Yardım Kioxia Exceria Pro G2 2TB mı yoksa WD Black SN8100 2TB mı tercih etmeliyim?

Reaksiyon skoru
0
Merhaba, yeni aldığım R9T3D laptopumda, yine yeni aldığım WD SN8100 gen5 ssd kullanıyorum. Muhtemelen SSD'im arızalı olduğu için (ilgili konuyu dün açmıştım) yazma hızları 14.000 civarı vermesi gerekirken 9.500 civarında takılı kalıyor. Distribütörünü aradım " Normal değil. Bizim servise yollayın. Rapor yazıp satın aldığınız yerden değişimini isteyelim." dediler. Daha birkaç günlük ürün olduğu için değişimle uğraşmak ve kargo sürecinde olacak gecikmelerden kaynaklı 14 günlük cayma hakkımdan olmak istemiyorum. Satıcı ile iletişime geçip hb üzerinden iade edeceğim. Dramli 2 TB Gen4 fiyatlarıyla, aynı özellikte Gen5 fiyatları birbirine yakın olduğu için yine tercihimi Gen5'ten yana kullanmak istiyorum. Sizce elimdekini iade edip tekrar başka bir WD Black SN8100 mü denemeliyim yoksa Kioxianın yeni gen 5 ssd'sini mi tercih etmeliyim. İkisi de aynı üst segment kontrolcü, benzer NAND ve 2 GB Dram kullanıyorlar. Sanırım TBW'leri ve SLC cacheleri de aynı. Fiyatları da aynı. WD hb üzerinden 9 taksitle satın alınabilirken Kioxia Amazonda 6 taksitle alınabiliyor. Siz ne düşünüyorsunuz? Yardımcı olursanız sevinirim.
TPU linkleri:

1000135367.webp
1000135366.webp

Bu fiyatlara 4TB Kingston Renegade geliyordu indirimde.Gen5'ler pcde bile zapetmesi zor derecede ısınıyor illa kocaman m2 soğutucuları gerekiyor ki iyi tutabilsin yoksa incecik soğutucular bile idarelik tutabiliyor gen4'ü sizinkide ısındığı için çıkamıyor 14Klara yüksek ihtimalGen4 ile gen5 arasında abartılacak fark yok gen4 bile fazla hızlı halen.

2TB olcaksa şunu alın.

Bilemiyorum Gen5 SDD'ler biraz abartı kaçabiliyor. Arkadaşın dediği gibi çok ısınıyorlar, uzun dosya transferlerinde stabiliteyi korumak çok zor. İlla ki performansı düşüyor. Bir de çoklu SSD kullanıyorsanız zaten aralarında dosya transferi yaptığınız zaman düşük SDD'nizin maksimum hızını kullanabiliyorsunuz. Daha yüksek boyutlu Gen4 mantıklı olabilir.

Üst düzey iş yapmıyorsanız gen4 alıp geçin hocam.
Linkini bırakmış olduğunuz modellerin pratikte hiçbir farkı yok ucuz olanı alabilirsiniz.

ikisinde kontrolcüsü SM2508(üst segment bir gen5). Fiyatı düşük olanı alıp geçebilirsiniz.

@frostybite @Clyde @Silver Stone @Max_Payne
Yanıtlarınız için teşekkür ederim. Son birkaç gündür yoğun olduğum için konuyla ilgilenemedim. Krizden kaynaklı 2 TB gen4 ile gen5 fiyatlarının birbirine yaklaşmış olmasından kaynaklı Gen5 tercih ettim.
Bu fiyatlara 4TB Kingston Renegade geliyordu indirimde.Gen5'ler pcde bile zapetmesi zor derecede ısınıyor illa kocaman m2 soğutucuları gerekiyor ki iyi tutabilsin yoksa incecik soğutucular bile idarelik tutabiliyor gen4'ü sizinkide ısındığı için çıkamıyor 14Klara yüksek ihtimalGen4 ile gen5 arasında abartılacak fark yok gen4 bile fazla hızlı halen.

2TB olcaksa şunu alın.

Değerlendireceğim teşekkürler.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,194,822
Üyeler
189,734
Son üye
Cengiz.turk
Geri