Steam ve Epic Games'i kapatabilecek kanun Meclise sunuldu

En son CS envaterini de satacağım bilgisayar ekipman ne varsa satıp gideceğim yurt dışına millet atomu bölmeye uğraşıyor bizim ülke tavuğun ibiğine takmış.

şuanlık 18 yaş altı olan düşünsün 18 yaş üstünü fazla etkilemez bu. tabi durum böyle devam ederse geçmiş olsun. ki ben 18 yaş altı olan arkadaşların neredeyse hiç birinin ebeveyn i oyun kontrolü gibi uzun işlere girmeyeceğine eminim. onu geçtim görsellerde çıplaklık olan oyunlardan tut şans faktörü olan her şeye kadar bütün oyunların da bu gidişle yasaklanacağını düşünüyorum ilk adım atılırsa devamı gelir maalesef ki.
Fişleme nedir biliyor musun ALBERT?

Steam:
1773505118800.webp

hafta içi çıkar yasa, bayram hediyesi verecekler belli ki bizlere...

Çocuklara taciz, tecavüz olsa; kadına şiddet, milyon dolar kara para aklama olsa oy birliğiyle reddedilir. Tek dertleri bütün bu stresten kurtulmaya çalışan insanların hayatlarını hep daha da zorlaştırmak. Yaptıkları en ufak faydalı bi' icraat yok. Tabii ki bunu yüzeysel olarak algılamaya kalkmak da büyük ahmaklık olur ki arkasında çok daha farklı sebepler ve daha büyük oyuncular var; bizim gördüklerimiz piyon bile değil. Çünkü piyonlar da oyuna dahildir, bunlar ise birilerinin kullan at oyuncağı, asla unutmayın!

Steam ve epic games kapatılmayacak ancak belirli oyunları kapatabilecekler gibi duruyor,
Steam ya da epic gamesin temsilcilik açmasına gerek yok, bir avukatla ya da avukatlık bürosuyla anlaşıp burada temsil sunmaları yeterli.
Bence asıl sorun oyunları değerlendirme aşaması olacak, bir oyunun yaş grubunu kim belirleyecek? Oyun içerisinde ki hangi materyaller yasaklanacak detay yok. PEGI gibi bir sınıflandırma varken nasıl bir sınıflandırma üretecekler (uyduracaklar) merak ediyorum.
Ek olarak burada hangi firma üretici RANT elde edecek onu daha çok merak ediyorum. Yakında kokusu çıkar (İnternet sağlayıcıları ilgili dedikodu var)

Steam ve epic games kapatılmayacak ancak belirli oyunları kapatabilecekler gibi duruyor,
Steam ya da epic gamesin temsilcilik açmasına gerek yok, bir avukatla ya da avukatlık bürosuyla anlaşıp burada temsil sunmaları yeterli.
Bence asıl sorun oyunları değerlendirme aşaması olacak, bir oyunun yaş grubunu kim belirleyecek? Oyun içerisinde ki hangi materyaller yasaklanacak detay yok. PEGI gibi bir sınıflandırma varken nasıl bir sınıflandırma üretecekler (uyduracaklar) merak ediyorum.
Ek olarak burada hangi firma üretici RANT elde edecek onu daha çok merak ediyorum. Yakında kokusu çıkar (İnternet sağlayıcıları ilgili dedikodu var)
Bu ülkede youtube, wikipedia gibi siteler kapatıldı. Discord, roblox kapalı. +18 cinsel içerikli oyunlarla doldurulmuş Steam mi kapanmayacak? Bence %90 ihtimalle bant daraltması yapılır. %10 ihtimal Suudi Arabistan'daki Steam gibi olur.

Bir eğlencemiz video oyunları vardı. Onu da çocukları koruma bahanesi ile engelleyecekler gibi duruyor. Umarım Playstation ve Xbox engellenmez. Ben her ne kadar oyunları konsoldan da oynasam da PC oyuncularına da umursuyorum. Ve steam özellikle ülkemizde PC oyunculuğunu ülkemizde gelişmesine sebep olmuştur. Ve steam sayesinde Türkiye'de yani ülkemizde oyun geliştiren Türk şirketleri oyunlarını yayınlıyordu. Yani steam ve epic games maalesef yasaklama ihtimalleri daha da artıyor.

Korsana yönelim artar kapatılırsa.
rekabetçi oyunlar artık türkiyede biter
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanıyla görüşen yayıncıların çabası yetmedi. Bu kanun ilk düşünüldüğü haliyle Meclise gitti. Buna göre Steam'in Türkiye'de temsilcilik açması istenecek. Büyük ihtimalle açmayacaktır. Bunun sonucunda bant daraltılması ve erişime engellenme ihtimali bulunuyor. Bugünlerde herkes İran savaşına odaklanmışken böyle bir şeyden haberiniz olmayabilir. Haberi buradan okuyabilirsiniz.

bant daralması gelirse sıkıntı olabilir bir güncelleme 1 yıl sürer düşünsenize :cry:

Geri