Ekran kartınızın uyumlu olduğunu kontrol edin. Blower fanlı ekran kartım için aldım. 120w tüketirken 50 derece görüyorum 1500 rpm fan hızı ile. Soğutması kötü kart için iş görür.
Bunun 350w tdpyi soğutacak versiyonu var mı 3080ti ile kullanmak için?
?? Benim ekran kartımda da 3x92mm fan var destekleyen soğutucu vardır belki
Bu tarz çok çeşitli urun var ama maalesef turkiyede olmuyor veya çok pahalı oluyor. Raijintek Morpheus ve Accelero modellerin üst modelleri iş görür. Uyumlu olmasına dikkat etmek lazım. Vida delikleri uyumlu değilse takamazsin.Bunun 350w tdpyi soğutacak versiyonu var mı 3080ti ile kullanmak için?
Arkadaşımda arctic accelero vardı 1080 için kullanıyordu buz gibi yapıyordu fakat güncel nesil gpularda kullanılamıyor. 4000 5000 serisi soğutmaları genel olarak başarılı fakat 3000 serisi o kadar da iyi değil özellikle de 3080-3090ti arası kartlar. Senin dediğin gibi vram sıcaklığı konusu benim de aklıma takıldı çünkü 3000 serisinde vramler çok sıcak çalışıyor.Bu tarz çok çeşitli urun var ama maalesef turkiyede olmuyor veya çok pahalı oluyor. Raijintek Morpheus ve Accelero modellerin üst modelleri iş görür. Uyumlu olmasına dikkat etmek lazım. Vida delikleri uyumlu değilse takamazsin.
Yeni ekran kartları soğutma olarak başarılı olduğu için gerek duyulmuyor.
Dikkat edilecek ikinci unsur ise çip iyi soğusa bile vram mosfet gibi bileşenlerin soğutması lazım. Çok gerekmedikçe ve fantazi aramıyorsan bulasmani önermem.
Ekran karti için soğutucu. Mevcut soğutucu kötü ve yetersizse bunu alıp takıyorsun. Daha serin ve sessiz çalışıyor.Nedir hocam bu ne işe yarıyor
Isınma yüzünden performans düşmesi yaşıyorsan evet ama performansı düşecek kadar ısınmıyorsa fark olmaz.Elimde bir adet kullanmadığım nitro Rx480 var mining çıkması arka plaka falan çıkmış fanlar yarım yamalak dönüyor bunu alsam daha performanslı olur mu
Her rtx 3080 ti pcb yapısı bile aynı değil. Bu yüzden almadan dikkat etmek gerekiyor.Arkadaşımda arctic accelero vardı 1080 için kullanıyordu buz gibi yapıyordu fakat güncel nesil gpularda kullanılamıyor. 4000 5000 serisi soğutmaları genel olarak başarılı fakat 3000 serisi o kadar da iyi değil özellikle de 3080-3090ti arası kartlar. Senin dediğin gibi vram sıcaklığı konusu benim de aklıma takıldı çünkü 3000 serisinde vramler çok sıcak çalışıyor.
Bendeki stock pcb kullanıyor sıvı soğutma ile kullanmak isteyenler için tonla kit var da hava soğutma için pek denk gelemedim işte.Ekran karti için soğutucu. Mevcut soğutucu kötü ve yetersizse bunu alıp takıyorsun. Daha serin ve sessiz çalışıyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Isınma yüzünden performans düşmesi yaşıyorsan evet ama performansı düşecek kadar ısınmıyorsa fark olmaz.
Her rtx 3080 ti pcb yapısı bile aynı değil. Bu yüzden almadan dikkat etmek gerekiyor.
Arctic mod ile kullanan var ama nasıl olur bilmiyorum.
peki vram ler açısından sıkıntı olur mu zaten padlerin ömrünü doldurduğunu düşünüyorum herhalde bunu alsam illaki daha iyi olur gibiEkran karti için soğutucu. Mevcut soğutucu kötü ve yetersizse bunu alıp takıyorsun. Daha serin ve sessiz çalışıyor.
Isınma yüzünden performans düşmesi yaşıyorsan evet ama performansı düşecek kadar ısınmıyorsa fark olmaz.
Her rtx 3080 ti pcb yapısı bile aynı değil. Bu yüzden almadan dikkat etmek gerekiyor.
Arctic mod ile kullanan var ama nasıl olur bilmiyorum.
İçinden vram ve mosfet falan için heatsink çıkıyor. Kullandığım ekran kartında sensör olmadığı için göremiyorum o yüzden yorum yapamıyorum.peki vram ler açısından sıkıntı olur mu zaten padlerin ömrünü doldurduğunu düşünüyorum herhalde bunu alsam illaki daha iyi olur gibi
İçinden vram ve mosfet falan için heatsink çıkıyor. Kullandığım ekran kartında sensör olmadığı için göremiyorum o yüzden yorum yapamıyorumpeki vram ler açısından sıkıntı olur mu zaten padlerin ömrünü doldurduğunu düşünüyorum herhalde bunu alsam illaki daha iyi olur gibi
Yabancı forumlarda yapan vardır. Bu soğutucu yeterli olmaz. Daha iyisi uygun fiyatlı olmuyor.Bendeki stock pcb kullanıyor sıvı soğutma ile kullanmak isteyenler için tonla kit var da hava soğutma için pek denk gelemedim işte.