SSD HIZIM DÜŞÜK GÖRÜNÜYOR

Snyprus

80+
Reaksiyon skoru
8

T-Create Classic 1TB 7200/6200/MB/s NVMe PCIe Gen4x4 Bilgisayarımda bu SSD takılı ancak CMD üzerinden baktığımda okuma ve yazma hızı 1500/1400mb aralığında görünüyor. Bunu nasıl düzeltebilirim?​

Selam kanka. Çöze bildinmi sorunu? bende de benzer bir sorun oldu da

cmd üzerinden bakma bir uygulama vardı disk birşeydi ondan bak.Cmd doğru göstermiyor

kutu üstündeki hız ile efektif hız farklıdır.

kutu üstündeki hız ile efektif hız farklıdır.
Anakartımda 4 adet M2 yuvası bulunmakta. 1 tane gen5, 2 tane gen4 ve 1 tane gen3. Gen5 olan işlemciye en yakın olanı ancak gen4 ve gen4 olanların hangileri olduğunu nasıl öğrenebilirim? Asusun sitesinden baktım ancak bulamadım belki gen4 yerine gn3 kısmında taktığım içinde olabilir diye düşünüyorum

Anakart modelin ne

CrystalDiskInfo: Sol üstteki "Transfer Mode" kısminda PCIe 4.0 x4 | PCIe 4.0 x4 gibi bir ibare görürsünüz. Eğer PCIe 4.0 x4 | PCIe 3.0 x4 yazıyorsa, SSD'niz Gen4 desteklemesine rağmen Gen3 bir yuvaya takılmış demektir.

HWiNFO64: "Bus" sekmesi altında anakartınızın tüm PCle hatlarını ve hangi cihazın hangi hızda (Gen) bağlı olduğunu detaylıca görebilirsiniz

Dışarıda olduğum için yapay zekaya sorarak böyle bir yanıt buldum belki işine yarar

Anakartın gen 4x4 desteklemiyodur. Destek varsa hangi port destekliyosa ona takman lazım

Geri