Yapay zekanın 5060 ti 16 gb ve ryzen 7 9700X tavsiyesi

Reaksiyon skoru
7
Bu ekran kartı ve işlemci ile bir sistem dizicem bana tavsiyeler sunar mısın dedim ve bunları sundu genel olarak verdiğim fiyat aralıklarında. Bu parçalar sizce mantıklı mı veya daha uygun, fp seçenekler var mı?

SİSTEM BİLEŞENLERİ LİSTESİ

Kullanım Amacı:
- Öncelik: Stable Diffusion ve Blender
- Oyunlar: Elden Ring, League of Legends, Counter Strike 2, Terraria vb.

Donanım Parçaları:
------------------------------------------------------------
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
İşlemci: AMD Ryzen 7 9700X
Anakart: MSI PRO B650-S WIFI (Wi-Fi Destekli, Sade Tasarım)
İşlemci Soğutucu: Thermalright Assassin X 120 Refined SE (Işıksız)
Güç Kaynağı: High Power Element BR HP1-M750BR-H12S 750W 80+ Bronze
Kasa: Dark Guardian (4x12cm Fanlı, Mesh Panel)
------------------------------------------------------------

Notlar:
- Görsellikten ziyade performans ve stabiliteye odaklanılmıştır.
- RAM ve SSD bileşenleri bu listeye dahil edilmemiştir.

AI için RTX4060ti 16gb kullanıyorum bende ryzen 7 5700x ile. RAG, DL, ML vs gibi amaçlarla. açıkcası calısacagınız veri büyüklüğü ile dogru orantılı. ben 12b-13b parametreli modelleri çok rahat calıstırabiliyorum su an. bi de VRAM stabilizer'ler var bakabilirsniiz

Net bir bütçe söylemedim bundan önce bir tavsiye daha verdi az düşür fiyatları dedim buna düşürdü ve bana az çok uygun. Bütçem burdan hesaplarsak ekran kartı 30k + işlemci maks 15k + bu yapay zekanın yazdıkları 15 k + ssd var 0k + ram de başlangıç ddr5 16 gb alıp arttırırım ordan da 8-10 k desek maksimum 70 k bir bütçem var denebilir.
Post automatically merged:

AI için RTX4060ti 16gb kullanıyorum bende ryzen 7 5700x ile. RAG, DL, ML vs gibi amaçlarla. açıkcası calısacagınız veri büyüklüğü ile dogru orantılı. ben 12b-13b parametreli modelleri çok rahat calıstırabiliyorum su an. bi de VRAM stabilizer'ler var bakabilirsniiz
Ben ilk defa sistem kuracağım için bilgim baya vasıfsız kalıyor malesef o yüzden ekran kartı dışında emin olduğum parça çok az. Ai genel olarak işlemci kullanmasa bile işlemcide ne kadar ile gitmem gerektiğine karar veremedim 7 5700x size yeterli oluyor mu?

Net bir bütçe söylemedim bundan önce bir tavsiye daha verdi az düşür fiyatları dedim buna düşürdü ve bana az çok uygun. Bütçem burdan hesaplarsak ekran kartı 30k + işlemci maks 15k + bu yapay zekanın yazdıkları 15 k + ssd var 0k + ram de başlangıç ddr5 16 gb alıp arttırırım ordan da 8-10 k desek maksimum 70 k bir bütçem var denebilir.

Ben ilk defa sistem kuracağım için bilgim baya vasıfsız kalıyor malesef o yüzden ekran kartı dışında emin olduğum parça çok az. Ai genel olarak işlemci kullanmasa bile işlemcide ne kadar ile gitmem gerektiğine karar veremedim 7 5700x size yeterli oluyor mu?
70k bütçe varsa 5070li bi kasa alman gerekiyor. ayrıca 5700x yeterli olsada anakartın am5 o işlemciyi takamazsın anakarta. parçaları tek tek toplamak yerine uyguna hazır sistemler bulup bazı parçaları özelleştirerek al çok daha uyguna gelir.

işlemci yeterli oluyor. yani yogun kullanımımda bile ben 40% 50% usage'i geciremedim. tabi sizin multitask vb iş yogunlugunuza göre de değişir. ama tavsiyem sıfır alacaksanız 5070 ayarında almanız yada ikinci el RTX3090 / 3090Ti vb. F/P bir sistem de bakabilirsiniz. cuda sayısı daha fazla.

işlemci yeterli oluyor. yani yogun kullanımımda bile ben 40% 50% usage'i geciremedim. tabi sizin multitask vb iş yogunlugunuza göre de değişir. ama tavsiyem sıfır alacaksanız 5070 ayarında almanız yada ikinci el RTX3090 / 3090Ti vb. F/P bir sistem de bakabilirsiniz. cuda sayısı daha fazla.
Bilgim az olduğu için ekran kartında 2. el mantığına girmek istemedim. Çok para veriyorsun zaten bir de dolandırılmak korkutuyor.

Bilgim az olduğu için ekran kartında 2. el mantığına girmek istemedim. Çok para veriyorsun zaten bir de dolandırılmak korkutuyor.
bütçeniz varsa sıfır kesinlikle mantıklı. eğer AI ML RAG Render Diffusion vs ise bence önce ihtiyacınızı netlestirin. sonra ekran kartlarının kapasitesine göre ilerleyin. işinizi görmezse eğer sıfır olsa da bir anlamı olmayabilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,954
Üyeler
190,839
Son üye
Grimwood
Geri