Hocam rica ederim, ben araştırdığın araç hakkında sahip olduğum bilgileri aktarmaya çalıştım. Alırsan yaşayabileceğin problemler bunlar, şunları yapmalısın gibi önerilerde bulundum. Dediğin gibi, 2006 diyorsun. 20 yıllık bir araca da 550-750 bin bandında bir para vermek akıl kârı gibi gelmiyor bana açıkçası sana samimi olacağım ve kendimi senin yerine koyarak konuşacağım. 700 bin lira param olsa kardeşim, gidip de sorunsuz sorunsuz babacım diye ortada gezinen elemanlardan 20 yıllık araba almam. 2-3 sene sonra satabileceğin ne mâlum? Elbette satarsın bir şekilde zarar ederek veya etmeyerek uğraşarak fakat, sonuçta araç 20 yıllık artık. Kendimi senin yerine koyuyorum, 700 bin lira az para değil günümüzde. Araç için az para evet, fakat alabileceğin araçlar var 20 yaşında araçların aksine. Gidip kendim opel astra aldım, 2017 model ve 2-3 sene sonra satacağımda yaş olarak daha yakın olacak diğerlerine göre. Mazda3 de öyle, 2006-2011 arası belki bulursun belki bulamazsın. Bence sedan model olarak alabileceğin araçlar, opel astra j, egea, accent era, yani fluence model olarak bunlara göre eski olacak fakat bir seçenek, belki megane düşebilir. Seçenek çok aslında sedan yaş olarak da hala güncel sayılabilecek modellerde. Ama bana sorarsan 20 yaşında bir arabaya bu paraları vermek akıl işi değil. Cebinde 30-40 bin lira tut, yaşı yakın güncel araçlardan tercih et. Çıkarabileceği sorunlarda cebindeki parandan hallet. Opel astra J kullanıyorum, pohpohlamıyorum aracı fakat üzmez bence seni. Ne yapacağını merak ediyorum, araç aldıktan sonra haber verirsen sevinirim dostum.