ARORA SPECIAL 125 ile Kuryelik Yapılır mı?

Reflexss

80+
Reaksiyon skoru
3
Normalde honda pcx almayi planliyordum ama ilk motorum olacagi icin kaza yaptigim zaman cok koymasin diye biraz daha ucuz modellere yoneldim ve 30K civarinda arora special 125 lik motorlarin satildigini gordum, sizce alinir mi, kullananlar varsa nelere dikkat etmem lazim veya baska oneriniz var mi?

Kaza yapmak için alıyorsan hiç alma bence. Bu kafayla motora binmek tehlikeli.
Kafasiyla ne ilgisi var dostum :D motor kaza oranlari dunyada en yuksek ulasim araci olarak zirvede yanina yaklasabilen yok. Neyin kafasindan bahsediyorsun sen, gercekci olmak ne zaman tehlikeli oldu? Bu kafayla tavsiye verme kimseye lutfen.

Kafasiyla ne ilgisi var dostum
Kafayla çok ilgisi var. Kaza yapıcam diye baktığın motor çin malı ve abssi bile yok. Asıl onu alırsan kaza yaparsın. Sen daha ne için motor alacağını kafanda oturtamamışsın. Senin kafandaki tek şey kaza yapmak ve çok masraf çıkmaması. Neyse sana ileriki hayatında başarılar. Şimdiden geçmiş olsun.

Kafayla çok ilgisi var. Kaza yapıcam diye baktığın motor çin malı ve abssi bile yok. Asıl onu alırsan kaza yaparsın. Sen daha ne için motor alacağını kafanda oturtamamışsın. Senin kafandaki tek şey kaza yapmak ve çok masraf çıkmaması. Neyse sana ileriki hayatında başarılar. Şimdiden geçmiş olsun.
tesekkur ederim, umarim hayatinda girdigin iste sadece basarili olacagini ve mutlu sonla bitecegini dusunecek kadar sacma sapan yasayan bir insan degilsindir. Ev aliyorsan, kapilari olmasin, araba aliyorsan tahtadan yapilsin. Zaten kimse soymaz seni, zaten kimse gelip de vurmaz aynen. Ben de ilk motorumu r6 alip toprak razgatlioglu gibi surecegim mukemmel olacagim, kesinlikle dusme kayma olmaz :D

Arora'nın hiçbir motoru alınmaz, servis rezalet, parça kalitesi çinliler arasında bile en kötüsü olabilir, sıfır alırsın bir sürü kronik sorunu çıkar.
Arora'dan uzak dur.

Arora'nın hiçbir motoru alınmaz, servis rezalet, parça kalitesi çinliler arasında bile en kötüsü olabilir, sıfır alırsın bir sürü kronik sorunu çıkar.
Arora'dan uzak dur.
çok geniş bi kavram senin dediğin. arora rks gibi markalar ithalat yapıp başka firmalara ürettirdiği motorlara kendi markasını basıyor. eğer iyi bir firmaya ürettirdikleri bir model varsa alınır. mesela rks freccia dayang diye bir markaya ürettiriliyor gayet güzel ve sağlam bir motor. arora tarafında GP250 modeli, vinto motor'a ürettiriliyor vinto GP250 ile aynı motor çok sağlam ve çok güzel bir motor. RKS tarafında SRK serileri çok sağlam QJ tarafından üretiliyor. ülkemizde kritik nokta parça olmaması da değil. parça var elbet. servisler çok kötü çok nazlı. fabrikayı arıyorsun parça var diyor ama bayi servis ile parçayı getirtene kadar 40 takla atıyorsun resmen. bisikletçiden kırma yerlere motor servisi verirlerse böyle olur. bayilik talebi toplamaları saçma. gidicekler iyi sayılabilecek dükkanları bulup bayilik yapmaya çalışacaklar bunu kovalayacak saha ekiplerinin olması lazım. ama markalar buna pek önem vermiyor maalesef.

