Geçmişe mazi derler.

Reaksiyon skoru
11
Şimdi durduk yere aklıma Pandemide bilgisayar parçaları ile ilk defa böyle haşır neşir olduğum zamanlar geldi aklıma babam internet kafeden ederinin üstünde paralara bi pc almış ozamanlar rtx 2000 serisi yeni çıkmıştı babamın aldığı sistemde rx550 8ram i3 3220 vardı
O zamanlar işte gider internetten tek tek parça toplardım i7 8700k 32gb ram h310 anakart 1tb hdd gtx 750 ekran kartı şöyle gösterişli bi kasa ve 360mm sıvı soğutma nasıl hoşuma giderdi sistemin dengesi inanılmaz berbat olurdu ilk zamanlarda yeni yeni öğrendiğimde ama o zamanları özledim nedense her gün dolar kurunu takip eder 3/4 tane donanım kanalının takip eder videolarını izlerdim o heves vs güzel zamanlardı ama eski tadı kalmadı bu işlerin nedense eskisi gibi parça parça kasa toplamanın da bi tadı kalmadı artık sadece banamı öyle geliyor bilmiyom ama artık her şey sıradanlaştı

Şimdi durduk yere aklıma Pandemide bilgisayar parçaları ile ilk defa böyle haşır neşir olduğum zamanlar geldi aklıma babam internet kafeden ederinin üstünde paralara bi pc almış ozamanlar rtx 2000 serisi yeni çıkmıştı babamın aldığı sistemde rx550 8ram i3 3220 vardı
O zamanlar işte gider internetten tek tek parça toplardım i7 8700k 32gb ram h310 anakart 1tb hdd gtx 750 ekran kartı şöyle gösterişli bi kasa ve 360mm sıvı soğutma nasıl hoşuma giderdi sistemin dengesi inanılmaz berbat olurdu ilk zamanlarda yeni yeni öğrendiğimde ama o zamanları özledim nedense her gün dolar kurunu takip eder 3/4 tane donanım kanalının takip eder videolarını izlerdim o heves vs güzel zamanlardı ama eski tadı kalmadı bu işlerin nedense eskisi gibi parça parça kasa toplamanın da bi tadı kalmadı artık sadece banamı öyle geliyor bilmiyom ama artık her şey sıradanlaştı
çunku ozamanlar pentium 4 vs dusuk sistemler çoktu ve ufak bi yukseltme bile farkettiriyodu şimdi ne blm her şey aynılaşti gorunuşler benzer fln

o zamanlar güzeldi gtx 750ti alınca bile vay be ne ekran kartı diyorduk güncel oyunları bile oynayabiliyorduk şimdi hele 2060 super çıktığı zamanlarda ne gözümü boyamıştı hep almak istemiştim şimdi ise öyle değil rtx 3060, 4060 alan memnun değil hep daha iyisi olsun istiyorlar böyle de bir algı oluştu forumlarda
velhasıl kelam eski günler gerçekten güzeldi

Öyle yazdın ki sandım pentium devrinden bahsediceksin. :D

Bizim daha internete çıkışımız zordu. Pentum 4 sistemde modem kartı vardı Adsl arama.

Ev telefonu Adsl hattından arama yapıyordum.
Pc hoparlörden Böyle sesler çıkarıp sonra internete bağlanıyordu 300kb -500kb kızla :D
1 siteyi 30 saniyeye zor açıyorduk

Sanki Evrenin sonuna yardım mesajı yollar gibi :D
Adsl saatlik kartlar satıyordular dükkanlarda. hep 5 saatlik alırdım. Orada şifreleri yazıp arama yapınca bağlanıyordu. Baya garip sistemdi. :D

Daha Nvidia 9400GT görünce vay anasını bunlar neler üretiyor derdik.
8600gs vardı bende. gta vice city zor açıyordu :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Pentium 4 onboardıyla
gta san andreas oyununu 360p çözünürlükte çamur gibi görüntüde oynardım.

Baya da eğleniyordum ha. Şimdi berrak gibi görüntülü oyunlar bile o kadar eğlendirmiyor beni.

