Fotoğraflarda IPS glow fazla gözükür bu yüzden kıyaslaması zor. Ayrıca qd oled de polarizer olmadığından kamerada ekstra kırmızımsı gözüküyor, black crush da cabası. Oled demek detay demektir çünkü yüksek kontrast sunar ve en ufak parıltı olmaz. Woled de black crush daha yaygın ama eğer qd oled de doğru ayarları kullanmazsanız black crush yapar.Kral attığın resimlere bakıyorum, renk farkı o kadar fazla ki. E gecikme de yok. Yani bence sen nefes alsın yeter modundasın![]()
tftcentral.co.uk
Valla şu monitör işlerini iyi bilen biri olması harika vallaFotoğraflarda IPS glow fazla gözükür bu yüzden kıyaslaması zor. Ayrıca qd oled de polarizer olmadığından kamerada ekstra kırmızımsı gözüküyor, black crush da cabası. Oled demek detay demektir çünkü yüksek kontrast sunar ve en ufak parıltı olmaz. Woled de black crush daha yaygın ama eğer qd oled de doğru ayarları kullanmazsanız black crush yapar.
![]()
Does OLED Have a Black Crush Problem? Understanding and Testing OLED Shadow Detail - TFTCentral
Exploring black crush and shadow detail on OLED panels. Causes, why WOLED is different to QD-OLED and our new testing approachtftcentral.co.uk
Konudaki fotoğrafta soldaki gibi gözüküyor.
Takip etmeni öneririm.Valla şu monitör işlerini iyi bilen biri olması harika vallaBenim fo32u2 de cumartesi gelecek duruma göre konudaki mesajlarına göre bir ayar çekicem.
Sistemin ne? 5070 ti falan de bi güleyim. Bazısı güçlü sistem + pahalı ekipman alıp yanına en ucuz monitörü çekiyor.benim gözler kör heralde hangisi ucuzsa onu alıyorum
bunu aldım en son hdr acıp hz 144 sabitledim o kadar kaliteside fena değildi varsa şunu bunu yap dediğiniz bi ayar uğraşayım![]()
Eyv hocam 4k önereceğiniz model var mı?1 yıldır kullanıyorum şahsen f/p mantıklı modeller alınabilir. Asus diye 50-60k verenler var ben mantıklı bulmuyorum.
G5 f/p şu an. 10-12k hatta 15k IPS panele para verenler var 20k ya qd oled alınabiliyor.
SAMSUNG 27" ODYSSEY G5 0,03Ms 180Hz 2K OLED GAMING MONITOR fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
SAMSUNG 27" ODYSSEY G5 0,03Ms 180Hz 2K OLED GAMING MONITOR fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dawww.vatanbilgisayar.com