👑Gamepad sektörünün lider markalarından Flydigi, artık Wraith Esports’ta!👑

Diavelin

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,501
1772190837625.webp

Çin’in ödüllü gamepadleriyle öne çıkan, tasarım, yazılım ve sunduğu yeniliklerle sektörde kendine sağlam bir yer edinmiş Flydigi, artık Wraith Esports üzerinden (reklam değildir) Türkiye’de satışta. Eğer gamepad almayı düşünüyorsanız bu modellere kesinlikle göz atmanızı öneririm. Aşağıda hem modellerin özelliklerini hem de kime uygun olduklarını kısa yorumlarla yazdım.

Bazıları “Flydigi zaten ConnectGame üzerinden satılıyordu” diyebilir; ancak farkındaysanız bu ürünler fahiş fiyatlarla, resmî bir ortaklık olmadan satılıyordu ve güncel modeller de getirilmiyordu. Bu yüzden Wraith Esports üzerinden satışa sunulması gerçekten güzel bir gelişme. Üstelik sadece gamepadler değil, aynı zamanda aksesuarlar ve diğer ürünler de mevcut; bu yüzden onlara da göz atmanızı öneririm.

1772201022693.webp

1) Flydigi Dune Fox – 1.799 TL (Önermiyorum)

(İndirim koduyla kargo dahil 1.844 TL)

Açıkçası Flydigi’nin alt segment ürünlerini fiyat açısından biraz pahalı buluyorum. Aynı fiyata daha fazla özellik sunan gamepadler bulabilirsiniz. En basitinden ekstra makro tuşlar ve jiroskop Flydigi Dune Fox’ta yok. Bu yüzden çok önermem; ancak malzeme kalitesi yine de iyidir.

Özellikler

• Hall Effect analoglar ve tetikler
  • Membrane ana tuşlar ve D-Pad
  • Sıfır ölü bölge ve turbo modu
  • 2 adet asimetrik titreşim motoru
  • 500 Hz kablolu / 250 Hz kablosuz polling rate
  • 600 mAh batarya
  • 3 bağlantı modu: kablolu / 2.4 GHz / Bluetooth
  • PC uygulama desteği
  • 200 adımlı analog çözünürlüğü
  • Ağırlık: 211 g

1772201064656.webp

2) Flydigi Dire Wolf 4 – 2.999 TL (Öneriyorum)

(İndirim koduyla kargo dahil 2.909 TL)

Dire Wolf
serisi Flydigi’nin fiyat/performans tarafındaki güçlü serilerinden biri. 4. modelde de çoğu kişinin ihtiyaç duyduğu özellikleri getirmişler. En basitinden analog direnci ayarlanabiliyor. Aynı zamanda mekanik tetikleri de var. Hatta en uygun fiyatlı, analog direnci ayarlanabilir gamepadlerden biri diyebilirim.

Özellikler

• Hall Effect analoglar
  • Hall Effect ve mekanik tetikler
  • Ayarlanabilir analog direnci
  • Tetik kilitleri
  • Membrane ana tuşlar
  • Mekanik D-Pad
  • 1000 Hz kablolu / 1000 Hz kablosuz polling rate
  • 2 adet makro tuşu
  • 6 yönlü jiroskop
  • 800 mAh batarya
  • 10 bit analog çözünürlüğü
  • PC uygulama desteği
  • Ağırlık: 233 g

1772201090892.webp

3) Flydigi Vader 5 Pro – 5.799 TL (Öneriyorum)

(İndirim koduyla kargo dahil 5.625 TL)

Gelelim Vader 5 Pro’ya. Gamepad sektörünün adeta göz bebeği diyebileceğim modellerden biri. Genelde “çok uçmayayım ama elimde de neredeyse her şey olsun” diyenlerin tercih ettiği seri Flydigi’nin Vader serisi oluyor. Bu yüzden bütçeniz varsa kesinlikle öneririm.

Çok düşük gecikme, yüksek polling rate, ayarlanabilir analog direnci, mekanik tetikler ve tuşlar, kaymaz kauçuk kaplama gibi bir gamepadde aranan çoğu özellik burada mevcut. Bütçeniz el veriyorsa gerçekten pişman etmez diyebilirim.

