Bölgede elektrik dalgalanması oldu neleri kontrol etmem gerekir?

Cann01

80+
Reaksiyon skoru
107
Merhaba arkadaşlar,

Saat 17.00 civarı elektrik aralıksız 15-20 defa gidip geldi pc'den güç kesilmeden ekran dalgalanmaları oldu. İlk başlarda elektrik kesilmedi yeniden başladı 2-3 defa anlayamadım ışıkları kontrol ettiğimde yanıp söndüklerini gördüm sonra bu yanıp sönmeler hızlandı elektrik sıkıntısı olduğunu farkettim psuyu kapatıp fişleri çektim.
Evdeki tüm lambalar falan patladı çamaşır makinesi çalışıyordu o da yandı sanırım artık çalışmıyor.
Şimdi elektrik geldi ve pc'yi açtım. Kendisini safe mode'de açtı ilk önce f1 e basıp biosa geçtim yeniden başlattım normal şekilde açıldı.

Ancak emin olmak için kontrol etmem gereken bir şey var mıdır? Böyle bir şey deneyimleyen oldu mu hiç?
Furmark2 VK testi yaptım 12500gibi bir puan aldım. PSU'da hasar var mıdır ya da anakartta bilmiyorum nasıl tespit edilir onu da bilmiyorum maalesef.

PC özellikleri imzadaki gibidir daha yeni almıştım 4-5 ay anca oldu. Vallahi kalbim ağzımda bekledim tüm gün.

Bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.

Geçmiş olsun, makinenizi mutlaka yetkili servise yaptırıp rapor tutturun, ve elektrik şirketinden gidip paranızı tahsil edin, bizim burada belediye kazı yaparken elektrik hattına girişmiti kepçe ile, bundan dolayı birden yüksek akım geldi bütün sokağa, herkesin her şeyi yanmıştı. Çamaşır makinesi buzdolabı kombi hepsinin anakartları değişmişti, parasını belediyeden tahsil etmiştik sorun onlardan kaynaklandığı için, sizde sorun elektrik şirketinden kaynaklandıysa paranızı onlardan alın mutlaka. Bilgisayarın da güç kaynağının bozulduğunu düşünüyorsan onun da parasını tahsil edebilirsin.
Post automatically merged:

Ben tüm bunlardan korktuğum için uygun fiyatlı bi ups aldım 1 ay önce topladığım kasaya, en azından anakart ve psu kızartma olmaktan kurtulur bir daha böyle bir şey yaşarsam.
Post automatically merged:

Ha bu arada upsye 3-4 bin bütçem yok diyorsan en azından akım korumalı priz al, bizim başımıza bu olay geldiğinde tv akım korumalı prize takılı olduğu için ona bir şey olmadı, akım korumalı priz yanarak kendini feda etti adeta televizyon bozulmamıştı.

Merhaba arkadaşlar,

Saat 17.00 civarı elektrik aralıksız 15-20 defa gidip geldi pc'den güç kesilmeden ekran dalgalanmaları oldu. İlk başlarda elektrik kesilmedi yeniden başladı 2-3 defa anlayamadım ışıkları kontrol ettiğimde yanıp söndüklerini gördüm sonra bu yanıp sönmeler hızlandı elektrik sıkıntısı olduğunu farkettim psuyu kapatıp fişleri çektim.
Evdeki tüm lambalar falan patladı çamaşır makinesi çalışıyordu o da yandı sanırım artık çalışmıyor.
Şimdi elektrik geldi ve pc'yi açtım. Kendisini safe mode'de açtı ilk önce f1 e basıp biosa geçtim yeniden başlattım normal şekilde açıldı.

Ancak emin olmak için kontrol etmem gereken bir şey var mıdır? Böyle bir şey deneyimleyen oldu mu hiç?
Furmark2 VK testi yaptım 12500gibi bir puan aldım. PSU'da hasar var mıdır ya da anakartta bilmiyorum nasıl tespit edilir onu da bilmiyorum maalesef.

PC özellikleri imzadaki gibidir daha yeni almıştım 4-5 ay anca oldu. Vallahi kalbim ağzımda bekledim tüm gün.

Başlık '⚡Faturanız Değil, Cihazlarınız Yanmasın🔥' https://forum.donanimarsivi.com/konu/faturaniz-degil-cihazlariniz-yanmasin.1155738/

Merhaba arkadaşlar,

OCCT açıp her parçayı tek tek teste sok

Geri