çok geniş bi kavram senin dediğin. arora rks gibi markalar ithalat yapıp başka firmalara ürettirdiği motorlara kendi markasını basıyor. eğer iyi bir firmaya ürettirdikleri bir model varsa alınır. mesela rks freccia dayang diye bir markaya ürettiriliyor gayet güzel ve sağlam bir motor. arora tarafında GP250 modeli, vinto motor'a ürettiriliyor vinto GP250 ile aynı motor çok sağlam ve çok güzel bir motor. RKS tarafında SRK serileri çok sağlam QJ tarafından üretiliyor. ülkemizde kritik nokta parça olmaması da değil. parça var elbet. servisler çok kötü çok nazlı. fabrikayı arıyorsun parça var diyor ama bayi servis ile parçayı getirtene kadar 40 takla atıyorsun resmen. bisikletçiden kırma yerlere motor servisi verirlerse böyle olur. bayilik talebi toplamaları saçma. gidicekler iyi sayılabilecek dükkanları bulup bayilik yapmaya çalışacaklar bunu kovalayacak saha ekiplerinin olması lazım. ama markalar buna pek önem vermiyor maalesef.
kesinlikle katılıyorum bende freccia kullanıyorum kuryede kullananlarda gördüm herhangi bir kroniği yaşamadım şuana kadar çevrendeki servisleri araştırıp en iyi işçiliği olan yeri bulursan uzun yıllar götürür diye tahmin ediyorum genel olarak servisten şikayetçi herkes.

tesekkur ederim, umarim hayatinda girdigin iste sadece basarili olacagini ve mutlu sonla bitecegini dusunecek kadar sacma sapan yasayan bir insan degilsindir. Ev aliyorsan, kapilari olmasin, araba aliyorsan tahtadan yapilsin. Zaten kimse soymaz seni, zaten kimse gelip de vurmaz aynen. Ben de ilk motorumu r6 alip toprak razgatlioglu gibi surecegim mukemmel olacagim, kesinlikle dusme kayma olmaz :D
Bu benim mantığım değil, bu senin mantığın. Ben sana "kaza yapmak için motor alma" diyorum.

Bak senin mantığın şu, eve nasıl olsa hızsız girer, pahalı evde yaşamayalım konteyner yeter. Araba ile nasılsa kaza yapıcaz pahalı araba almayalım, tofaş-toros yeter. Lastik alırken de nasılsa patlayacak o yüzden çıkma lastik alalım. Telefon alırsak bozulacak, tuşlu telefon alalım. Motor alırsak kaza yapıcaz (%100 yapıcaz ama) o yüzden pcx değil de dandik olanını alalım. Konunun nereye vardığını gördün mü?

bence 20-30K'da bi honda dio al geç.

yakınım kuryelik yapıyor yıllardır, diosu bozulmuyor yolda bırakmıyor hiçbirşey olmuyor motora
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu benim mantığım değil, bu senin mantığın. Ben sana "kaza yapmak için motor alma" diyorum.

Bak senin mantığın şu, eve nasıl olsa hızsız girer, pahalı evde yaşamayalım konteyner yeter. Araba ile nasılsa kaza yapıcaz pahalı araba almayalım, tofaş-toros yeter. Lastik alırken de nasılsa patlayacak o yüzden çıkma lastik alalım. Telefon alırsak bozulacak, tuşlu telefon alalım. Motor alırsak kaza yapıcaz (%100 yapıcaz ama) o yüzden pcx değil de dandik olanını alalım. Konunun nereye vardığını gördün mü?
İlk motor olarak illa kaza yapacam demek garip olur ama ilkten pahalı motor almakta çok mantıklı değil, çünkü motor acemiysen sağa sola yatırırsın granaj/yamulma/işçilik falan yorar bir süre sonra. Kuryelikte motoru yatırma sağdan soldan ufak değdirme olayları çok var.

şimdiden geçmiş olsun, yukarıdaki arkadaşa yüklenmişsin ama çok ama çok haklı, 2 teker üstünde her şey kafada biter, kaza geliyorum demez orası ayrı. bu kafayla motosiklete binmemeni öneririm, abssiz motosiklete binilmez, ucuz etin yahnisi de yavan olur bu da kulağına küpe olsun. kaza yaparım diye ucuz motor almak istiyorsun yormasın diye, canın kaç para hemşerim demiş üstat :) ben kaza yaptım 2 yıldır çekiyorum. 2 ameliyat oldum bilmem ne, motosiklette kaza yapmanın normal olduğunu düşünüyorsun, kendinden önce motorun hasarını düşünüyosun. senin canın hiç acımamış belli. umarım bu kafa yapısından kurtulursun kardeşim.

Çok yanlış mantık hocam kaza yapınca en son düşüneceğin şey motor olur.Bütçen varsa pcx al tabii ki.Arorada yaşayacağın titreşimle zaten kafa beyin kalmaz adamda elin ayağın uyuşur , kazada onun sonucunda oluyor zaten.Eğer uzun süre yapmayı düşünmüyorsan belki o zaman alınır 1-2 aylığına

Geri