Özellikler

• Hall Effect analoglar
  • Tetik kilitleri
  • Mekanik, değiştirilebilir D-Pad
  • Mekanik omuz tuşları
  • Mekanik ana tuşlar
  • 8 adet mekanik makro tuşu (2 adeti çıkarılabilir)
  • Kaymaz kauçuk kaplama
  • 6 yönlü jiroskop
  • 1000 mAh batarya
  • 12 bit analog çözünürlüğü
  • 4 adet titreşim motoru (asimetrik + tetik)
  • PC uygulama desteği
  • RGB aydınlatma
  • Ağırlık: 290 g

1772201173417.webp

4) 👑Flydigi Apex 5 – 7.999 TL (Öneriyorum)

(İndirim koduyla kargo dahil 7.759 TL)

Burada açık açık söyleyeyim: PC tarafında alınabilecek en iyi gamepadlerden biri. Gerçekten bir “amiral gemisi” hissi veriyor. Elinize aldığınız anda kaliteyi sonuna kadar hissediyorsunuz ve size çoğu gamepadde olmayan çok önemli bir özellik sunuyor: force feedback tetikler.

Bu ne demek? Kısaca şöyle: Oynadığınız oyuna göre tetiğin sertliği ve tetik mesafesi değişebiliyor ve bunu farklı seviyelerde hissedebiliyorsunuz. Örneğin oyunda bir yay kullanıyorsanız, yayın gerilmesini tetikte hissedebiliyorsunuz. Ya da bir tabancanın tetik sertliği oynanış sırasında size fiziksel olarak yansıtılıyor. Bu özellik birçok oyunda destekleniyor ve destekleyen oyun sayısı da giderek artıyor.

Ben de şahsen bir Apex 5 kullanıcısıyım. Bu özelliği deneyip kullandıktan sonra başka gamepadlere geri dönmek gerçekten zor geliyor. Verdiği geri bildirim ve sertlik hissi oyunlarda çok tatmin edici.

Özellikler

• Hall Effect analoglar
  • Değiştirilebilir analog çubukları
  • Force feedback tetikler
  • Tetik kilitleri
  • Mekanik omuz tuşları
  • Mekanik ana tuşlar
  • 6 adet mekanik makro tuşu (4 adeti çıkarılabilir)
  • Kaymaz kauçuk kaplama
  • 6 yönlü jiroskop
  • 1500 mAh batarya
  • Değiştirilebilir yüz plakası
  • PC uygulama desteği
  • RGB aydınlatma
  • Kendinize özel tasarlayabileceğiniz ışık tabelası

Genel Değerlendirme

Özetle, Flydigi’nin Türkiye’ye gelmesi bence çok iyi bir gelişme. Her zaman dediğim gibi gamepad tarafında marka sayısı arttıkça rekabet artıyor ve fiyat/performans seçenekleri çoğalıyor. Umarım Türkiye’de daha fazla Flydigi satıcısı görürüz; bu sayede fiyatlar daha da uygun hale gelir. Ayrıca özel serileri de getirmelerini umuyorum, çünkü sevilen oyunlar ve animelerle yaptıkları iş birliklerinden gerçekten güzel özel sürümler çıkarıyorlar.

Merak edenler için, örnek olarak kendi kullandığım Evangelion özel sürümünün kutu açılış videosunu da aşağıya bırakıyorum.

Gamepadlerle ilgili aklınıza takılan bir şey olursa yorumlara yazın, elimden geldiğince cevaplarım. Herkese iyi forumlar.

Ekler

• 1772191583088.webp
    1772191583088.webp
    97.3 KB · Hit: 27
Hocam 4000tl ye Gamesir Cyclone 2 standlı versiyon almak mı yoksa 2. önerdiğiniz mi ?

Hocam 4000tl ye Gamesir Cyclone 2 standlı versiyon almak mı yoksa 2. önerdiğiniz mi ?
Mekanik ana butonlar ve şarj standı aramıyorsanız Dire Wolf 4 alabilirsiniz. Şarj standı ayrıca var aslında ama alırsanız Cyclone 2 ile aynı fiyata gelir aralarında fark kalmaz o yüzden burada bakmanız gereken analog direncini ayarlamaya mı ihtiyacım var yoksa mekanik ana butonlara mı ona göre karar verip ikisinden biri alınabilir.

