Forza 5'te ekran kartı teklonojileri işe yarıyor mu?

talhabkr

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
1,649
RTX 4050 laptopumla forza 5 oynuyorum ultra ayarlarda ışın izleme yüksek şekilde oynuyorum ve dlss, frame gen teklonojilerini kullandığımda daha düşük fps veriyor sizde de böyle mi, yoksa benlik bir şey mi? Ayrıca bu teklonojileri kullandığımda grafikler bozuluyor ister sadece dlss açayım ister ikisini bir açayım farketmiyor hem grafikler bozuluyor (yollar, ağaçlar vs.) hem fps 8x msaa ya göre düşük oluyor.

8x msaa, ön ayar ultra, ışın izleme yüksek: ort. 123 %1 ort 89
dlss kalite, ön ayar ultra, ışın izleme yüksek: ort. 90 %1 ort 56
dlss kalite + frame gen, ön ayar ultra, ışın izleme yüksek: ort 107 %1 64

9060xt var aynı şeyi ben de yaşamıştım. Muhtemelen sisteminizde ya da benim sistemimde bir sıkıntı yoktur kafaya takılacak bir şey değil gibi gözüküyor.

DLSS'ten dolayı giriş çözünürlüğü düştüğü için işlemci sınırından dolayı FPS artmıyor olabilir.

çok işe yaramaz normal kullanın daha iyi

Kendinizce optimize edin hocam bir sorun yok

Hali hazırda native iyi fps alıyorsunuz takılacak bir şey yok oynayın native.
çok işe yaramaz normal kullanın daha iyi
Çoğu oyunda özellikle rtx destekli oyunlarda dlss + frame gen benim işime çok yarıyor en azından rtx özelliğini kullanmama olanak sağlıyor. Örneğin gta 5'te maximum rt ön ayarında native 50 60 fps alırken dlss + frame gen birlikte kullanınca 100 - 120 fps, ortalama 60 fpsin üstünde de %1 değeri alıyorum. Bu oyunda işe yaramayınca aklıma takıldı bende mi bir sıkıntı var yoksa genel olarak mı diye

Çoğu oyunda özellikle rtx destekli oyunlarda dlss + frame gen benim işime çok yarıyor en azından rtx özelliğini kullanmama olanak sağlıyor. Örneğin gta 5'te maximum rt ön ayarında native 50 60 fps alırken dlss + frame gen birlikte kullanınca 100 - 120 fps, ortalama 60 fpsin üstünde de %1 değeri alıyorum. Bu oyunda işe yaramayınca aklıma takıldı bende mi bir sıkıntı var yoksa genel olarak mı diye
Yok hocam oyundan oyuna değişiyor . Marvel rivelsta denedim açınca düşüyor her şeyi kendimce optimize ettim

RTX 4050 laptopumla forza 5 oynuyorum ultra ayarlarda ışın izleme yüksek şekilde oynuyorum ve dlss, frame gen teklonojilerini kullandığımda daha düşük fps veriyor sizde de böyle mi, yoksa benlik bir şey mi? Ayrıca bu teklonojileri kullandığımda grafikler bozuluyor ister sadece dlss açayım ister ikisini bir açayım farketmiyor hem grafikler bozuluyor (yollar, ağaçlar vs.) hem fps 8x msaa ya göre düşük oluyor.

8x msaa, ön ayar ultra, ışın izleme yüksek: ort. 123 %1 ort 89
dlss kalite, ön ayar ultra, ışın izleme yüksek: ort. 90 %1 ort 56
dlss kalite + frame gen, ön ayar ultra, ışın izleme yüksek: ort 107 %1 64
Forza 5 inanılmaz iyi optimize edilmiş bir oyun olduğu için bu teknolojilerin neredeyse hiç katkısı olmuyor.

Oyun iyi optimize ama teknolojileri oyuna iyi yapamamışlar. DLAA açın geçin görüntü kaliteniz güzel olsun.

Geri