ASUS TUF vs Gaming laptoplarda uyku modu sorunu ve çözümü

Reaksiyon skoru
273
erhaba arkadaşlar,
Windows 11'de uyku modunda yaşanan sorunların çözümü S3 sleep modunu aktif etmek.

Uyku moduna geçtiğinde fan çalışmaya devam ediyorsa.
Uyku modundan çıkmıyorsa,
Hiç uyku moduna girmiyorsa,

Çözüm ve detaylara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://www.elevenforum.com/t/disable-modern-standby-in-windows-10-and-windows-11.3929/

ASUS TUF a/f serilerinde ve diğer gaming laptop modellerinde uyku modu sorunu yaşayanlar için çözüm S3 sleep modunu aktif etmek. Bu yöntem, daha stabil çalışır.

modern beklemeyi etkinleştirmek (varsayılan) Eski haline getirme
Reg delete "HKLM\System\CurrentControlSet\Control\Power" /v platformaoacoverride /f

modern beklemeyi devre dışı bırakmak (S3 sleep) sorun çözümü
Reg add HKLM\System\CurrentControlSet\Control\Power /v platformaoacoverride /t reg_dword /d 0

CMD ekranında “işlem başarılı” mesajını gördükten sonra exit yazıp Enter'a basın. Ardından bilgisayarı yeniden başlatmanız yeterlidir.

Benim her uyku moduna girdiğinde yapmıyor uyku modunda bi süre kaldıktan sonra 30-40dk sonra fan açıyor fanı açtıysa uyandıramıyorum fanı açmadıysa tıklama yaptığımda uyanabiliyor
Ama bunun dışında sadece 1 kez bilgisayarı kapattığımda direkt fanları açıp uyku modundaymış gibi yaptı ben kapanır sandım ama 3 saat sonra geldiğimde hâlâ aynı şekilde siyah ekranda ve fan sesi vardı bu neden kaynaklanıyor
Bilgisayarım gamegaraj x7t-5070 geçen hafta satın aldım

Benim her uyku moduna girdiğinde yapmıyor uyku modunda bi süre kaldıktan sonra 30-40dk sonra fan açıyor fanı açtıysa uyandıramıyorum fanı açmadıysa tıklama yaptığımda uyanabiliyor
Ama bunun dışında sadece 1 kez bilgisayarı kapattığımda direkt fanları açıp uyku modundaymış gibi yaptı ben kapanır sandım ama 3 saat sonra geldiğimde hâlâ aynı şekilde siyah ekranda ve fan sesi vardı bu neden kaynaklanıyor
Bilgisayarım gamegaraj x7t-5070 geçen hafta satın aldım
uyku modunu yazdığım gibi devre dışı bırakmanız faydanıza olacaktır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,192,489
Üyeler
189,277
Son üye
naveS3
Geri