Oled monitör hayal kırıklığı

Kral attığın resimlere bakıyorum, renk farkı o kadar fazla ki. E gecikme de yok. Yani bence sen nefes alsın yeter modundasın :D

Kral attığın resimlere bakıyorum, renk farkı o kadar fazla ki. E gecikme de yok. Yani bence sen nefes alsın yeter modundasın :D
Fotoğraflarda IPS glow fazla gözükür bu yüzden kıyaslaması zor. Ayrıca qd oled de polarizer olmadığından kamerada ekstra kırmızımsı gözüküyor, black crush da cabası. Oled demek detay demektir çünkü yüksek kontrast sunar ve en ufak parıltı olmaz. Woled de black crush daha yaygın ama eğer qd oled de doğru ayarları kullanmazsanız black crush yapar.

Konudaki fotoğrafta soldaki gibi gözüküyor.

Size hak veriyorum, eğer oledi telefon kamerasıyla çekilen kıyaslama videolarından görüp o beklentiye girerseniz hayal kırıklığının kralını yaşarsınız çünkü o kameranın patlatmasından dolayı oluşan bir fark ve kesinlikle çıplak gözde öyle bir fark yok. Tabii ki en baba ips bile en kötü oledle yarışamaz bile ama aradaki 3-4 kat fiyat farkına değecek bir şey yok sadece paran varsa alman gereken bir teknoloji o kadar. Eğer zar zor bütçe yetişiyorsa almasan da çok üzülmezsin.

Bende piyasanın en iyi oledlerinden sayılabilecek bir model kullanıyorum ikinci ekranım da samsung g65b ona rağmen yan yana koyduğumda ellerimi başımın arkasına koyup vay be demiyorum.

Fotoğraflarda IPS glow fazla gözükür bu yüzden kıyaslaması zor. Ayrıca qd oled de polarizer olmadığından kamerada ekstra kırmızımsı gözüküyor, black crush da cabası. Oled demek detay demektir çünkü yüksek kontrast sunar ve en ufak parıltı olmaz. Woled de black crush daha yaygın ama eğer qd oled de doğru ayarları kullanmazsanız black crush yapar.

Konudaki fotoğrafta soldaki gibi gözüküyor.
Valla şu monitör işlerini iyi bilen biri olması harika valla :) Benim fo32u2 de cumartesi gelecek duruma göre konudaki mesajlarına göre bir ayar çekicem.

benim gözler kör heralde hangisi ucuzsa onu alıyorum :D
bunu aldım en son hdr acıp hz 144 sabitledim o kadar kaliteside fena değildi varsa şunu bunu yap dediğiniz bi ayar uğraşayım :kekw:
Sistemin ne? 5070 ti falan de bi güleyim. Bazısı güçlü sistem + pahalı ekipman alıp yanına en ucuz monitörü çekiyor. 😂 Ben de tam tersi ekipmandan kısıyorum. Gözlerine yazık ya şu monitörlere para mı verilir? Eğer bütçen çıkmıyorsa başka tabii ben bütçesi olup kısanlar icin söylüyorum.

1 yıldır kullanıyorum şahsen f/p mantıklı modeller alınabilir. Asus diye 50-60k verenler var ben mantıklı bulmuyorum.

G5 f/p şu an. 10-12k hatta 15k IPS panele para verenler var 20k ya qd oled alınabiliyor.
Eyv hocam 4k önereceğiniz model var mı?

@Tayfunns 7500f+16gb 9060xt hikayeli oynuyorum genelde bi 32" acer daha var 2k 165hz ips olması lazım
tavsiyen var mı yazdım ölücü olduk :kekw:

Bence sizin beklentiniz uçurumdu hocam. Yoksa OLED de bi fark yok denilcek konumda olmazdınız yani.

Kardeşim sırf sana yorum yazabilmek için geldim. Attığın fotolardan belli ki ekranın ayar istiyor.
Öncelikle kontrastı kıs biraz. Gama da düşürebilirsin. 2 yap dene bir. Ayrıca gece modu, karanlık modu vardır illa ki onu da detayları göreceğin kadar aç. Bu siyahları gri yapmaz ama ayrıntıları görmeni sağlar.

Aynı durumu çoğu kişi yaşamıştır normal bir durum aslında. Aynı şeyleri demeyeceğim ben daha vahim durumdaydım. G6 OLED kullanıyordum belki bilenler olabilir ilk aldım sıfır ayar geldi monitör hiçbir kalibrasyonu dahi yok sıfırdan renk ayarı yapıyorsunuz bildiğin. Bende garipsemiştim ama 0 aracın motoru gibi düşünün monitörün biraz çalışması ve doğal bir şekilde yanması gerek. Sonrasında düzgün ayarlarla birlikte monitör mükemmel oluyor. Dönüp baktığınız zaman IPS gözünüze batıyor. Ama tabii gözünüzün ilk OLED'e alışması için kullanmanız gerek. Ben OLED monitörümün o yağ gibi akıcılığında, sunduğu yumuşak görüntüde kaldım. Tabii panelim kırıldı ve monitörün tamamı çöp oldu. Bir daha alır mıyım bilmiyorum... Fıtık problemim var, iş bulamıyorum ve param yok. Fotoğrafçılık ekipmanlarına çok bütçe ayırmam gerektiği için hayal olarak kalacak gibi. Biraz zaman verin sizi de içine çekecek bir yerden sonra.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,195,923
Üyeler
189,939
Son üye
memin öztürk
Geri