9070 XT Kronik Coil Whine sorunu ?

Adamlar o kadar para veriyor sıfır ürün için niye cw duysun
İşte bunu demek istiyorum hani firmalar performansı etkilemiyor diye iade biel almıyorlar parasını çatır çatır almasını biliyorlar bana biraz haksızlık gibi geliyor bu durum. Kabul etmememiz laım bence normal olarak.

İşte bunu demek istiyorum hani firmalar performansı etkilemiyor diye iade biel almıyorlar parasını çatır çatır almasını biliyorlar bana biraz haksızlık gibi geliyor bu durum. Kabul etmememiz laım bence normal olarak.
Bilinçli tüketici olarak ürün de kusur varsa hakkimizi aramamiz lazim , buradaki insanlara bakma onlar sıfır üründe böyle bir sorun olursa sessiz kalabilir ancak bunu normal demeleri garip geliyor , amd nvidia retaillere soylesin o zaman kartlarimiz cwlidir diye herkes öyle alsin :)

Bilinçli tüketici olarak ürün de kusur varsa hakkimizi aramamiz lazim , buradaki insanlara bakma onlar sıfır üründe böyle bir sorun olursa sessiz kalabilir ancak bunu normal demeleri garip geliyor , amd nvidia retaillere soylesin o zaman kartlarimiz cwlidir diye herkes öyle alsin :)
Tam olarak konu bu hani arkadaşlar herkes bence sıfır aldığı üründe sorunsuz olmasını hakediyor. Neden 40-50k para verip normal karşılayalım ki ? Parayı kimse kolay kazanmıyor sonuçta.

Tam olarak konu bu hani arkadaşlar herkes bence sıfır aldığı üründe sorunsuz olmasını hakediyor. Neden 40-50k para verip normal karşılayalım ki ? Parayı kimse kolay kazanmıyor sonuçta.
dediğin şey o kadar saçma ki, cw çok yaygın bir şey o zaman herkes iade etsin bütün cwlı kartları, üreticiler de çöpe atsın hepsini iflas bayrağını çeksinler, hepsi batınca taşı taşa vurarak oyun oynarız artık, 3 tane kartı 2. ele düşürüp iade etmişsin, ayıp.

dediğin şey o kadar saçma ki, cw çok yaygın bir şey o zaman herkes iade etsin bütün cwlı kartları, üreticiler de çöpe atsın hepsini iflas bayrağını çeksinler, hepsi batınca taşı taşa vurarak oyun oynarız artık, 3 tane kartı 2. ele düşürüp iade etmişsin, ayıp.
Hocam saçmalık bunun neresinde ? Kartların jelatinini bile açmadım. Emin olun tek farkı sıfırdan tek farkı 10 dakika güç beslenmesinde. Ve konu büyük firmalar için kontrol etmesi o kadar basit bir konu ki. Kartın maaliyeti çok düşük yapılacak tek şey bir test sistemi kurmak. Zamanında yanlış hatırlamıyorsam Evga bunu yapıyordu bobinleri test edip kartları öyle piyasaya sürüyordu. Yapılabilicek bir şey iken neden yapılmasın.

CW konusu maalesef şansa amd tarafında da nvidia tarafında da üreticiler belli bunu kalıcı olarak çözen yok
dayanılmayacak bir ses ise iade edebilirsiniz amazon bu konuda yardımcı oluyor
genelde markaların alt segment ürünlerinde daha çok yaşanıyor

cw istemiyorsan üst model kartlara bakman gerekiyor
tabi ondada çıka bilir ama nispeten daha düşük
ek olarak satıcılar garanti konusunda perfomansınızı etkileyen veya kartı kullanmanızı engelleynen arza gibi durum lar için garanti açıyorlar veya fiziksel hasarlar için ama cw sesi bu katagorilerin hiçbirine girmiyor yani kağıt üstünde satıcılar haklı
mantıksal açıdan bakarsak sen 35k para veriyorsun ve oyunlar da kulağını tırmalıyan saçma bir ses sana eşlik ediyor yani sinir bozucu bir durum bu durumdada sen haklı gibi görünüyorsun

Benim 9070xt nitroda yok cw mesela. Bu durum sıfır araba alıp sürerken rüzgar sesi geliyor demekle benzer bir şey.

Bende CW sesi yok hada ben anlamıyorum o sesi eminde değilim ama bir sorun olacağınıda sanmıyorum.

Arkadaşlar herkese merhaba. Başımdan geçen bir olayı sizinle paylaşmak istiyorum..

