Çözüldü✓ Corsair Global RMA ve Müşteri Memnuniyeti Deneyimim

rukalx

80+
Reaksiyon skoru
8
1. Türkiye Süreci ve Yaşanan Mağduriyet:Corsair HS80 Max kulaklığım iki kez aynı menteşe yerinden kırıldı. Türkiye’deki yetkili servis her seferinde değişim yapsa da kronik sorun devam etti. Son arızada stok olmadığını belirterek bana eski fatura tutarı üzerinden iade (ki güncel fiyatın çok altında kalıyor) ya da belirsiz bir süre stok bekleme seçeneği sundular. Hatta değişim için başka bir perakendeciden (İtopya) ürün tedarik edilip gönderilmesi gibi profesyonellikten uzak bir süreçle karşılaştım. Bu yaklaşım beni bir kullanıcı olarak oldukça rahatsız etti.

2. Üst Düzey Destek (Tier 3 Escalation):Yerel servisin çözümsüzlüğü üzerine Corsair Global üzerinden destek bileti açtım. Talebim, Jason G. isimli Tier 3 (üst düzey) bir yetkiliye aktarıldı. Jason, sorunu çok hızlı bir şekilde analiz ederek bana sadece basit bir değişim değil, markanın amiral gemisi modeli olan Virtuoso Max'e ücretsiz "yükseltme" (upgrade) teklif etti.

3. Pratik Çözüm Süreci (İmha Kanıtı):Türkiye’ye doğrudan gönderim yapılamadığı için süreci Almanya'daki bir arkadaşım üzerinden yürüttük. Corsair, benden ürünü yurt dışına geri göndermemi istemedi; bunun yerine seri numarasını bir kalemle karalayıp fotoğrafını çekmemi (disposal proof) yeterli buldu. Bu sayede hem süreç hızlandı hem de ekstra kargo maliyetinden kurtuldum.

4. Hızlı Lojistik:İmha fotoğrafını paylaştığım gün içerisinde siparişim sisteme girildi ve sadece birkaç saat sonra UPS kargo takip numaram paylaşıldı.

Sonuç:Türkiye’deki distribütör ve servislerin "stok yok, iade verelim" diyerek geçiştirdiği bir noktada; global üretici, kullanıcısını mağdur etmemek adına piyasa değeri çok daha yüksek bir üst modelle telafi yoluna gitti. Corsair Global'in bu profesyonel yaklaşımı, beni çok memnun etti çok teşekkür ederim.

Ekler

• 6151d562-47f4-41fc-ae86-2951e224a218.webp
    6151d562-47f4-41fc-ae86-2951e224a218.webp
    269.6 KB · Hit: 95
  • WhatsApp Image 2026-02-05 at 22.40.52.webp
    WhatsApp Image 2026-02-05 at 22.40.52.webp
    97.7 KB · Hit: 90
  • seddsd.webp
    seddsd.webp
    16.8 KB · Hit: 93
1. Türkiye Süreci ve Yaşanan Mağduriyet:Corsair HS80 Max kulaklığım iki kez aynı menteşe yerinden kırıldı. Türkiye’deki yetkili servis her seferinde değişim yapsa da kronik sorun devam etti. Son arızada stok olmadığını belirterek bana eski fatura tutarı üzerinden iade (ki güncel fiyatın çok altında kalıyor) ya da belirsiz bir süre stok bekleme seçeneği sundular. Hatta değişim için başka bir perakendeciden (İtopya) ürün tedarik edilip gönderilmesi gibi profesyonellikten uzak bir süreçle karşılaştım. Bu yaklaşım beni bir kullanıcı olarak oldukça rahatsız etti.

2. Üst Düzey Destek (Tier 3 Escalation):Yerel servisin çözümsüzlüğü üzerine Corsair Global üzerinden destek bileti açtım. Talebim, Jason G. isimli Tier 3 (üst düzey) bir yetkiliye aktarıldı. Jason, sorunu çok hızlı bir şekilde analiz ederek bana sadece basit bir değişim değil, markanın amiral gemisi modeli olan Virtuoso Max'e ücretsiz "yükseltme" (upgrade) teklif etti.

3. Pratik Çözüm Süreci (İmha Kanıtı):Türkiye’ye doğrudan gönderim yapılamadığı için süreci Almanya'daki bir arkadaşım üzerinden yürüttük. Corsair, benden ürünü yurt dışına geri göndermemi istemedi; bunun yerine seri numarasını bir kalemle karalayıp fotoğrafını çekmemi (disposal proof) yeterli buldu. Bu sayede hem süreç hızlandı hem de ekstra kargo maliyetinden kurtuldum.

4. Hızlı Lojistik:İmha fotoğrafını paylaştığım gün içerisinde siparişim sisteme girildi ve sadece birkaç saat sonra UPS kargo takip numaram paylaşıldı.

Sonuç:Türkiye’deki distribütör ve servislerin "stok yok, iade verelim" diyerek geçiştirdiği bir noktada; global üretici, kullanıcısını mağdur etmemek adına piyasa değeri çok daha yüksek bir üst modelle telafi yoluna gitti. Corsair Global'in bu profesyonel yaklaşımı, beni çok memnun etti çok teşekkür ederim.
süper bir destek sağlanmış

merhaba, aynı problemi hatta beterini şuan corsair hs80 kablolu modelinde yaşıyorum. menteşesi kırılmakla kalmadı bir de üstüne üstlük komple koptu kulaklık, üstelik bu kulağımdayken oluyor. tamamen kullanılamaz hale geldi. ben itopyadan satın aldım ama duyumlarıma göre genelde hep kullanıcı hatası denip geçiştiriliyormuş, corsair supporta da mail attım fakat yurtdışında yaşıyan bir tanıdık-akrabam yok. türkiyede hangi satıcıdan aldınız ve nasıl bir yol izlediniz yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, en kötü ihtimalle ürünün değişimini yapmak isterim. bu arada yurt dışı support konusunda aydınlattığınız için teşekkürler.
PHOTO-2026-02-26-16-13-44.webp

Corsair garantisi devam eden ürünlerinin her zaman arkasında duruyor.