Pentium 4 onboardıyla

Baya da eğleniyordum ha. Şimdi berrak gibi görüntülü oyunlar bile o kadar eğlendirmiyor beni.
Bi de her yeni işlemci ve oyundan sonra "Daha grafikler ne kadar iyi olabilir ki?" diye kendi kendine düşünüp duruyor insan :D

Bi de her yeni işlemci ve oyundan sonra "Daha grafikler ne kadar iyi olabilir ki?" diye kendi kendine düşünüp duruyor insan :D
Bir süre sonra pentium 4 sistemime Nvidia gt 440 aldım. Mafia 2 yükledim ya Aman yarabbi ben hiç oyun oynamadım la dedim.

O karakterlerin temiz görüntüsü. Arabaların fiziği yumuşak süspansiyon ve hızı fren efekti hissi.
Ağzım açık kalmıştı. :D

Bizim daha internete çıkışımız zordu. Pentum 4 sistemde modem kartı vardı Adsl arama.

Pc hoparlörden Böyle sesler çıkarıp sonra internete bağlanıyordu 300kb -500kb kızla :D

Adsl saatlik kartlar satıyordular dükkanlarda. hep 5 saatlik alırdım. Orada şifreleri yazıp arama yapınca bağlanıyordu. Baya garip sistemdi. :D

Pentium 4 onboardıyla

Ozamanlar 2000 serisi yeni çıkmıştı diye belirttim zaten hatta iyi hatırlarım ozaman honda spayc alpha 10bin civarıydı ozamanlarda vatanda babama 1080ti kasa monitor vs komple sisteme 10binli bişey mi ne demiştleri ondada motoru taze çalmışlardı babamın motor zaten alacak motor parasına pc mi olur a* diyip bilgisayarıda gitti internet kafeden dediğim gibi 3220 rx550 ddr3 sistem almış yani şimdi ozaman 8. nesil işlemciler varken ben 3. nesildeydim öyleydi işte ama ben o kasada pubg mobileyi gameloopdan oynarken sürekli drop yerdim yine ssd vs de vardı yani gene hüsranlı bi pc ydi oyun için ki normal 8 9. nesilleirn yeni çıktığı zamanlarda giriş seviye bi 3. nesil işlemci kullanıyordum

Pentium 4 onboardıyla

Ozamanlar küçüktüm daha eskisini nerden bilecem ben kendi zamanımdan örnek verdim kim bilir bundan 6-7 sene sonra Yürüyen Yt short bi çocuk gelir benle aynı konuyu açsa ne diyebilirizki ben sadece ozamanlara olan özlemimi dile getirdim ama senin anlatımına görede seninde kendi zamanındaki çocukluğuna bi özlemin var

o zamanlar güzeldi gtx 750ti alınca bile vay be ne ekran kartı diyorduk güncel oyunları bile oynayabiliyorduk şimdi hele 2060 super çıktığı zamanlarda ne gözümü boyamıştı hep almak istemiştim şimdi ise öyle değil rtx 3060, 4060 alan memnun değil hep daha iyisi olsun istiyorlar böyle de bir algı oluştu forumlarda
velhasıl kelam eski günler gerçekten güzeldi
Eskiden 1050 ile güncel oyunlar çok rahat kasmadan 60fps vs oynanıyordu 1080p de yüksek ayar bile açabiliyordun ama şuanki güncel kartların tamamı bi oyunu 1080p de orta ayarlarda bile anca açtığı bile oluıyor eskiden kas gücü vardı ama kalmadı oda artık eskiden güzeldi bunlar tek tek sistem toplama uygundu insanların içinde bi sistem toplama parça araştırma tutkusu vardı şunu alim bunu böyle kombine edeyim derdi vardı

Ama artık infulencer ların belli başlı 2 3 e ticaret sitelerinde peşin fiyatına 9 12 taksit var diyip kendin seçemediğin giriş seviye parçalarla dolu bi düzen var (Mesela ekran kartı 5070 ama markanın giriş modeli vs) kendi kasanın parçalarını seçmenin toplamanın bi önemi kalmadı

Son düzenleme:
Geri