20 bin TL R5 3600 2080 Super sistem yükseltme tavsiyesi

Ben olsam 32 GB RAM+RX7800XT+R5 5600 yapar geri kalan sisteme dokunmazdim
5600 güzel bir işlemci ama yine aynı şekilde yukardaki olaya geliyor cpu bound oyunlarda yeterli gelir mi örnek veriyorum Throne and Liberty veya black desert tarzında mmorpgler devasa savaşlar dönen oyunlar için?

Tam olarak durumda böyle aslında benim oynadığım oyun türleri genel anlamda cpu bound mmorpg türleri zaten o yüzden biraz dişli bir işlemciye ihtiyacım var.
R7 7800X3D tam sana göre bir işlemci, bunu alırsan üzülmezsin ama diğer şeylere para kalmaz. O yüzden ilk başta dediğim gibi ya bütçe artır yada satıp hazır sisteme yönel bence.

Bence eğer aciliyeti yoksa biraz bütçe yükseltin. 2080 güçlü bir kart olsada epey eskidi upgrade gerekli. İşlemci zaten upgrade edilecek. Bunları yaparsanız diğer parçalarıda yükseltmek zorunda kalacaksınız. Ayrıca AM4 sistemde kalmak bence mantıklı değil. Eğer sistem idare ediyorsa bir süre daha kullanmaya devam edin, sonrasında sistemi satıp yeni AM5 bir hazır sistem alın.
Kesinlikle aciliyeti yok sadece artık zamanı geldi diye düşündüm ve araştırmalara başladım ve bu söylediğinizi de çok mantıklı ve asıl çözümlerimden biri olarak değerlendiriyorum zaten. Bütçe yükselterek eski kasamı da satıp 50k 55k bütçeyle belki bir hazır sistem.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

R7 7800X3D tam sana göre bir işlemci, bunu alırsan üzülmezsin ama diğer şeylere para kalmaz. O yüzden ilk başta dediğim gibi ya bütçe artır yada satıp hazır sisteme yönel bence.
Kaba taslak bir 3 lü kurmaya çalışabilir misin benim için 7600x3d için bile biraz araştırma yaptım ama ne kadar mantıklı bilmiyorum 7800x3d ve nasıl bir anakart ram yapsak en uygun yollu bişi bir araya getiririz ? Ekran kartını ön planda tutmayışımın asıl sebeplerinden biri de buydu MMORPG türü oyunlarım gerçekten neredeyse ekran kartımı hiç kullanmıyor gibi bunun sebebi işlemcim yetersiz geldiği için mi yoksa farklı mı bilemiyorum ama :D

Kesinlikle aciliyeti yok sadece artık zamanı geldi diye düşündüm ve araştırmalara başladım ve bu söylediğinizi de çok mantıklı ve asıl çözümlerimden biri olarak değerlendiriyorum zaten. Bütçe yükselterek eski kasamı da satıp 50k 55k bütçeyle belki bir hazır sistem.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kaba taslak bir 3 lü kurmaya çalışabilir misin benim için 7600x3d için bile biraz araştırma yaptım ama ne kadar mantıklı bilmiyorum 7800x3d ve nasıl bir anakart ram yapsak en uygun yollu bişi bir araya getiririz ? Ekran kartını ön planda tutmayışımın asıl sebeplerinden biri de buydu MMORPG türü oyunlarım gerçekten neredeyse ekran kartımı hiç kullanmıyor gibi bunun sebebi işlemcim yetersiz geldiği için mi yoksa farklı mı bilemiyorum ama :D
Direkt şu ürünleri al diyemem hele ki şu an ram krizinden dolayı piyasa bulanıkken bunun için biraz araştırma yapmadan olmaz. Ama ilerde GTA 6 falan çıkacak bence illa ki bir yerden sonra bu tür oyunlara da şans vereceksin denemek isteyeceksin, o zamanlarda da tekrar upgrade yapmak zorunda kalmamak için sistemi komple yenilemende hala ısrar ediyorum.

Direkt şu ürünleri al diyemem hele ki şu an ram krizinden dolayı piyasa bulanıkken bunun için biraz araştırma yapmadan olmaz. Ama ilerde GTA 6 falan çıkacak bence illa ki bir yerden sonra bu tür oyunlara da şans vereceksin denemek isteyeceksin, o zamanlarda da tekrar upgrade yapmak zorunda kalmamak için sistemi komple yenilemende hala ısrar ediyorum.
Hahaha evet yani sistemi komple yenileme fikrine açığım ama fiyatlar can yakıcı şuanda, kendi sistemimi bilmiyorum ne kadara satabilirim varsa bir yorumun bence şu kadar eder diye duymak isterim. Bunun yanı sıra gta6 falan asla oynamayacağıma %100 emin olsam da frame generation gibi bir güzelliğe de adım atmak lazım mmorpglerde de güzel katkı sağlıyor.

Geri