4060 Ti sistemimi ne kadara satmalıyım

Zaten bu yüzden satmayı düşünüyordum hocam ama şimdide laptop fiyatları fazla geldi.Yani bunu satıp yerine aynı fiyata alabileceğim laptop aynı perfomansta asla olmayacak gibi duruyor.Şimdide sisteme ekleme yapıp bu sistemle devam etmek aklıma yatıyorda ram fiyatları gerçekten uçmuş durumda.
Sistemin güzel yanına 16gb ekle uzun yıllar kullanırsın. Ekleme durumun yoksa bu şekilde de gayet yeterli.

Hazır sistem almanın artısı ne olacak? Adam ben tek tek toplarım o zaman demez mi?
Tek tek alacağı parçaları denene şansı olmaz. Montaj yapacak vb. Her parça için yol vb masraf yapacak. Sistem de uyumsuzluk vb durumu da cabası.
Bu dediğim fiyata tabi ki almaz insanlar. Pazarlık sünnettir.
ikinci eline paramız yetmedi sıfır alırız biz o zaman.
İnşallah, daha iyilerini alırsın

• Beğen
Reaksiyonlar: HCI4
Kendi topladığım sistemden örnek vereyim, fikir olsun diye yazıyorum.
i5 14400F – 5500 TL, 2 ay önce aldım.

Gigabyte Z790 D (2 aylık) – 6000 TL, 1 ay önce aldım.

32 GB (2x16) Kingston Fury 3200 MHz RAM – 6000 TL, 1 ay önce aldım.

1 TB Apacer SSD – 200 saat kullanım, %100 sağlık (3000 TL’ye aldım), 3 gün önce yeni aldım.

RTX 3060 Eagle OC – garantisi yeni bitti, 8000 TL’ye aldım, bunu da 3-4 gün önce aldım.

Kasa + PSU tamamen keyfi parçalar.

Kasaya gelirsek kendim yakışıklı olsun diye Lian Li V100R aldım, 3500’e sıfır.

PSU da FSP Hydro G Pro ama bunun yerine yine yeni aldığım 650W Gamepower’ı koyayım, sıfır gibi 750 TL.

Bana da totalde 28-30K’ya gelmiş bu ama işlemci vs. bende. DDR5 sistem gereksiz diye DDR4’e geçtim.

İkinci elde komple sistem olarak bakarsan minimum 25 bin TL civarı eder diye düşünüyorum, hatta fazlası bile eder. DDR5 sisteme 20K diyenler bana bulsun bunun aynısını alayım 5-10 tane. Konuşmak için konuşuyorlar; kendinde olsa 35K yazar bu sisteme, gelmiş 20K eder diyor :D
saf performans ta 5700xt ve 6600 ün hemen hemen dengi olan bir karta 8k vermişsin :D sence bunda bir sorun yokmu

Tek tek alacağı parçaları denene şansı olmaz. Montaj yapacak vb. Her parça için yol vb masraf yapacak. Sistem de uyumsuzluk vb durumu da cabası.

2. El hazır sistem almak sıfır hazır aistem almak gibidir fiyat avantajı yoksa alınmaz. (Bilmeyen anlamayanlar hariç)

Ayrıca test videoları atılıyor veya güvenli satıcılardan ve veya elden test ederek alınıyor

Pazarlıkla yol/kargo ücreti çıkartılıyor.

Sanırım hiç 2. El sistem toplamamışsın.

Son olarak kendin emek emek seçtiğin pazarlık yapıp kendin montajladığın sistemin tadı en iyi sıfır hazır sistemde bile olmaz ki @Abdullah Hacıgül ve forumdaki tün gurmeler bunu bilir

uyumsuzluk işi hikaye tutup ta am5 ana karta ddr4 ram veya am4 işlemci takmaya çalışmaz ise bir uyumsuzluk sorunu çıkmaz
arkadaşın dediği gibi pazarlıkla yol kargo aradan çıkıyor
burda kabul edilebilecek tek nokta parçaların deneme şansı olmaması konusun da haklısın
bunun içinde test görüntüleri olmayan parçaları almayı versin fotolu olarak çalıştığı garanti olan parçaları alsın bi zahmet :D

saf performans ta 5700xt ve 6600 ün hemen hemen dengi olan bir karta 8k vermişsin :D sence bunda bir sorun yokmu
Ne gibi sorun varmış daha ucuza 3060 buluyorsan söylede alalım 6800z trio vardı 2028 e kadar garantili gittim sattım daha ucuza işimi göreni aldım geçtim

