Laptop Sıvı metal Akması

Hocam ana kartın bir devresini yakmış olabilirsiniz bilgisayar hakkı rahmetine kavuşmuş olabilir

Sıvı metal uygulamasını kendiniz mi yaptınız hocam?
Fazla zorlamayın hocam. Akmışsa eğer temizlenmesi gerekiyor. Eğer anakarta zarar verdiyse yeni bir anakart bulup değişim gerekebilir.

sıvı metal olayı büyük facia en güçlü dizüstülere bundan yapıyorlar amaç nedir anlamadım
benim 2 yıla yaklaşacak cihazı aldığım daha el sürmedim macuna ama değişim gerekirse metal yerine normal macun kullnırım

Sıvı metali uygulamadan önce ısı bandıyla sıvı metalin uygulanacağı yerin etrafına, akma ihtimali olan her yere çekilmesi lazım. Ayrıca sıvı metali termal macun gibi nokta büyüklüğünde uygulamamak lazım. Çipin üzerine yayılacak şekilde hatta biraz daha az uygulanmalı ki basınçla birlikte dışarı akmasın. Aktıysa küçük bir ihtimal kompanent değişimiyle kurtarabiliyorsunuz fakat biraz daha fazla yayıldıysa anakart değişimine gidebilir.

sözde bunlar iletken değil diye pazarlamışlardı diye hatırlıyorum yani aksa bile anakarta zarar vermeyecek deniliyordu ama pek öyle değil galiba

Valla bu zamanda özellikle teknolojinin pahalı olduğu ülkede böyle maceralar gercekten cesaret istiyor şu riske gireceğime 1 ay daha fazla çalışırım daha kaliteli soğutmalı alırım

sıvı metal olayı büyük facia en güçlü dizüstülere bundan yapıyorlar amaç nedir anlamadım
benim 2 yıla yaklaşacak cihazı aldığım daha el sürmedim macuna ama değişim gerekirse metal yerine normal macun kullnırım

Daraldım izlerken ne lanet şeymiş

sözde bunlar iletken değil diye pazarlamışlardı diye hatırlıyorum yani aksa bile anakarta zarar vermeyecek deniliyordu ama pek öyle değil galiba
Sıvı metal değil o senin dediğin faz değişimli pad

fabrika çıkışlı sıvı metal mi vardı siz mi sürdünüz?
Kendimiz sürdük maalesef
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sıvı metal uygulamasını kendiniz mi yaptınız hocam?
Fazla zorlamayın hocam. Akmışsa eğer temizlenmesi gerekiyor. Eğer anakarta zarar verdiyse yeni bir anakart bulup değişim gerekebilir.
bu laptopun anakartı ne kadara olur fiyat tahmini var mı?

Kendimiz sürdük maalesef
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bu laptopun anakartı ne kadara olur fiyat tahmini var mı?
Türkiye de bulamazsın, yurtdışı getirmek içinde laptopun 2 katı fiyatı ödemen lazım tahmini.

Alternatif olarak sahibinden de aynı model laptopun sadece anakartını satan mesela ekranı yok sadece anakart var belki o şekilde bulabilirsin ama bu modelin zor.

ssd ve rami satıp 60 70 bin tl civarına 5070li veya ihtiyaca göre bir laptop almak. Bu şekilde daha ucuz olur.

Geri