ÜLKEDE Kİ 2.EL SİSTEM FİYAT SAÇMALIĞI

Nasıl allak bullak edecek ederini biliyorsun almazsan fiyat düşürmek zorundalar? ryzen 5 3600 rtx 3060 sistemimi 20 binden ilanda tuttum şubat ayı boyunca 1 allahın kulu mesaj bile atmadı, fiyat düşürecektim biraz daha, sonra vazgeçip komşumun oğluna hediye ettim, demek istediğim bi mal bi fiyattan gitmezse satan kişi seve seve o malın fiyatını düşürmek zorunda.
1-2 Hafta önce Ryzen 5 5600+ RTX 3060 + 16 Gb Ram+ 512 Gb m2+ Fsp 650w 80+ bronz sertifikalı sistemi 19k Aldım Hocam İşte Asıl Piyasa fiyatı budur.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

4060 a 40k yazan var sadece asus diye oda asus dual klavyeye oturup giriyolar galiba fiyatları
ÖLÜCÜLER YAZMASIN hocam :)

Fiyat bazen bir işçinin alın teridir, bazen bir fabrikanın elektrik faturasıdır, bazen de bir tüketicinin o anki hevesidir. Modern ekonomide ise bunların hepsinin bir potada eridiği arz-talep dengesi ana belirleyicidir.

Yamyam üreticilerinden de bu piyasayı çok iyi bilip arzı kısması bizim gibi ülkelerde 2. Elde de malesef sorun oluyor. İhtiyaç olmadıkça almamak lazım ki en güzel cevabı piyasa versin.
IMG_4729.webp

Herkese İyi Forumlar.
Ülkemiz Genelinde ki 2. Sistemlerin Fiyat saçmalığı İnsanı artık gına getirdi. Saçma sapan sistemlere verilen fiyatlar herkesi ciddi birşekilde olumsuz etkiliyor. Ülkemiz de zaten Sistem Zar zor Alabiliyoruz 0'a parası yetmiyenler 2. El yöneliyor ve Abuk sabuk Fiyatları görüp vazgeçiyor. En ikolojik olan fiyat ise Ryzen 5 5600x+ GTX 1660 Süperli Bir sisteme Hangi Akıl ve Mantığa dayanarak 25.000 fiyat yazılabiliyor. Bu Durum çok can sıkmaya başladı. Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz fikirlerinizi almak istiyorum. Eki bırakıyorum incelersiniz.

Bunlar daha hiçbir şey, hatta fiyatlar biraz bile düzelmiş sayılır. 1–2 sene önce ben de bu konu hakkında bir başlık açmıştım ve insanlara anlatmaya çalışıyordum. Ama konu altına gelip bana laf atanlar bile vardı. Yanlış hatırlamıyorsam birkaç gün sonra Abdullah abi de Instagram’da ya da YouTube’daki bir videosunda aynı konuya değinmişti. O zaman anladılar ama iş işten geçmişti.

Trendyol’da Ryzen 3 3200 ve RX 480’li ya da daha da düşük sistemlere sırf RGB var diye 20–30 bin veren insanlar var. Bilgisi olmayan insanlar da “ışıklı kasa” görünce iyi sanıyor. Üstüne “Valorant, Roblox, PUBG açar” yazılınca bir şekilde satılıyor.

Maalesef başımıza gelen birçok şeyin sebebi yine biziz ama kimse bunu kabul etmiyor. Herkes başkasını suçluyor. Sürekli şikayet edilen devlet görevlileri de sonuçta gökten inmedi; aramızdan çıkan insanlar.

Aynı durum zam konusunda da var. İnsanlar zamlardan şikayet ediyor ama evi olan kirayı artırıyor, esnaf malına zam yapıyor, komisyonla çalışan komisyonunu yükseltiyor. Fırsatçılık yapan çok ama herkes başkasını suçluyor.

2. el piyasasında da durum aynı. Satıcı çok yüksek fiyata satmak istiyor, alıcı da ölü fiyatına almak istiyor. Kimse ortayı bulmuyor. En büyük sorun da bu zaten: ya çok fazla ya da çok az, ortası yok.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,195,927
Üyeler
189,941
Son üye
Kraft3
Geri