9070xt ve ryzen 7 9700x yeni sistemim

Colnon

80+
Reaksiyon skoru
8
herkese merhabalar ben sistem toplama serüvenine girmiştim bu serüvene 26 aralıkta başladım tek tek elime bütçe geçtikçe indirimli parçalar almaya çalıştım hatta bazı yaptığım alışverişlerde elimdeki parçanın indirimi bitip daha iyisinin daha ucuza satıldığı ama iade süresinin geçtiği de kuryeden dolayı aksamalarında olduğu zamanlar oldu sağ salim sistemi kurdum sizlere aldığım bileşenlerin fiyatları ve güncellik açısından akakçe linki'de bırakacağım
sistem bileşenleri ve fiyatları:
POWERCOLOR REAPER RX9070XT 30100TL(GÜNCEL RX9070XT)
AMD RYZEN 7 9700X 11800TL(GÜNCEL 9700X)
GİGABYTE B850M FORCE 6800TL(GÜNCEL B850M FORCE)
KİNGSTON FURY BEAST 32GB 15000TL(GÜNCEL RAM :C )
MLD M800 M2 SSD GEN5 1TB 4800TL (GÜNCEL M800 1TB)
THERMALRİGHT WARFRAME PRO 360 5850TL (GÜNCEL WARFRAME PRO 360)
ZOKO AMİRAL DK431 2000TL (GÜNCEL FİYAT)
THERMALTAKE TOUGHPOWER GF3 1200W 8500TL(GÜNCEL 1200W PSU)
TOPLAM 84850TL

burada maalesef ram fiyatlarından dolayı en ucuz sk hynix modüllü rami aldım eğer ram ihtiyacınız var ise mhz veya cl değerlerini boşverin üstünde soğutucu bir blok varsa ve modül hynix ise tercih edin daha ucuz oluyorlar mhz ve cl değerlerinden dolayı, bunu ise rami aldıktan sonra yapay zeka yardımıyla bile 6200mhz cl30 gibi değerleri stabil alabilirsiniz ben 4800mhz cl46 buldum üstünde soğutucu blok vardı ve aldım şuanda 6200mhz cl30 kullanıyorum saatler süren stress testleri windows bellek testinden filanda geçti bunu normalde oc ve soğutma konusuna yazmam gerek ama bakan olursa bilsin bu olayı ona göre daha ucuza alabilir.

bilmeyenler için yazyazıyorum bunları türkiyede sıfır takıntınız varsa ki zaten ikinci el alacak kadar zengin değiliz biraz sabredin indirimler kovalayın pc toplama, kablolama hakkında videolar izleyin hangi parça ne işe yarar günlük kullanımda, oyunda, renderdaki performanslarına bakın ileriye dönük toplayın en çok hata burda yapılıyor beni bu yıl götürsün yeter demeyin ya biraz daha para biriktirin yada sabredin ve indirim kovalayın fiyatların hangi aylarda ve zamanlarda ne denli yükselmiş düşmüş bunu inceleyin para kolay kazanılmıyor veya aileniz kolay para biriktirmiyor yok nvidia yok amd kavgasınada gerek yok yok bu psu 1200w 8k gereksiz güçlü onun yerine asusun 1000w 9k psu alırım gibi gereksiz düşüncelere kapılmayın söyleyenleri görmeyin cidden cebinizi ve rahatınızı korur yanı burada söylediğim insan çeşitleri cidden var ve kendilerini haklı sanıyorlar bakın en iyi siz bilirsiniz para sizin sistem sizin sadece takıldığınız yer olur bilgi istemek amacıyla sorarsın ama böyle kişiler yazarsa onlar yokmuş gibi davranın belki yazdıklarıma katılmayan olabilir tüm yorumlara da açığım dediğim gibi bilmeyenleri bilgilendirmek amacıyla açtım bu konuyu herkese iyi forumlar

Son düzenleme:
psu alakasız olmuş bütçeyi zorlamış boş yere onun dışında taş gibi sistem

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Geri