Konuda sorulan G5 cihazı dün kurdum, aynen dediklerini yaşıyorum. 2017 üretimi Samsung C27HG70 (VA, 2K, 144Hz, Q-Dot) monitörden geçmeme rağmen renk anlamında bir farklılık yok hatta dediğin gibi daha az canlı ve metinler çok keskin değil. İlginç bir şekilde sanki çapraz açılardan daha iyi görünüyor gibi hissettim ama emin değilim. Eski C27HG70 monitörüme göre olumlu yanları, siyah alanlar gerçekten siyah ve hareketli (özellikle siyah) objelerin arkasında gölgelenme (ghosting) yok. 20 bin lira OLED için giriş seviye de olsa bu çok fazla bir para arkadaşlar. Bunun yarı fiyatına satılan herhangi iyi bir IPS veya VA monitörden buna geçmek için aşırı bir sebep göremedim. OLED'lerdeki bu fiyat farkı çok anormal bence.
Monitör konularında cahilim, bu konuda yeni yeni bilgi sahibi oluyorum. Söylenene göre 2 tip oled varmış, ilki Samsung üretimi bu QD OLED mat paneller. Diğeri Asus üretimi Tandem WOLED parlak paneller. Şimdi, G5 mat böyle ise glossy yani parlak modelleri merak etmedim değil. Gen3-4-5 muhabbeti hakkında ise hiçbir fikrim yok. Sadece G5'in Gen3 olduğunu biliyorum. Gen4 olsaydı farkı ne olacaktı bilmiyorum.
Bu arada arkadaşların belirttiği üzere G6 için
G61SH kodlu yeni bir model çıkmış, bu G6'nın kırpılmış modeliymiş, farkı daha az port ve malzeme kalitesi düşük. Konuda tartışılan G5'ten 50$ daha pahalı ve bu ay sonu gibi ülkeye gelir diye tahmin ediliyor. ~2,5 bin TL fark ile 240 Hz almak daha iyi olabilir. O yüzden henüz almamış olanlar beklemeyi değerlendirsin. Yurt dışında alanlara Resident Evil Requiem veriyorlar, bize bir şey yok...
Mağaza sayfası
Alıntıyı görüntüle