27 mm f2.8 lensi aldım, dün ulaştı elimde. Gövde olarakta X-M5 düşünüyorum şimdilik bakalım. Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için tekrardan

Geri