Ramden dolayı yaşadığım crahsler

GolgeMesa

80+
Reaksiyon skoru
3
Bugün oyunda yaşadığım crashlerden sonra oyunda sıkıntı olduğunu düşünüp sildim sonra normal olarak hiçbir şey yokken crash yaşamaya başladığımda MemTest86 yaptım.

Ekran görüntüsü 2026-03-21 234513.webpEkran görüntüsü 2026-03-21 234519.webp
Sonuçlar böyle çıktı. Ne yapmalıyım bilmiyorum bilgisayarın hala garantisi var.

boyle bakmak yerıne 2 tane ramınız varsa teker teker ve slot degıstırerek denersen daha ıyı olur hangı ramın sıkıntısı oldugnu anlamk ıcın

bi kasa içi foto atar mısın
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Belleklerin tahminen samsung kontrolcülü expo kapalı testlerini yapıp sonradan timing değiştirmeyti dene

boyle bakmak yerıne 2 tane ramınız varsa teker teker ve slot degıstırerek denersen daha ıyı olur hangı ramın sıkıntısı oldugnu anlamk ıcın
Hocam sökme takma işinde kendime güvemiyorum garantiye verebilirim ama en erken 2 hafta sonraya ve kendim çözebilirsem öyle yapmak istiyorum.
bi kasa içi foto atar mısın

Belleklerin tahminen samsung kontrolcülü expo kapalı testlerini yapıp sonradan timing değiştirmeyti dene
2.webp1.webp

Hocam sökme takma işinde kendime güvemiyorum garantiye verebilirim ama en erken 2 hafta sonraya ve kendim çözebilirsem öyle yapmak istiyorum.

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
cok bısey yapmayacaksın ıkı slotun var garantı bakmaz olan 20 gunune olur
ramlerın ıkısınıde cıkar bır tanesı al elıne sırasıyla sol ve sag slotlarına tak crash yedıgın seylerı yap ve bunu dıger ramın ıcınde dene

cok bısey yapmayacaksın ıkı slotun var garantı bakmaz olan 20 gunune olur
ramlerın ıkısınıde cıkar bır tanesı al elıne sırasıyla sol ve sag slotlarına tak crash yedıgın seylerı yap ve bunu dıger ramın ıcınde dene
Hocam crashleri rastgele yediğim için bilmiyorum denersemde yarın denerim herhalde.

gamer genden mi aldın

şöyle yap hocam tek tek b slotta ramleri dene hangisi sorun çıkarıyorsa birde a slotuna takarak dene onu eğer hala sorun yaşıyorsan expo kapalı dene

Bilgisayar kapalı iken her iki belleği yuvalarından çıkarıp tekini anakart kitapçığında belirtilen yuvaya takın ve bios ayarlarından varsayılanlara dönün. Bu şekilde bellek hızı varsayılan değerlere dönecektir. Daha sonra memtest ile test çalıştırın. Hata alsanızda almasanızda bu yazdıklarımı diğer bellek için de deneyin. Ona göre karar verirsiniz. Eğer belleklerde hiç bir hata yoksa daha sonra bellekleri biostan olması gerektiği hızlara getirip tekrar teker teker test edin. Son durumda eğer arızalı bellek varsa garanti presedürlerini takip edersiniz.

gamer genden mi aldın

şöyle yap hocam tek tek b slotta ramleri dene hangisi sorun çıkarıyorsa birde a slotuna takarak dene onu eğer hala sorun yaşıyorsan expo kapalı dene
Hayır itopya Kasım ayında almıştım herhalde. Benim bilmem gereken şey bozuk olan parçayı bulursam sadece onu götürebilirmiyim yani bozuk olan rami götürsem garanti işlemleri başlarmı yoksa tüm kasayımı götürmem gerekiyor.

Hayır itopya Kasım ayında almıştım herhalde. Benim bilmem gereken şey bozuk olan parçayı bulursam sadece onu götürebilirmiyim yani bozuk olan rami götürsem garanti işlemleri başlarmı yoksa tüm kasayımı götürmem gerekiyor.
Bunu konuşman lazım daha önce benzer sorunu yaşadığımda bana komple kasayı gönderttiler

Bunu konuşman lazım daha önce benzer sorunu yaşadığımda bana komple kasayı gönderttiler
Arkadaşlar biostan expoyu kapatınca olan sıkıntılar çözüldü ancak anlamadığım şey neden expoda böyle oldu.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,198,749
Üyeler
190,436
Son üye
riderofthefury
Geri