Yardım 5080 ile yaşadığım sorunlar

Format hocam ben 4070tiden 4080e geçerken ddu ile silmeme rağmen bir dünya sorun yaşadım.

Format hocam ben 4070tiden 4080e geçerken ddu ile silmeme rağmen bir dünya sorun yaşadım.
Silmeden de sorun çıkardı mı? Ben Nvidia kartları çok değiştirdim eski sürücüyü de silmedim yenisini de kurmadım sistem 1 dakikadan kısa sürede yeni kartı tanıyıp zaten içinde olan Nvidia yazılımlarını ona göre ayarladı. İlk kez AMD ye geçip DDU ile sürücü silince sorun yaşadım.

Silmeden de sorun çıkardı mı? Ben Nvidia kartları çok değiştirdim eski sürücüyü de silmedim yenisini de kurmadım sistem 1 dakikadan kısa sürede yeni kartı tanıyıp zaten içinde olan Nvidia yazılımlarını ona göre ayarladı. İlk kez AMD ye geçip DDU ile sürücü silince sorun yaşadım.
silip öyle söktüm hocam kartı dediğiniz şekil denemedim bile.

Her zaman söylüyorum kimsenin kulağına küpe olmuyor

Amd nvidia veya nvidia amd geçişinde DDU bile kurtarmaz. Çakışan dosyalar illaki oluyor. İki geçiş arasında temiz bir format şart. Bin defa söylüyorum

Format atma çekinceniz varsa işlemciyide yazın bakalım

Ama 6900xt de aldığınız fpsin rtx 5080 de alınmamış olması başka neye işaret olabilir? İlk dediğime

Olması düşük ihtimaller;

Psu yetersiz kartı frenliyor
İşlemci darboğazda

Pci express 3.0 a geçse bile kart o kadar fps düşüremez. 5.0 ile 4.0 arasında fark edilecek fark yok zaten

Rtx 5080 almışsınız 500 tane program kurmak dert olmasın.

500 program elinizde kalsın format atmayın ama 6900xtye geri dönün? İster miydiniz? Forumun %99.9 u kabul etmez mesela. Sizde öyle düşünün mental olarak :)

Can sıkıcı ama tek çözüm malesef

Her zaman söylüyorum kimsenin kulağına küpe olmuyor

Amd nvidia veya nvidia amd geçişinde DDU bile kurtarmaz. Çakışan dosyalar illaki oluyor. İki geçiş arasında temiz bir format şart. Bin defa söylüyorum

Format atma çekinceniz varsa işlemciyide yazın bakalım

Ama 6900xt de aldığınız fpsin rtx 5080 de alınmamış olması başka neye işaret olabilir? İlk dediğime

Olması düşük ihtimaller;

Psu yetersiz kartı frenliyor
İşlemci darboğazda

Pci express 3.0 a geçse bile kart o kadar fps düşüremez. 5.0 ile 4.0 arasında fark edilecek fark yok zaten

Rtx 5080 almışsınız 500 tane program kurmak dert olmasın.

500 program elinizde kalsın format atmayın ama 6900xtye geri dönün? İster miydiniz? Forumun %99.9 u kabul etmez mesela. Sizde öyle düşünün mental olarak :)

Can sıkıcı ama tek çözüm malesef
hocam haklısınız söylediklerinizde ama, bu donanım işi harbiden ne kadar nazlıymış. bir şeyi değiştirmek bile problem. en ufak şeyde ya donanım ya da yazılım hatası. benim garibime giden şu, 6900xt takılıyken de full ayarlardaydı 5080 takılıyken de. ama ciddi bir grafik iyileştirme farkı da vardı oyunda. sanki nvidia ya özgü farklı görüntü ayarları ya da detaylar eklenmiş gibi. internette denk geldiğim videoda adamın biri aynı işlemci ve ekran kartıyla söylediğim fps değerlerini alıyor. belki de anormal olan oyun diyeceğim ama bf 1 de de düşük fps almam beni iyice şaşırttı. neyse sağlık olsun. bi format atıp denemek şart oldu artık.

sistemin devamı;
1773819244163.webp

format adımlarını biliyorum üstad. teşekkür ederim yine de. temiz kurulum dediğimiz olay format ekranında mı çıkıyordu onu hatırlayamadım sadece
yanlızca wındwos secersen temız format oluyor hocam

Biz zamanında çok dedik de artık hiç böyle muhabbetlere girmiyorum vallahi. Aynı senin gibi düşünüyorum diyip kapatacan konuyu. En iyisi
ben senin mesajına boş beleş dedim ama hiç üstüne de alınmamışsın :kekw:

Geri