Windows 11 LTSC mi yoksa normal Windows 11 debloat mı daha mantıklı?

Alucardll

80+
Reaksiyon skoru
2
Herkese merhaba, daha önce sormuştum ama yine merak ettim. Bazı kullanıcılar LTSC'nin daha sade, hızlı ve stabil olduğunu söylüyor; gereksiz uygulamaların olmaması performans açısından gerçekten avantaj gibi görünüyor. Yine de forumlarda herkes aynı fikirde değil. Özellikle NVIDIA tarafında güncel driver'larda sorun yaşayanlar, performans düşüşü veya küçük hatalar olduğunu söylemiş. Bazı uygulamalar da eksik bileşenlerden dolayı sorunsuz çalışmayabiliyor.

Öte yandan normal Windows 11'i kurup debloat yapanlar da var ve çoğu bunun daha sorunsuz ve uyumlu olduğunu söylüyor.

Ben masaüstü kullanıyorum ve oyun da oynuyorum, arkadaşım ise laptopta oyun ve günlük işler için kullanıyor. Sizce bu iki senaryo için hangisi daha mantıklı olur? LTSC mi, yoksa normal Windows 11 + debloat mı?

Win10 ltsc kullanıyorum. Çoğu oyun servisini elle manuel indirmek gerek. İndirdim ama biraz canım çıktı. Bazı servislerinde olduğunu sanmıyorum indirmek gerek. Hafif bir sürüm.

Herkese merhaba, daha önce sormuştum ama yine merak ettim. Bazı kullanıcılar LTSC'nin daha sade, hızlı ve stabil olduğunu söylüyor; gereksiz uygulamaların olmaması performans açısından gerçekten avantaj gibi görünüyor. Yine de forumlarda herkes aynı fikirde değil. Özellikle NVIDIA tarafında güncel driver'larda sorun yaşayanlar, performans düşüşü veya küçük hatalar olduğunu söylemiş. Bazı uygulamalar da eksik bileşenlerden dolayı sorunsuz çalışmayabiliyor.

Öte yandan normal Windows 11'i kurup debloat yapanlar da var ve çoğu bunun daha sorunsuz ve uyumlu olduğunu söylüyor.

Ben masaüstü kullanıyorum ve oyun da oynuyorum, arkadaşım ise laptopta oyun ve günlük işler için kullanıyor. Sizce bu iki senaryo için hangisi daha mantıklı olur? LTSC mi, yoksa normal Windows 11 + debloat mı?
Ltsc+mic office indir 3.7gb kullanıyo boşta

LTSC böyle herkese öneriyorlar da bir sürü driver indir uğraş dur.

Ben bununla yaptım, tertemiz oldu. İstediğimi seçtim, istemediğimi sildim. Birçok Windows'un sorunlu kısmından kurtuldum.

Sana da tavsiye ederim.

LTSC bence herkese önerilmemesi gereken bir şey.

Adobe yazılımları ve ekran kartı sürücülerini tanımıyor ltsc/ltsb'ler.
Windows'un en iyi sürümü bana göre produr. Pro'yu kurun geçin.
Saygılarımla.

Win10 ltsc kullanıyorum. Çoğu oyun servisini elle manuel indirmek gerek. İndirdim ama biraz canım çıktı. Bazı servislerinde olduğunu sanmıyorum indirmek gerek. Hafif bir sürüm.
ltsc baya aradım microsoftun sitesinden indirdim ama pc 1 saat sonra kapanıyor

LTSC kullanmak faydalı, normal windows 11 bende bloatware anksiyetesi yaptı onu debloat yapmakla uğraşmak da ayrı bir dert. Ayrıca debloating yazılımları da beklenmedik sorunlara sebep olabiliyor. Bence LTSC yükleyip kullanmak ve çok dokunmamak en iyi karar olacaktır.

LTSC böyle herkese öneriyorlar da bir sürü driver indir uğraş dur.

Ben bununla yaptım, tertemiz oldu. İstediğimi seçtim, istemediğimi sildim. Birçok Windows'un sorunlu kısmından kurtuldum.

Sana da tavsiye ederim.

LTSC bence herkese önerilmemesi gereken bir şey.
yok sadece realtek-ekran kartı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

1774195005490.webp

steam+edge 3 sekme açık 8gb ram ile bile kullandım yeri gelince sorun yaşamadım

LTSC güncell olanı kullanıyorum son gelen GB yüksek güncelleme yapmadim sorun ondan kaynaklanıyor.
Tek indirimden şeyler
Mağaza.
Xbox.
Dollby.
Windows defener ne varsa kapatim aynı yağ gibi.

Geri