Soyadı Değişikliği Sonrası Diploma

Ozgusch

80+
Reaksiyon skoru
22
Merhabalar, liseden mezun olduktan sonra soyadın değişti. Önlisans diplomamda vs sorun yok ama lise diplomasında eski soyadım var. Liseye gidip sorduğumda onu biz yapamıyoruz dedi. Nasıl bir yol izleyebilirim bilgisi olan var mı?

Soy Adı’nı değiştirilebiliyor muymuşuz ?

Yani Zaten Ön lisans Diplomanız varsa Lise Diplomasına Neden ihtiyac duyasınız ki ?

Çözüme gelince Yani E-Devletten Nüfüs kayıt Örneği mi ne falan vardı galiba bir belge’de Eski soy adınız da gözüküyor onun çıktısını alıp diplomanızın yanında Gösterebilirsiniz

Yada emin değilim ama Galiba E-Devlet üzerinden lise diplomanızı sorgulattıpınızda Güncel soy adınız çıkabilir ve onu gösterbilirsiniz

Soy Adı’nı değiştirilebiliyor muymuşuz ?

Yani Zaten Ön lisans Diplomanız varsa Lise Diplomasına Neden ihtiyac duyasınız ki ?

Çözüme gelince Yani E-Devletten Nüfüs kayıt Örneği mi ne falan vardı galiba bir belge’de Eski soy adınız da gözüküyor onun çıktısını alıp diplomanızın yanında Gösterebilirsiniz

Yada emin değilim ama Galiba E-Devlet üzerinden lise diplomanızı sorgulattıpınızda Güncel soy adınız çıkabilir ve onu gösterbilirsiniz

Evet. Yanlış yazılmış ya da hoş olmayan soyadlar değiştirilebiliyor.

Evet. Yanlış yazılmış ya da hoş olmayan soyadlar değiştirilebiliyor.
Mesela Soy arımı beğenmiyorum diyelim Çünkü Çok Saçma Anlamsız Telefuzu da genelde amlaşıkamya. Uydurma bir kelime gibi Değiştirenilirmiyim ?

Mesela Soy arımı beğenmiyorum diyelim Çünkü Çok Saçma Anlamsız Telefuzu da genelde amlaşıkamya. Uydurma bir kelime gibi Değiştirenilirmiyim ?
Değiştiriliyor diye biliyorum

Değistiriliyor Benimde öyleydi değişti.

Tam Olarak Nasıl değişiyor ?

Yani isim değiştirme gibi dava falan gerekiyor mu yoksa direk bir dilekçeyle falan değişiyor mu ?
Bir dönem kanun çıkmıştı meclisten geçmişti e devlet üzerinden yapmıştım yanlış olmasın 2022 yılında olması lazım.Şuan ki durum hala geçerli mi bilmiyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,195,305
Üyeler
189,827
Son üye
bugraproo
Geri