Corsair garantisi devam eden ürünlerinin her zaman arkasında duruyor.
Kesinlikle katılıyorum. Yerel servislerin çözüm üretemediği noktada Corsair Global devreye girip mağduriyetimi en üst modelle giderdi. Gerçekten markanın büyüklüğü burada belli oluyor. Keşke Türkiye de böyle olsa uğraştırmasa sonuç olarak bir distribütör yani markanın satılması için yardımcı olacaksın insanlara ki o üründe satış potansiyeli olsun adam ürünü garantisi için alıyor ama yok uğraşacağız uğraştıracaklar firma ürününün arkasında duruyor kullanıcı mağdur diye bu distribütör satıcı olmasına rağmen üretici firmayı korumuyor neyse konuşacak çok şey var da susuyorum

Bende de bozuk HX1200 var onu RMA'ya yazayım da yenisini yollasınlar daha global garantisi duruyor. RMA kaydını nereden açtın link atar mısın?

merhaba, aynı problemi hatta beterini şuan corsair hs80 kablolu modelinde yaşıyorum. menteşesi kırılmakla kalmadı bir de üstüne üstlük komple koptu kulaklık, üstelik bu kulağımdayken oluyor. tamamen kullanılamaz hale geldi. ben itopyadan satın aldım ama duyumlarıma göre genelde hep kullanıcı hatası denip geçiştiriliyormuş, corsair supporta da mail attım fakat yurtdışında yaşıyan bir tanıdık-akrabam yok. türkiyede hangi satıcıdan aldınız ve nasıl bir yol izlediniz yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, en kötü ihtimalle ürünün değişimini yapmak isterim. bu arada yurt dışı support konusunda aydınlattığınız için teşekkürler.Alıntıyı görüntüle
zamanında blackshark serisindeki menteşe problemi yüzünden alınmaz alınmaz diyip hs80 serisi önerenler vardı.....

zamanında blackshark serisindeki menteşe problemi yüzünden alınmaz alınmaz diyip hs80 serisi önerenler vardı.....
Güzel seri aslında ama kronik sorunlu uzun kullanımdan sonra ya menteşe yada plastik aksamları kırılıyor

Güzel seri aslında ama kronik sorunlu uzun kullanımdan sonra ya menteşe yada plastik aksamları kırılıyor
blackshark serisi kullanıyorum yıllardır.

çoğu kişi bu seriye kronik kronik kronik diyip hs80 alın en azından menteşe problemi yok diyorlardı.

Bende de bozuk HX1200 var onu RMA'ya yazayım da yenisini yollasınlar daha global garantisi duruyor. RMA kaydını nereden açtın link atar mısın
X üzerinden @corsairsupport buraya fotoğraf ve sorununu yaz bir kaç süre sonra ticked açıyorlar mail üzerine seni yönlendiriyor eğer ben kendim açarım dersen

Buraya üye olup hemen kendin açabilirsin 1 gün sonra döneceklerdir
Post automatically merged:

blackshark serisi kullanıyorum yıllardır.

çoğu kişi bu seriye kronik kronik kronik diyip hs80 alın en azından menteşe problemi yok diyorlardı.
Onu hatırlamıyorum ama araştırmalarım içerisinde benim kullandığım modelin o plastik kısımları parçalandı hem pahalı. Hem kısa sürede sorun yaşattı kullanamadım bile adam akıllı ki çalışıyorum günde 4 5 saat falan bilgisayarda işim oluyor umarım gelen Virtuoso max serisinde bir sorun yoktur bulamadım ama bakalım

Son düzenleme:
hs 80 müthiş bi kulaklık ama maalesef kullanan kim varsa ya plastiğinde ya menteşesinde problem yaşayan gördüm. sanki bunun da kronik problemi var, küçücük bir darbeyle paramparça olabilir bile. çok dikkatli kullanmak lazım. uzun kullanıma uygun bir ürün değil sanıyorum.

Selamlar herkese,

Yakın zamanda yaşadığım HS80 Max arızası nedeniyle Corsair destek ekibiyle bir RMA süreci başlatmıştım. Süreçle ilgili güncel durumu paylaşmak istedim:

Corsair ekibiyle yürüttüğüm çözüm odaklı görüşmeler neticesinde, RMA talebim olumlu sonuçlandı. Cihaz, Almanya'daki arkadaşım aracılığıyla bugün itibarıyla sorunsuz bir şekilde teslim alındı.

Corsair, bu süreçte gösterdiği yaklaşım ve sunduğu çözümle müşteri memnuniyetine verdiği önemi bir kez daha kanıtladı. Hem destek ekibinin profesyonel tutumu hem de çözüm sürecindeki destekleri için kendilerine teşekkür ederim.

Benzer bir durum yaşayan veya RMA süreciyle ilgili endişesi olan arkadaşlar olursa, yaşadığım deneyim üzerinden sorularını cevaplayabilirim.

Ekler

• kulaklık iki.webp
    kulaklık iki.webp
    89.3 KB · Hit: 19
  • kulaklık1.webp
    kulaklık1.webp
    118.3 KB · Hit: 19
Geri