AMD FSR Diamond RDNA 4 kartlara gelmeyebilir

Tayfunns

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,675
FSR Diamond tanıtıldı. Diamond paketinin, “yeni nesil nöral işleme (neural rendering), ML tabanlı ölçeklendirme (ML-based upscaling) ve ML tabanlı çoklu kare oluşturma” (ML-based multi-frame generation) özelliklerinin yanı sıra gelişmiş RT ve yol izleme yetenekleri barındıracağı açıklandı.

Genellikle AMD konsol planları konusunda iyi bilgi sahibi olan donanım sızıntıcısı Kepler_L2, FSR Diamond'ın RDNA5'e özel olduğunu iddia ediyor. Yani RX 9000 serisine gelmeyebilir.

8813.webp
8815.webp

Bu dümenden Minecraft maden isimleri ekleme fikri kimden çıkıyor şirket içinde?

FSR 5 diyince komik mi duruyordu :kekw:

Şaka bir yana daha Redstone'a adam gibi destek vermedikten sonra istediğini tanıtabilir. Rakibi adım adım birçok oyuna özelliklerini getirirken AMD yerinde sayıyor.

Bu firmadan da bu beklenirdi zaten, rezalet
Bi sonraki çıkaracağı zımbırtı da FSR Netherite olacaktır kesin ve RX 10k serisi desteklemeyecek.

FSR Diamond tanıtıldı. Diamond paketinin, “yeni nesil nöral işleme (neural rendering), ML tabanlı ölçeklendirme (ML-based upscaling) ve ML tabanlı çoklu kare oluşturma” (ML-based multi-frame generation) özelliklerinin yanı sıra gelişmiş RT ve yol izleme yetenekleri barındıracağı açıklandı.

Genellikle AMD konsol planları konusunda iyi bilgi sahibi olan donanım sızıntıcısı Kepler_L2, FSR Diamond'ın RDNA5'e özel olduğunu iddia ediyor. Yani RX 9000 serisine gelmeyebilir.

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
fsr 4 7000 serisine gelmedi milleti donanıma geçtik diye uyuttular (linuxda fp8 bile çalışıyor windowsda int8 ) bence böyle yapmamalılar çok büyük tepki çeker gözü doysun

fsr 4 7000 serisine gelmedi milleti donanıma geçtik diye uyuttular (linuxda fp8 bile çalışıyor windowsda int8 ) bence böyle yapmamalılar çok büyük tepki çeker gözü doysun
9000 serisine gelmezse harbiden çok tepki çekerler.

tepki gelirse karar değiştirirler yine ama donanımsal bir konuysa gelmeyebilir
9070xt satışları fena değil diye biliyorum bence şimdiden önünü kesmek istemezler kartın 2027 de belli olur

Eğer 9000 serisi çıkınca 7000 serisine üvey evlat muamelesi yapma işini bu sefer de yeni seri çıkınca 9000 serisine yaparlarsa NVIDIA %94 olan GPU pazar payı yüzdesini %99.9'a falan çıkarır

tepki gelirse karar değiştirirler yine ama donanımsal bir konuysa gelmeyebilir
9070xt satışları fena değil diye biliyorum bence şimdiden önünü kesmek istemezler kartın 2027 de belli olur
Pazar payları çok düşük.

Pazar payları çok düşük.
5080 ve 5090 a rakip çıkartmadığı bir dönem için bence normal asıl rekabet orta segmentte döndü onun verisini çıkarmaya çalışıyorum
yine 5070 ve 5070ti daha çok satmıştır 9070 ve xt ne kadar satabildi onu merak ettim

rtx 6070 ti 6080 geçeriz sırf 15-20k fark var diye seviyoz 9070 xtyi
Fsr 4.1 ve dlss 4.5 arasında çok fark yok ama fsr Diamond aslında fsr 5 diye geçiyorsa ki öyle gözüküyor 9000 getirmezlerse sıkıntı. Nvidia almak bariz daha mantıklı olur.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

5080 ve 5090 a rakip çıkartmadığı bir dönem için bence normal asıl rekabet orta segmentte döndü onun verisini çıkarmaya çalışıyorum
yine 5070 ve 5070ti daha çok satmıştır 9070 ve xt ne kadar satabildi onu merak ettim
%5 pazar payı var bence pek satamamış. Tr de satmıştır ama yurt dışında yine nvidia tercih ediliyor.

Fsr 4.1 ve dlss 4.5 arasında çok fark yok ama fsr Diamond aslında fsr 5 diye geçiyorsa ki öyle gözüküyor 9000 getirmezlerse sıkıntı. Nvidia almak bariz daha mantıklı olur.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

%5 pazar payı var bence pek satamamış. Tr de satmıştır ama yurt dışında yine nvidia tercih ediliyor.

RTX 5070 orta segmentte yok etmiş 5070ti beklediğim gibi düşük. 9070 ve XT'den daha iyisini beklerdim az satmışlar
Bence bunda 7xxx serisinin AMD'nin öldürmesi de etki etti. Baya öldürdüler seriyi
RTX 5070 super çıksaydı neler olurdu merak ettim açıkçası bence en çok satan kart olurdu

Ekler

• 1773490007978.webp
    1773490007978.webp
    30.8 KB · Hit: 28
yani şaşırtmadı. bari saf güçte stabil kallavi fiyat performans bir kart olsada yine tercih etmeyi düşünsek.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,198,181
Üyeler
190,326
Son üye
y3kta
Geri