Bu simsarlara gitmesi kötü oldu. Benim anlamadığım itopyadır, gaminggendir vs. bu markalar neden hiç bunu yapmaya çabalamıyorlar.
Bu aralar Wraith bünyesine çok fazla yeni marka katıyor; geçen gün de ZD Gaming’i ekledi. Ama Flydigi’nin farklı firmalarla da çalışmasını isterdim. Saydığınız firmalar, gamepad tarafında çok fazla markayla görüşmüyor; en azından GamingGen hariç diyebilirim. GamingGen bu konuda yine çabalıyor ama diğer firmalar için aynısını söyleyemeyeceğim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Fiyatlar az olmuş 2 katı koysalardı.
Connectgame'den iyi diyebilirim connectgame Wraith'ten beter :peepo1:

Çin’in ödüllü gamepadleriyle öne çıkan, tasarım, yazılım ve sunduğu yeniliklerle sektörde kendine sağlam bir yer edinmiş Flydigi, artık Wraith Esports üzerinden (reklam değildir) Türkiye’de satışta. Eğer gamepad almayı düşünüyorsanız bu modellere kesinlikle göz atmanızı öneririm. Aşağıda hem modellerin özelliklerini hem de kime uygun olduklarını kısa yorumlarla yazdım.

Bazıları “Flydigi zaten ConnectGame üzerinden satılıyordu” diyebilir; ancak farkındaysanız bu ürünler fahiş fiyatlarla, resmî bir ortaklık olmadan satılıyordu ve güncel modeller de getirilmiyordu. Bu yüzden Wraith Esports üzerinden satışa sunulması gerçekten güzel bir gelişme. Üstelik sadece gamepadler değil, aynı zamanda aksesuarlar ve diğer ürünler de mevcut; bu yüzden onlara da göz atmanızı öneririm.

Alıntıyı görüntüle

1) Flydigi Dune Fox – 1.799 TL (Önermiyorum)

(İndirim koduyla kargo dahil 1.844 TL)

Açıkçası Flydigi’nin alt segment ürünlerini fiyat açısından biraz pahalı buluyorum. Aynı fiyata daha fazla özellik sunan gamepadler bulabilirsiniz. En basitinden ekstra makro tuşlar ve jiroskop Flydigi Dune Fox’ta yok. Bu yüzden çok önermem; ancak malzeme kalitesi yine de iyidir.

Özellikler

• Hall Effect analoglar ve tetikler
  • Membrane ana tuşlar ve D-Pad
  • 500 Hz kablolu / 250 Hz kablosuz polling rate
  • 600 mAh batarya
  • PC uygulama desteği
  • 200 adımlı analog çözünürlüğü
  • Ağırlık: 211 g

Alıntıyı görüntüle

2) Flydigi Dire Wolf 4 – 2.999 TL (Öneriyorum)

(İndirim koduyla kargo dahil 2.909 TL)

Dire Wolf
serisi Flydigi’nin fiyat/performans tarafındaki güçlü serilerinden biri. 4. modelde de çoğu kişinin ihtiyaç duyduğu özellikleri getirmişler. En basitinden analog direnci ayarlanabiliyor. Aynı zamanda mekanik tetikleri de var. Hatta en uygun fiyatlı, analog direnci ayarlanabilir gamepadlerden biri diyebilirim.

Özellikler

• Hall Effect analoglar
  • Tetik kilitleri
  • Membrane ana tuşlar
  • Mekanik D-Pad
  • 2 adet makro tuşu
  • 6 yönlü jiroskop
  • 800 mAh batarya
  • 10 bit analog çözünürlüğü
  • PC uygulama desteği
  • Ağırlık: 233 g

Alıntıyı görüntüle

3) Flydigi Vader 5 Pro – 5.799 TL (Öneriyorum)

(İndirim koduyla kargo dahil 5.625 TL)

Gelelim Vader 5 Pro’ya. Gamepad sektörünün adeta göz bebeği diyebileceğim modellerden biri. Genelde “çok uçmayayım ama elimde de neredeyse her şey olsun” diyenlerin tercih ettiği seri Flydigi’nin Vader serisi oluyor. Bu yüzden bütçeniz varsa kesinlikle öneririm.

Çok düşük gecikme, yüksek polling rate, ayarlanabilir analog direnci, mekanik tetikler ve tuşlar, kaymaz kauçuk kaplama gibi bir gamepadde aranan çoğu özellik burada mevcut. Bütçeniz el veriyorsa gerçekten pişman etmez diyebilirim.

Özellikler

• Hall Effect analoglar
  • Tetik kilitleri
  • Mekanik omuz tuşları
  • Mekanik ana tuşlar
  • 8 adet mekanik makro tuşu (2 adeti çıkarılabilir)
  • Kaymaz kauçuk kaplama
  • 6 yönlü jiroskop
  • 1000 mAh batarya
  • PC uygulama desteği
  • RGB aydınlatma

Alıntıyı görüntüle

4) 👑Flydigi Apex 5 – 7.999 TL (Öneriyorum)

(İndirim koduyla kargo dahil 7.759 TL)

Burada açık açık söyleyeyim: PC tarafında alınabilecek en iyi gamepadlerden biri. Gerçekten bir “amiral gemisi” hissi veriyor. Elinize aldığınız anda kaliteyi sonuna kadar hissediyorsunuz ve size çoğu gamepadde olmayan çok önemli bir özellik sunuyor: force feedback tetikler.

