Işlemci yükselticem darboğaz olur

stellar

80+
Reaksiyon skoru
2
iyi forumlar bilgisayarımı parça parça yükseltmek istiyorum ryzen 5 5600 almaya karar verdim ama 1 ay boyunca bunu kullanmam gerekecek ekran kartı alana kadar. ekran kartım rx 580 8 gb 2048sp darboğaz vs bir sıkıntı yaşar mıyım?
( anakart ve soğutucu tavsiyeleriniz varsa da alabilirim)

Son düzenleme:
5600, rx580 i besler.
Anakart ve soğutucu için bütçe nedir?

darbogazın ne oldugu hakkında kımsenın bılgııs yok ama herkes darbogaz olur dıye korkuyor :D arkadaslar ölmüyorsunuz sonucta işlemcin yada ekran kartın daha iyi olsa ne olucak kulan gec . kaldıkı 5600 işlemci ile rx 580 soruyorsunuz

darbogazın ne oldugu hakkında kımsenın bılgııs yok ama herkes darbogaz olur dıye korkuyor :D arkadaslar ölmüyorsunuz sonucta işlemcin yada ekran kartın daha iyi olsa ne olucak kulan gec . kaldıkı 5600 işlemci ile rx 580 soruyorsunuz
ARadığım yorum :)
Olan parana olur fazla vermiş olursun. öyle bir kokuyorlar ki sanki pc mavi ekran vericek de açılmayacak.
Kaldı ki muhtemelen cs valo gibi oyunlar oynayacak

Darboğaz işlemci güçlü olunca değil. Ekran kartı güçlü olunca olur. Sorunsuz kullanırsınız.

Rx 580 ile Ryzen 5 1600 bile yeter. 5600 ile millet RTX 5070 kullanıyor düşün

gpu darboğazı olur ama gpu darboğazı aşırı spesifik senaryolar dışında fark edilmiyor bile genelde, sıkıntı yaşamazsın.

iyi forumlar bilgisayarımı parça parça yükseltmek istiyorum ryzen 5 5600 almaya karar verdim ama 1 ay boyunca bunu kullanmam gerekecek ekran kartı alana kadar. ekran kartım rx 580 8 gb darboğaz vs bir sıkıntı yaşar mıyım?
cs valo gibi oyunlar işlemci odaklı oyunlar oyüzden ekran kartına çok yüklenmene gerek yok burada kritik önem arz eden yer x3d işlemciler am4 te 5700x3d ve 5800x3d ile yakalayacağın performansı şuan güncel giriş seviye 7500f v.b sistemler yakalayamıyor . Ekran kartını rx 580 yerine gt1030 bile taksan bu işlemciler ile 1080p de 200+fps ler dropsuz garantilersin. L3 önbellekleri dehşet çalışıyor bizzat kendim test etmiştim Valorant 2k da 5800x3d ile gt1030 performansı buyur :)

Ekler

• IMG-20241104-WA0156.webp
    IMG-20241104-WA0156.webp
    802.2 KB · Hit: 20
5600, rx580 i besler.
Anakart ve soğutucu için bütçe nedir?
10000 lira bütçe var ikisi için ama ne kada uygun olursa o kadar iyi tabii ki
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

gpu darboğazı için sormuştum çünkü ekran kartım rx 580 ‘in 2048 sp diye bir modeli belirtmeyi unutmuşum. normal 580 ler gibi performans vermediğini düşünüyorum çünkü ondan sormak istedim.

ARadığım yorum :)
Olan parana olur fazla vermiş olursun. öyle bir kokuyorlar ki sanki pc mavi ekran vericek de açılmayacak.
Kaldı ki muhtemelen cs valo gibi oyunlar oynayacak
keşke böyle saçmalamak yerine faydalı olmaya çalışsaydın dostum. ekran kartım 580 in 2048 sp diye bir modeli normal 580 lere göre aynı performansı vermiyor. zayıf kalıyor yani gpu darboğazı için sordum zaten. ayrıca cs valo oynaycak olsam bile yine de iyi olanı tercih ederim mantıken.

Son düzenleme:
iyi forumlar bilgisayarımı parça parça yükseltmek istiyorum ryzen 5 5600 almaya karar verdim ama 1 ay boyunca bunu kullanmam gerekecek ekran kartı alana kadar. ekran kartım rx 580 8 gb 2048sp darboğaz vs bir sıkıntı yaşar mıyım?

Ekran kartı alana kadar pc yi kullanamıcaksın

gpu darboğazı için sormuştum çünkü ekran kartım rx 580 ‘in 2048 sp diye bir modeli belirtmeyi unutmuşum. normal 580 ler gibi performans vermediğini düşünüyorum çünkü ondan sormak istedim.

keşke böyle saçmalamak yerine faydalı olmaya çalışsaydın dostum. ekran kartım 580 in 2048 sp diye bir modeli normal 580 lere göre aynı performansı vermiyor. zayıf kalıyor yani gpu darboğazı için sordum zaten. ayrıca cs valo oynaycak olsam bile yine de iyi olanı tercih ederim mantıken.
Modlu RX 570 /470, konunun sonucu pek değişmez tabii. GPU darboğazı dediğiniz kavram sizle GPU arasında olur cok dert etmeyin yani onu GPU performansı sana yeterli gelmiyorsa değişirsin biter o iş.

GPU cok aşırı gücsüz bile olsa en fazla işlemci yatar uyur ekstra ne olacak?

Olmayan şeyleri dert etmeye gerek yok yani

Hocam anlık elinde rx580 yok mu?
Ekran kartın kadar çalışır GPU darboğazı sorun olmaz.

Darboğaz olmaz

Geri