sedat06l
80+
- Reaksiyon skoru
- 4
Selamlar DA Forum,
CS2 çıktığından beri matchmaking (rekabetçi) sistemi tam bir çileye dönüştü. Karşımıza sürekli 100 saatlik Prime bile olmayan smurfler, spinbot açanlar veya toksik troller geliyorsa, geçmiş olsun: Valve'ın arka planda bizi eşleştirdiği o gizli Güven Faktörü (Trust Factor) puanımız diplerdedir.
Biliyorsunuz Valve bu puanı profilde bize şeffaf bir şekilde göstermiyor. Yabancı forumlarda gezinirken, tamamen Steam'in açık verilerini (API) ve istatistikleri kullanarak bu gizli skoru matematiksel olarak hesaplayan çok sağlam bir site keşfettim. Sistemi çok mantıklı çalıştığı için forumla paylaşmak istedim.
Güven Faktörünüzü Nasıl Öğrenirsiniz?
Peki Güven Faktörü Nasıl Yükselir? (Kırmızı/Sarı Çözümü)Sitede puanınız düşük çıktıysa, Valve'ın sisteminde sizi tekrar "Temiz" (Yeşil) yapacak taktikler şunlar:
Herkese hilesiz oyunlar!
CS2 çıktığından beri matchmaking (rekabetçi) sistemi tam bir çileye dönüştü. Karşımıza sürekli 100 saatlik Prime bile olmayan smurfler, spinbot açanlar veya toksik troller geliyorsa, geçmiş olsun: Valve'ın arka planda bizi eşleştirdiği o gizli Güven Faktörü (Trust Factor) puanımız diplerdedir.
Biliyorsunuz Valve bu puanı profilde bize şeffaf bir şekilde göstermiyor. Yabancı forumlarda gezinirken, tamamen Steam'in açık verilerini (API) ve istatistikleri kullanarak bu gizli skoru matematiksel olarak hesaplayan çok sağlam bir site keşfettim. Sistemi çok mantıklı çalıştığı için forumla paylaşmak istedim.
Güven Faktörünüzü Nasıl Öğrenirsiniz?
- Site Adresi: https://cs2trustfactor.com/
En önemli güvenlik detayı: Site sizden KESİNLİKLE Steam ile giriş yapmanızı veya şifrenizi istemiyor. Sadece herkese açık olan profil linkinizi veya ID'nizi kutuya yapıştırıyorsunuz.- Analiz Et dediğinizde site; Steam hesap yaşınızı, oyun saatinizi, K/D oranınızı ve topluluk etkileşiminizi (atölye, rehberler, ekran görüntüleri) hesaba katarak size 100 üzerinden bir puan ve renk (Yeşil, Sarı, Kırmızı) veriyor.
Peki Güven Faktörü Nasıl Yükselir? (Kırmızı/Sarı Çözümü)Sitede puanınız düşük çıktıysa, Valve'ın sisteminde sizi tekrar "Temiz" (Yeşil) yapacak taktikler şunlar:
- Topluluk Adamı Olun: Steam sadece oyuna girip çıkma yeri değildir. Profilinize CS2 ekran görüntüleri yükleyin, Steam Atölyesindeki haritalara veya skinlere oy verin. Algoritma bu "gerçek insan" etkileşimlerine çok yüksek puan veriyor.
- Saat ve Hesap Yaşı: Hesabınız yeniyse hemen yeşil faktör beklemeyin. Zamanla oynadıkça ve Steam seviyenizi (rozet işleyerek) yükselttikçe puanınız artar.
- Oyun İçi Raporlar (Griefing): Takım arkadaşınızı vurmak veya sürekli küfür edip rapor yemek güven faktörünü anında eritir.
- Övgü Botları Tuzağı: Piyasada satılan "Commend Bot (Övgü Botu)" olayına para kaptırmayın. Valve bu botları tespit ediyor ve hesabınızı daha beter kırmızıya atıyor.
Herkese hilesiz oyunlar!