Ne gibi sorun varmış daha ucuza 3060 buluyorsan söylede alalım 6800z trio vardı 2028 e kadar garantili gittim sattım daha ucuza işimi göreni aldım geçtim
gittim baktım
evet nvdia tarafında 3060 lar bu fiyatta ama bu fiyatlarını hak ettiği anlama gelmez nvdia nın piyasası deli gibi şişmiş haldeyken niye 6800 den 3060 a geçtiğini anlamdım

gittim baktım
evet nvdia tarafında 3060 lar bu fiyatta ama bu fiyatlarını hak ettiği anlama gelmez nvdia nın piyasası deli gibi şişmiş haldeyken niye 6800 den 3060 a geçtiğini anlamdım
Oyunlarda drop yaşıyordum ilk anakart işlemciyi değiştirip 7600 b650 32 gb DDR 5 ten i5 14400f e geçtim baktım düzelmedi gtx 1080 almıştım baktım düzeldi 14500 e 6800 ü sattım 8 e 3060 aldım belki daha ucuza da gelmiştir tahmini yazdım toplu sistem aldım baya uyguna 7 ye falanda denk gelmiş olabilir şuan sıfır sıkıntı oynuyorum hem ddr5 ten ddrz4 e dönüp ramden 11k kar ettim hemde ekran kartından zaten bu sistem fazla fazla yetiyor daha fazlası gereksiz modern kölelik en iyisi olacak algısı akıcı oynuyorum yeterli
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

eğer temizse mining görmediyse 8kya çift fanlı 3060 alınır bakma sen bunlara.
3 aylık kanka adamın rus eşi varmış rusyada yaşamış sistem türkiyede kalmış 1 sene falan sonra ayrılmışlar etmişler falan derken garantisi geçen ay bitmiş kart sıfır ztn belli aynı sistemden ssd nin sağlık 100 çalışma süresi 217 saat günde 5 saat kullansan 2 ay yapıyor hemen hemen yani Buda doğruluyor zaten baksan sıfır bu dersin belki 7 ye bile gelmiş olabilir zaten piyasasını biliyorum istediği kadsr etmez desin ilan kovalıyorum kaç aydır ekran kartı alcam diye artık piyasa aklımda x bir ürün sorsan net edeceği fiyatı ezberledim resmen 😅😅

2. El hazır sistem almak sıfır hazır aistem almak gibidir fiyat avantajı yoksa alınmaz. (Bilmeyen anlamayanlar hariç)

Ayrıca test videoları atılıyor veya güvenli satıcılardan ve veya elden test ederek alınıyor

Pazarlıkla yol/kargo ücreti çıkartılıyor.

Sanırım hiç 2. El sistem toplamamışsın.

Son olarak kendin emek emek seçtiğin pazarlık yapıp kendin montajladığın sistemin tadı en iyi sıfır hazır sistemde bile olmaz ki @Abdullah Hacıgül ve forumdaki tün gurmeler bunu bilir
2. El 2. Eldir. Sıfırla karşılaştırma yapmak saçma bence. :).
Pazarlık yol kargo vb. Bir şekilde ayarlanır ama fırsatları kollamak ve bulmak işin zaman gerekiyor. Düzenli olarak ilan kontrolü şart. Yoksa bir günde almıyorsun bazen bir kaç hafta sürüyor :). Zamanı olan yapabilir. Ben uğraşamam zamanım değerli diyen toplama sistemi pazarlıkla yakın fiyatlara alabilir.

Ben sıfır almıyorum dostum. 2. El alıyorum genelde. En son 2 tane 128 ssd aldım tanesi 450 den. Eski laptoplarda kullanmak için.

Ondan önce sıvı soğutma aldım çift fanlı 1200 idi. 27 inç monitör almıştım 2k ya. Çok iyi fiyat olmadıkça almıyorum.

Abdullah dediğim gibi gün aşırı bakıyor ve fırsatları al satçılarsan önce yakalıyor. Yada yanlış kategoriye eklenmiş ürünler oluyor, kimse görmeyebiliyor. Veya ilan tarihi eski ama satılmamış ürünlere uygun fiyat verince satıcı verebiliyor.
İşin zevk kısmı tabi ki ayrı bir konu. Ama gün sonunda pc aynı işi yapıyor :).

uyumsuzluk işi hikaye tutup ta am5 ana karta ddr4 ram veya am4 işlemci takmaya çalışmaz ise bir uyumsuzluk sorunu çıkmaz
arkadaşın dediği gibi pazarlıkla yol kargo aradan çıkıyor
burda kabul edilebilecek tek nokta parçaların deneme şansı olmaması konusun da haklısın
bunun içinde test görüntüleri olmayan parçaları almayı versin fotolu olarak çalıştığı garanti olan parçaları alsın bi zahmet :D
Aslında detay çok :). İşi bilmeyen biri m2 olmayan anakart alabilir. Yada mesela işlemci desteği bios güncellemesi ile gelen anakart alabilir vb. Yada psu alır 1 8 pin vardır ama ekran kartı 2 pin ister gibi.

Denemeden kesinlikle almamak lazım. Dolandırıcı çok piyasada. Dikkat etmek lazım. Özellikle sarı sitede, şehir dışı çok düşük fiyatlı ürünlerde.

Ekler

• Screenshot_1.webp
    Screenshot_1.webp
    18.3 KB · Hit: 9
Geri