Bu ne demek? Kısaca şöyle: Oynadığınız oyuna göre tetiğin sertliği ve tetik mesafesi değişebiliyor ve bunu farklı seviyelerde hissedebiliyorsunuz. Örneğin oyunda bir yay kullanıyorsanız, yayın gerilmesini tetikte hissedebiliyorsunuz. Ya da bir tabancanın tetik sertliği oynanış sırasında size fiziksel olarak yansıtılıyor. Bu özellik birçok oyunda destekleniyor ve destekleyen oyun sayısı da giderek artıyor.

Ben de şahsen bir Apex 5 kullanıcısıyım. Bu özelliği deneyip kullandıktan sonra başka gamepadlere geri dönmek gerçekten zor geliyor. Verdiği geri bildirim ve sertlik hissi oyunlarda çok tatmin edici.

Özellikler

• Hall Effect analoglar
  • Değiştirilebilir analog çubukları
  • Force feedback tetikler
  • Tetik kilitleri
  • Mekanik omuz tuşları
  • Mekanik ana tuşlar
  • 6 adet mekanik makro tuşu (4 adeti çıkarılabilir)
  • Kaymaz kauçuk kaplama
  • 6 yönlü jiroskop
  • 1500 mAh batarya
  • Değiştirilebilir yüz plakası
  • PC uygulama desteği
  • RGB aydınlatma
  • Kendinize özel tasarlayabileceğiniz ışık tabelası

Genel Değerlendirme

Özetle, Flydigi’nin Türkiye’ye gelmesibence çok iyi bir gelişme. Her zaman dediğim gibi gamepad tarafında marka sayısı arttıkça rekabet artıyor ve fiyat/performans seçenekleri çoğalıyor. Umarım Türkiye’de daha fazla Flydigi satıcısı görürüz; bu sayede fiyatlar daha da uygun hale gelir. Ayrıca özel serileri de getirmelerini umuyorum, çünkü sevilen oyunlar ve animelerle yaptıkları iş birliklerinden gerçekten güzel özel sürümler çıkarıyorlar.

Merak edenler için, örnek olarak kendi kullandığım Evangelion özel sürümünün kutu açılış videosunu da aşağıya bırakıyorum.

Gamepadlerle ilgili aklınıza takılan bir şey olursa yorumlara yazın, elimden geldiğince cevaplarım. Herkese iyi forumlar.

FLYDIGI Apex 5 gamepad Aliexpresste 110 dolara yani 5 bin tl civarına satılıyor. Adam nerdeyse %100'den fazla kar koymuş. Birde iade almıyorlar paketi açılınca bunlardan harbi hiçbir şey alınmaz

Senin konundan gördüğüm Thunderobot G30S Te modelini Mediamarkt'tan indirimlerimle birlikte 1100tlye getirdim. 1500 - 2000 Bütçesi olanlar için öneririm, tek eksiği batarya kapasitesi bir tık az. aktif kullanımda 4 saat gidiyor fakat hızlı şarj oluyor.

AliExpress’te kim satıyor bilmiyorum ama resmî satıcı olan GadgetHyper’da fiyat 160 dolar, %20 indirimle 130 dolara kadar düşüyor. Bizde ise 176 dolardan satılıyor. İndirim dönemlerinde fiyatın ekstra düşebileceğini düşünüyorum. Ayrıca ülkemizde vergi oranları ve ithalat ücretleri diğer ülkelere göre yüksek olduğu için fiyatların bu şekilde olması bana normal geldi. Ben de daha düşük olmasını isterdim; en azından Apex serisini 5000–6000 TL civarında beklerdim. Ama ülkenin ekonomik durumu belli, açıkçası firmaya çok da bir şey diyemiyorum.

Bu simsarlara gitmesi kötü oldu. Benim anlamadığım itopyadır, gaminggendir vs. bu markalar neden hiç bunu yapmaya çabalamıyorlar.
Eğer marka değeri yüksek olan markalarla çalışıyorsanız başka markalarla çalışmanız biraz daha zor olur. Bu her sektörde böyle işler genellikle
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Coca-cola satan bir meşrubat toptancısının pepsi satması yasaktır, aynı şekilde tam tersi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,195,927
Üyeler
189,941
Son üye
Kraft3
Geri