🔥İndirim PG27UCDM 4K 240Hz Oled 48.590₺(Amazon Depo)

@Perfectshot06 hocam bu modelin XG27UCDMG ile farkı var mı? Panel ve görüntü olarak?

Çok elzem bir fark olmadığından XG27'yi almıştım.

Dolby Vision da zaten birçok yerde hala yok.

Fiyatı iyi inmiş ama.
Bence de yok ama yine de insanların bilmesinde fayda var.
Ben bilgiyi veriyim de karar vermesi kullanıcıya düşer.

Geçen gün 39K ya Aorus FO32U2 modelini aldım. 32" 4K 240hz QD-Oled ve glossy ama pek beğenemedim o yüzden iade talebi oluşturup eski 4K IPS monitörüme geri döndüm.

Benim gibi 27" den 32" e geçecek olan varsa baştan uyarayım 27" de ki o keskinlik ve netlik kesinlikle 32" de yok. 27" 4K inanılmaz keskin bir görüntü sunuyor o yüzden 32" 4K bana biraz bulanık geldi. Ayrıca oled de ki yanma ihtimalini göz önünde bulundurarak sürekli ekran kapatma, masaüstü simgelerini gizleme, arkaplanı siyah yapma, başlat çubuğu kaldırma gibi angarya işlerle uğraşmak da cabası. Sanki elinin altında bir çocuk varmış gibi sürekli onu korumaya kollamaya çalışma çabası inanılmaz yorucu.

Geçen gün 39K ya Aorus FO32U2 modelini aldım. 32" 4K 240hz QD-Oled ve glossy ama pek beğenemedim o yüzden iade talebi oluşturup eski 4K IPS monitörüme geri döndüm.

Benim gibi 27" den 32" e geçecek olan varsa baştan uyarayım 27" de ki o keskinlik ve netlik kesinlikle 32" de yok. 27" 4K inanılmaz keskin bir görüntü sunuyor o yüzden 32" 4K bana biraz bulanık geldi. Ayrıca oled de ki yanma ihtimalini göz önünde bulundurarak sürekli ekran kapatma, masaüstü simgelerini gizleme, arkaplanı siyah yapma, başlat çubuğu kaldırma gibi angarya işlerle uğraşmak da cabası. Sanki elinin altında bir çocuk varmış gibi sürekli onu korumaya kollamaya çalışma çabası inanılmaz yorucu.
27-32 olayına katılıyorum o zaten biraz objektif bir konu çünkü ppi değeri olarak da 27'nin daha keskin ve net göstermesi kaçınılmaz.

Diğer dediklerin de aslında yapman gereken şeyler değil. En azından yeni jenerasyon panellerde değil.

Ekran kapatma yerine Windows üzerinden "Boş" ekran koruyucusunu seçip 4-5 dakikaya ayarlama(sadece sen AFK duruyorsan açılıyor) veya sensör varsa monitörde sensörle kapatma(şu anlık Asus güncel modellerde gördüm)

Arkaplanım siyah değil, her şeyi de görev çubuğundan açtığımdan masaüstünde gözüken tüm ikonları gizledim. Görev çubuğu da gizli sadece mouse indirince veya Windows tuşuna basınca açılıyor. Windows 11'de çoğu şeyi görev çubuğundan yapıyorsun zaten.

Panel zaten kendi kendine temizlik yapıyor her kapandığında. Artık manuel de yapmak zorunda değilsin yeni modellerde.

Hepsini setuplama 5dk ve hepsi otomatik zaten. Ondan alışmam beklediğimden hızlı sürdü. Ben de senin dediğin gibi onlarla mı uğraşacağım oyun mu oynayacağım diyordum ama gerçekten o görüntüye değiyor şu ayarları yapmak.

27-32 olayına katılıyorum o zaten biraz objektif bir konu çünkü ppi değeri olarak da 27'nin daha keskin ve net göstermesi kaçınılmaz.

Diğer dediklerin de aslında yapman gereken şeyler değil. En azından yeni jenerasyon panellerde değil.

Ekran kapatma yerine Windows üzerinden "Boş" ekran koruyucusunu seçip 4-5 dakikaya ayarlama(sadece sen AFK duruyorsan açılıyor) veya sensör varsa monitörde sensörle kapatma(şu anlık Asus güncel modellerde gördüm)

Arkaplanım siyah değil, her şeyi de görev çubuğundan açtığımdan masaüstünde gözüken tüm ikonları gizledim. Görev çubuğu da gizli sadece mouse indirince veya Windows tuşuna basınca açılıyor. Windows 11'de çoğu şeyi görev çubuğundan yapıyorsun zaten.

Panel zaten kendi kendine temizlik yapıyor her kapandığında. Artık manuel de yapmak zorunda değilsin yeni modellerde.

Hepsini setuplama 5dk ve hepsi otomatik zaten. Ondan alışmam beklediğimden hızlı sürdü. Ben de senin dediğin gibi onlarla mı uğraşacağım oyun mu oynayacağım diyordum ama gerçekten o görüntüye değiyor şu ayarları yapmak.
27 alsam belki alışma süreci olabilirdi ama 32 kesinlikle bana göre değilmiş hocam. Bana aşırı büyük geldi hem de dediğim gibi çok çok bariz bir keskinlik farkı var o gözümü çok tırlamadı. Bir de siyah renkler nedense hiç hoşuma gitmedi evet gerçek siyah, pixeller komple kapanıyor falan filan da benim gözüm hafif parlak siyaha nasıl alıştıysa artık komple simsiyah bana kötü geldi. Dün konusunu açmıştım mesela siyahlar çok siyah diye arkadaşın biri 2-3 ayar önerdi uğraştım biraz siyahlar çok hafif düzeldi ama yine de benim oyun keyfini baltalıyordu o yüzden gece üşenmedim komple kaldırıp kutuladım iade talebi oluşturdum. Benim için PC de oled monitör defteri komple kapandı. Belki TV da bambaşkadır orasını bilemem ama PC için bana göre değilmiş.

Ekler

• 1000050451.webp
    1000050451.webp
    973 KB · Hit: 51
27 alsam belki alışma süreci olabilirdi ama 32 kesinlikle bana göre değilmiş hocam. Bana aşırı büyük geldi hem de dediğim gibi çok çok bariz bir keskinlik farkı var o gözümü çok tırlamadı.
Aynen öyle ben de 32'yi dükkanda görme şansım olmuştu. Bana da büyük geliyor. O yüzden 27 tercih ettim.

32’de hem PPI daha düşük hemde çok büyük. Hikayeli oyun falan neysede rekabetçi oyun oynama şansın yok ya.

Beyler konudan da cok bağımsız degil ama nerden denk getiriyosunuz bu amazon depo olayını? Sürekli girip bakmak mi lazim mesela ben suan baktim antik kuntik urunler var.

Geri