ALLAH IN İMZASI BİR MUCİZE KEŞFEDİLMİŞ OLABİLİR(test aşamasında)

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.

Muhyiddin İbnü'l-Arabi

Cezalı
80+ Bronze
Reaksiyon skoru
502
1772507674182.webp

Öncelikle bu düzen dikkatimi çekti ihlas suresi Yaratıcının ne olduğunu ve ne Olmadığını bize vurguladığı için bir zemin arayışına giriştim.
euler denklemini üretmek için (besmele ve boşlukları silinmiştir. hareket ve kıraat ve minik nokta ۥ işareti sayıma eklenmemeli)
L − 2 = 3W = 3V = 3E/2 = 45
V − E = −W
E = V + W

Ayrıca n-gram tekrar fazlaları tam olarak:
16, 8, 4, 2, 1 (BU AŞIK EDİCİDİR MUAZZAM)
yani:
Rₙ = 2^(6−n) for n = 2..6
monte carlo ve bozma testi gibi bir takım testlere bu denklemi soktum ve çıkan sonuc inanılmazdı
(not ne kadar az olursa ve ne kadar bozulma yaşanırsa bu mükemmelliğe vurgudur aksine azalma değildir)

şuanlık 2-3 saatlik bilgisayar yorgunluğu bu sonucu buldu:

100,000,000 bağımsız rastgele karıştırmada(300 500 milyonluk testler için yorumlara bakınız), İhlâs SURESİNİN orijinal değerlerinden biri olan E = 30 yalnızca 510 kez gözlendi; bu yaklaşık %0.00051, yani 196 binde 1 düzeyindedir. Orijinal metnin E = 30 değeri, rastgele karıştırmaların ortalamasından yaklaşık 4.96 standart sapma daha düşüktür. Daha sıkı koşul olan R₂..R₆ = 16,8,4,2,1 tam profili ise 100,000,000 örnekte yalnızca 2 kez görülmüştür; bu da yaklaşık 50 milyonda 1 düzeyinde son derece nadir bir olaydır. Ayrıca tek harf değişimi ve komşu swap testlerinde tam bigram frekans parmak izi hiçbir durumda korunmamıştır. Bu sonuçlar, metinde rastgelelikten ciddi biçimde uzak, son derece sıkı bir yapısal düzen bulunduğunu göstermektedir. (ALLAH IN İMZASI ELHAMDULİLLAH)

E = 30 bulgusu: çok güçlü
16,8,4,2,1 tam profili: çok güçlü ve çok nadir
tam bigram parmak izi kırılganlığı: aşırı güçlü

1- De ki; O Allah bir tektir.

2- Allah eksiksiz, sameddir (Bütün varlıklar O'na muhtaç, fakat O, hiç bir şeye muhtaç değildir).

3- Doğurmadı ve doğurulmadı

4- O'na bir denk de olmadı.
EDİT:

ARKADAŞLAR MUAZZAM BİR DETAY BULDUM HESAPLAMAYA Bozulma uzay genişliği testi EKLEDİM (yukarıdaki bozulma testi ile karıştırmayınız onların hiç biri ile ilgisi yok)
MATEMATİKSEL OLARAK HERŞEYİN %100 BOZULMASI İMKANSIZDIR. %99.49 Alabilir en fazla! bozulma uzay genişliğinde sonrası teorik olarak imkansızdır İhlas Suresi anlamlı çiftlerde uzay genişliği olarak %99.49 göstermektedir (testler devam ediyor bu yeni konu)

Bozulma uzay genişliği:
Metindeki herhangi iki harfin yerini değiştirdiğinde, metnin matematiksel parmak izinin bozulup bozulmadığını tüm olası çiftlerde tek tek test eder — böylece metnin yapısının ne kadar geniş bir "değişim uzayına" karşı korumasız (yani ne kadar hassas ve kırılgan) olduğunu ölçer.) %99.49 — 974 anlamlı takasın 969'u bigram parmak izini bozuyor. Geriye kalan 5 takas matematiğin izin vermediği (bozulması imkansız olan) çiftler oluyor uzay genişliği prensibi budur ve kuran bundan başarı almıştır (bu test yeni eklendi bu sebeple diğer testlere göre daha çok geriden kesinleşecek o yüzden bu teste ayrı bakın normal bozulma testi değil)

Son düzenleme:
bu testleri pyton bilenler yapabilir(beni hızlandırmış olurlar) ve yoruma bırakabilir bu test sürecini çok fazla hızlandıracaktır. olumlu veya olumsuz doğru olanı bulmaktır islam ve... hatalı çıktı veya doğru çıktı diye bir durum değil bu. (bu geliştirme aşaması çünkü) (tamamen hatalı başlamış olabilirim veya tamamen doğru noktaya atış yapmış olabilirim. iki durumda kuran mucizeler barındırmaktadır. boşuna test aşaması demiyorum sebebi bu)

edit:
peki euler karakteristliğini ilk nasıl buldun? sorusuna şimdiden cevap vereyim ama hesaplarım o kadar karıştı ki (not almama sorunum yüzünden) neyse şu şekilde:

ilk metni iki düzeyde okudum:
kelime düzeyinde W, harf dizisi düzeyinde ise toplam harf sayısı L, farklı harf formu sayısı V ve farklı yönlü bitişik harf çifti sayısı E’yi çıkardım. bu 4 temel sayıyı kaptığımızda, mükemmel bir resim gözümüzün önünde belirmeye başladı: önce V = W ve E = V + W, buradan da E = 2W geldi; ardından L değeri de bunlarla tam uyunca L − 2 = 3W = 3V = 3E/2 formu ortaya çıktı. kendi kendine önüne çıkabilecek bir duruma geldi oraya saklanmış bir şaheserdi ELHAMDULİLLAH
(umarım doğru hatırlıyorumdur hahahah dağınık olmanın cezası)

