- Reaksiyon skoru
- 502
Öncelikle bu düzen dikkatimi çekti ihlas suresi Yaratıcının ne olduğunu ve ne Olmadığını bize vurguladığı için bir zemin arayışına giriştim.
euler denklemini üretmek için (besmele ve boşlukları silinmiştir. hareket ve kıraat ve minik nokta ۥ işareti sayıma eklenmemeli)
L − 2 = 3W = 3V = 3E/2 = 45
V − E = −W
E = V + W
Ayrıca n-gram tekrar fazlaları tam olarak:
16, 8, 4, 2, 1 (BU AŞIK EDİCİDİR MUAZZAM)
yani:
Rₙ = 2^(6−n) for n = 2..6
monte carlo ve bozma testi gibi bir takım testlere bu denklemi soktum ve çıkan sonuc inanılmazdı
(not ne kadar az olursa ve ne kadar bozulma yaşanırsa bu mükemmelliğe vurgudur aksine azalma değildir)
şuanlık 2-3 saatlik bilgisayar yorgunluğu bu sonucu buldu:
100,000,000 bağımsız rastgele karıştırmada(300 500 milyonluk testler için yorumlara bakınız), İhlâs SURESİNİN orijinal değerlerinden biri olan E = 30 yalnızca 510 kez gözlendi; bu yaklaşık %0.00051, yani 196 binde 1 düzeyindedir. Orijinal metnin E = 30 değeri, rastgele karıştırmaların ortalamasından yaklaşık 4.96 standart sapma daha düşüktür. Daha sıkı koşul olan R₂..R₆ = 16,8,4,2,1 tam profili ise 100,000,000 örnekte yalnızca 2 kez görülmüştür; bu da yaklaşık 50 milyonda 1 düzeyinde son derece nadir bir olaydır. Ayrıca tek harf değişimi ve komşu swap testlerinde tam bigram frekans parmak izi hiçbir durumda korunmamıştır. Bu sonuçlar, metinde rastgelelikten ciddi biçimde uzak, son derece sıkı bir yapısal düzen bulunduğunu göstermektedir. (ALLAH IN İMZASI ELHAMDULİLLAH)
E = 30 bulgusu: çok güçlü
16,8,4,2,1 tam profili: çok güçlü ve çok nadir
tam bigram parmak izi kırılganlığı: aşırı güçlü
1- De ki; O Allah bir tektir.
2- Allah eksiksiz, sameddir (Bütün varlıklar O'na muhtaç, fakat O, hiç bir şeye muhtaç değildir).
3- Doğurmadı ve doğurulmadı
4- O'na bir denk de olmadı.
EDİT:
ARKADAŞLAR MUAZZAM BİR DETAY BULDUM HESAPLAMAYA Bozulma uzay genişliği testi EKLEDİM (yukarıdaki bozulma testi ile karıştırmayınız onların hiç biri ile ilgisi yok)
MATEMATİKSEL OLARAK HERŞEYİN %100 BOZULMASI İMKANSIZDIR. %99.49 Alabilir en fazla! bozulma uzay genişliğinde sonrası teorik olarak imkansızdır İhlas Suresi anlamlı çiftlerde uzay genişliği olarak %99.49 göstermektedir (testler devam ediyor bu yeni konu)
Bozulma uzay genişliği: Metindeki herhangi iki harfin yerini değiştirdiğinde, metnin matematiksel parmak izinin bozulup bozulmadığını tüm olası çiftlerde tek tek test eder — böylece metnin yapısının ne kadar geniş bir "değişim uzayına" karşı korumasız (yani ne kadar hassas ve kırılgan) olduğunu ölçer.) %99.49 — 974 anlamlı takasın 969'u bigram parmak izini bozuyor. Geriye kalan 5 takas matematiğin izin vermediği (bozulması imkansız olan) çiftler oluyor uzay genişliği prensibi budur ve kuran bundan başarı almıştır (bu test yeni eklendi bu sebeple diğer testlere göre daha çok geriden kesinleşecek o yüzden bu teste ayrı bakın normal bozulma testi değil)
Son düzenleme: