I5 14400f 4093 mhz ve 55 watt ı geçmiyor kafayı yemek üzereyim

Tüm mesajları okuyamadım. Stok soğutucu kullanmıyorsun değil mi?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hızlı bir öneride bulunacağım bu kadar iyi olduğunu şaşıracaksın

yok kule tipi var hacı 37 38 dereceyi geçmiyor normalde 360mm radyatör vardı amd de kullandığım buna taksam 15 20 yi geçmeyecek galiba

Hızlı bir öneride bulunacağım bu kadar iyi olduğunu şaşıracaksın
yatıyom ben sbah 6 da kalkıyorum daha sahurda var naneyi yedim işe uykuszun gitcez

3 dakika müsade et bana

throttlestop

bunu indir

limits tıkla

Disable controls tikini kaldır, clamp tikini kaldır, PL1 değerini 148 PL2 değerini de 148 yap. MMIO lock kısmını işaretle tekrar dene. Normalde bunu biostan da yapabilirsin ama sen yapamazsın bunu her oyuna girdiğinde uygulamayı açman lazım. Bir dene sonra konuşuruz.

Böyle yapmasının sebebinide açıklayacağım

Son düzenleme:

Bir kaç youtube videosu izledim işlemci 65-85w arası çalışıyor. Serin çalışan bir işlemci anladığım kadarıyla. Konuyu tam okumadım ama ilk önce en baştan başlaman gerek. Bios sıfırla default ayarlara dön. Sonra temiz kurulum bir windows şart. Dandik bir işlemci değil 14400F. amd gibi 32mb l3 ön bellek olmaya bilir ama bahsettiğin gibi de olmaması lazım.

Kanka occt ilk başlıyor 100 watt sonrs ölse görmüyor 100 watt 65 maks hatta test devamında 3.5 ghz den yuksrı hayatta çıkmıyor sadeece ilk 10 saniyede 110 sonrası allah kerim

Vaktim yok iş var occt attım şuanlık geç saate bile kaldım denicem diye
hocam bios dan short duration diye bir süre olması lazım overclock kısmında onun süresi büyük ihtimalle 3 saniye yada 5 saniyede kalmıştır onu 128-256 saniye yap

Bir kaç youtube videosu izledim işlemci 65-85w arası çalışıyor. Serin çalışan bir işlemci anladığım kadarıyla. Konuyu tam okumadım ama ilk önce en baştan başlaman gerek. Bios sıfırla default ayarlara dön. Sonra temiz kurulum bir windows şart. Dandik bir işlemci değil 14400F. amd gibi 32mb l3 ön bellek olmaya bilir ama bahsettiğin gibi de olmaması lazım.
Sistem sonunda tamamlandı sayılır z790 almıştım hocam temizden tekrar format atıp herşeyi yeniden kurcam oyunlara kadar bu arads amd ekran kartını sökünce düştü drop cs de sabit 180 200 fps alıyorum sofır droplanma frametime 3 6 ms arası maks amd de 9 11 oluyordu valoranttads benzer senaryo oldu fos yine düşük ama en azındsn drop yaşamıyorum

3 dakika müsade et bana

throttlestop

bunu indir

limits tıkla

Disable controls tikini kaldır, clamp tikini kaldır, PL1 değerini 148 PL2 değerini de 148 yap. MMIO lock kısmını işaretle tekrar dene. Normalde bunu biostan da yapabilirsin ama sen yapamazsın bunu her oyuna girdiğinde uygulamayı açman lazım. Bir dene sonra konuşuruz.

Böyle yapmasının sebebinide açıklayacağım
Yeni anakart aldım dün tsktım tertrmiz format atıp denicem bunu yine düzelmez ise amd yi sökünce droplar düzeldi biraz ama fps yine düşük gibi

Geri