Öncelikle vatandan 45.000 TL ödeyerek 9060xt li bir sistem almıştım 3 ay önce. Sistemi kulanmaya başladıpımda Coil whine sesi geldiğini gördüm. Bu varan 1
Sonra amazondan çok uzun zamandır istediğim 9070XT Saphire pulse kartını aldım bu kartta'da CW çıktı hatta psu arızalıdır diye emin olduğum bir psu ile denedim yine de ageçmedi UV yapsam bile. Bu varan 2
Ardından Asrock 9070XT aldım aynı gün amazondan bu ürün gelene kadar daha Corshair RM850e güç kaynağına geçiş yaptım belki güç kaynağımdan kaynaklanıyordur diye Kart geldiğinde yine aynı durum söz konusuydu. Bu varan 3,
Asrock kart için değişim talebinde bulundum yeni kart geçti elime daha dün ve onda da coil whine var Bu da varan 4
Alıntıyı görüntüle
Şu ana kadar hep amd kullanıyordum ama ilk defa beni nvidia'ya geçirdiler :D Üst üste 4 Kartta coil whine çıkması saçma 3 farklı firmadan hemde. Blok üreticileri herhalde artık iyice saldı konuyu.
MSI 4070 super gaming x alim aldım coil whine, asus dual 4070 super aldım coil whine, yine değiştirdim Galax 4070 ti super aldım yine cw çıktı. Fark edilir cw olmayan kart bulduysan şanslısın demektir.

cw istemiyorsan üst model kartlara bakman gerekiyor
tabi ondada çıka bilir ama nispeten daha düşük
ek olarak satıcılar garanti konusunda perfomansınızı etkileyen veya kartı kullanmanızı engelleynen arza gibi durum lar için garanti açıyorlar veya fiziksel hasarlar için ama cw sesi bu katagorilerin hiçbirine girmiyor yani kağıt üstünde satıcılar haklı
mantıksal açıdan bakarsak sen 35k para veriyorsun ve oyunlar da kulağını tırmalıyan saçma bir ses sana eşlik ediyor yani sinir bozucu bir durum bu durumdada sen haklı gibi görünüyorsun
Haklılık bir durum yok . Ülkelerin tüketici mahkemeleri var , CW bir kusur ise tüketici her türlü iade değişim isteyebilir . Dediğiniz gibi cw performans etkilemiyor ama kullanıcılar için kusur olarak görürür alt segment soğutma bloklarında daha çok görünüyor dediğiniz gibi. Bunu sadece ekran kartı ile sınırlandırmamak lazım , kusur kusurdur.

Haklılık bir durum yok . Ülkelerin tüketici mahkemeleri var , CW bir kusur ise tüketici her türlü iade değişim isteyebilir . Dediğiniz gibi cw performans etkilemiyor ama kullanıcılar için kusur olarak görürür alt segment soğutma bloklarında daha çok görünüyor dediğiniz gibi. Bunu sadece ekran kartı ile sınırlandırmamak lazım , kusur kusurdur.
kendiniz söylediniz zaten 'kullanıcı için kusur' ibaresi ucu çok açık bir konu ve kullanıcı için bir çokşey kusur olabilir görünüşünü beğenmemiştir veya verdiği performans hayal ettiğigibi olmamıştır bu gibi durumları kullanıcı kusur olarak tanımlayıp iade etti diylim bu duurmda bu teknik olarak hiçbir sorunu bulunmayan kartlar otomatik olarak 2.el katagorisine düşüyor sonra bununla satıcılar uğraşacak
ek olarak sen kartı alırken garantinin neyi kapsadığını okumadan alıyorsanda bu senin kabahatin adamlar belirtmiş hangi koşullarda iade veya değişim gerçekleştireceğini. bu kapsama girmeyen cw sorununu iade olarak almamaları onları kağıt üstünde halı çıkartır.
okudum kabul ediyom diye tiklere basarken o tiklerde bu maddeler yazıyor işte okumamak senin sorunun

kendiniz söylediniz zaten 'kullanıcı için kusur' ibaresi ucu çok açık bir konu ve kullanıcı için bir çokşey kusur olabilir görünüşünü beğenmemiştir veya verdiği performans hayal ettiğigibi olmamıştır bu gibi durumları kullanıcı kusur olarak tanımlayıp iade etti diylim bu duurmda bu teknik olarak hiçbir sorunu bulunmayan kartlar otomatik olarak 2.el katagorisine düşüyor sonra bununla satıcılar uğraşacak
ek olarak sen kartı alırken garantinin neyi kapsadığını okumadan alıyorsanda bu senin kabahatin adamlar belirtmiş hangi koşullarda iade veya değişim gerçekleştireceğini. bu kapsama girmeyen cw sorununu iade olarak almamaları onları kağıt üstünde halı çıkartır.
okudum kabul ediyom diye tiklere basarken o tiklerde bu maddeler yazıyor işte okumamak senin sorunun
cw ucu acık bir konu degil , bobin sıkışmasıyla oluşan bir ses ve bu tüketici için bir kusurdur . Tüketici haklarının korunması için zaten mahkemeler var . 2. el düşmesi tüketicinin sorunu değil . siz tüketici hakları hakkında hiçbir bilginiz bile yok . Keyfi olarak bile mesafeli sözleşmeler gereği 14 gün içerisinde iade edebilir var ülkemizin tüketici kanunlarında .CW sorunu keyfi sorun değil . Sen bugün cw var diye satıcıya iade ve değişim istemiyorsan yarın başka ürünlerde bir sorun gelmeyeceğini bilemezsin ki . Bu yüzden tüketicilerin hakları var.

Geri