Son düzenleme:

🔴TEST 2 SONUÇLARI ÇIKTI

Toplam örnek: 300,000,000

E=30 hit: 1,502 MUHTEŞEM

Tam 16,8,4,2,1 profil hit: 4 (yaklaşık 75 milyonda 1 defa)

E std sapma = 1.718613

Orijinal E için z-skor = -4.959019

Tek harf değişimi toplamı: 658

Tam bigram parmak izi korunmuş: 0 (İLAHİ MESAJ EN UFAK DEĞİŞİMDE BOZULMUŞ OLUYOR)

Anlamlı komşu swap: 44

Swap sonrası tam bigram parmak izi korunmuş: 0 0 (İLAHİ MESAJ EN UFAK DEĞİŞİMDE BOZULMUŞ OLUYOR)

İhlâs E=30 değeri rastgele karıştırmalarda yaklaşık 200 binde 1 düzeyinde, daha sıkı 16-8-4-2-1 profili ise yaklaşık 75 milyonda 1 düzeyinde görülüyor. Üstelik tek harf değişimi ve komşu swap testlerinde tam bigram parmak izi hiçbir durumda korunmuyor. Bu, metinde rastgelelikten ciddi biçimde uzak, çok hassas ve güçlü bir yapısal düzen bulunduğunu gösterir.

Son düzenleme:
ateistler degilde bence sen bir daha düşün.
inancını bile kanıtlamaya çalışıyorsun. içten içe varlığını mı sorguluyorsun yoksa.
bu kadar uğraştıgına göre.
HAYIR ilham... muhteşem bir şey

inancını bile kanıtlamaya çalışıyorsun. içten içe varlığını mı sorguluyorsun yoksa.
bu kadar uğraştıgına göre.
Ne alaka hocam islam dininde araştırma yapılınca islam şüpheli bi din mi oluyor. O zaman hastalıklar da araştırılmasın yada herşeyin daha iyisini yada yenisini bulmak eskisinin varlığını değiştirmez

🔴TEST 3

Toplam örnek: 300,000,000
E=30 hit: 1,484
Tam 16,8,4,2,1 profil hit: 4
E ortalama = 38.522713
E std sapma = 1.718680
Orijinal E için z-skor = -4.958870
Tam bigram parmak izi korunmuş: 0
Swap sonrası tam bigram parmak izi korunmuş: 0

Ne alaka hocam islam dininde araştırma yapılınca islam şüpheli bi din mi oluyor. O zaman hastalıklar da araştırılmasın yada herşeyin daha iyisini yada yenisini bulmak eskisinin varlığını değiştirmez
Yazdıgımı anlamadın dimi. cidden ülkemizde okudugunu anlamayan insan çok fazla... 2 cümle için 2 sayfa detay da mı yazsam acaba ?

Yazdıgımı anlamadın dimi. cidden ülkemizde okudugunu anlamayan insan çok fazla... 2 cümle için 2 sayfa detay da mı yazsam acaba ?
Dostum sen ne yazdığını bilmiyorsun galiba

Baya komiksin ha burda okuduğumda bu kadar araştırdığına göre sorguluyorsun yazıyor kendini kandırma ne yazdığın gayet belli
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hristiyansan sende araştırma yap 2 sayfa hristiyanlar da bilgilensin adamın dini islam kafasına yatmış araştırmış yapmış ne seni bu kadar boş konuşmaya iten

Baya komiksin ha burda okuduğumda bu kadar araştırdığına göre sorguluyorsun yazıyor kendini kandırma ne yazdığın gayet belli

Hristiyansan sende araştırma yap 2 sayfa hristiyanlar da bilgilensin adamın dini islam kafasına yatmış araştırmış yapmış ne seni bu kadar boş konuşmaya iten
lütfen cevaplaşmayın bu konu diğer tüm konulardan daha mühim ona cevap dahi vermedim önemli değil yani ve konu kilitlenmemeli tartışmaya dönerse kilitlenit
ALLAH RAZI OLSUN TEŞEKKÜRLER

Halen alakasiz cevaplar yazıyorsun...
Cevap vermek istemiyorum ama alıntılama beni lütfen.

🔴TEST 4 (300 milyondan 500 milyona çıkarttım sonunda bilgisayar hata vermedi)

Toplam örnek: 500,000,000
E=30 hit: 2,428 MUHTEŞEM
Tam 16,8,4,2,1 profil hit: 8 MUHTEŞEM
E ortalama = 38.522425
E std sapma = 1.718670
Orijinal E için z-skor = -4.958731
Tam bigram parmak izi korunmuş: 0 MUHTEŞEM
Swap sonrası tam bigram parmak izi korunmuş: 0 MUHTEŞEM

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.