Bilgisayarımda Artık Crash Yemeye Başladım

EmrGN

80+
Reaksiyon skoru
41
İmzadaki sisteme sahibim eskiden hiçbir sıkıntı yokken herhangi bir değişiklik yapmamama rağmen crash yemeye başladım. Masaüstünde donmalar, oyun ortasında mavi ekran yemeler, bazı dosyaların açılmaması ve daha türlü türlü sorunlarla karşılaşmaya başladım. PC de hiçbir değişiklik yapmadım, sıcaklık değerleri de normal, yani işlemcim ısındığı için bunlar yaşanmıyor. İmzamdaki sistemi kullanıyorum. Sebebi ne olabilir veya temiz bir format bu sorunlardan kurtulmama yardımcı olur mu?

İmzadaki sisteme sahibim eskiden hiçbir sıkıntı yokken herhangi bir değişiklik yapmamama rağmen crash yemeye başladım. Masaüstünde donmalar, oyun ortasında mavi ekran yemeler, bazı dosyaların açılmaması ve daha türlü türlü sorunlarla karşılaşmaya başladım. PC de hiçbir değişiklik yapmadım, sıcaklık değerleri de normal, yani işlemcim ısındığı için bunlar yaşanmıyor. İmzamdaki sistemi kullanıyorum. Sebebi ne olabilir veya temiz bir format bu sorunlardan kurtulmama yardımcı olur mu?
farklı bi psu ıle dene

Ram belki

mavi ekranda wheat_uncorropted_error mu yazıyor
bilmiyorum mavi ekranı az önce ilk defa lol oynarken yedim ve bardağı taşıran son damla oldu öncesinde de dediğim gibi birden PC deki hiçbir şeyin yanıt vermemesi gibi bazı enteresan sorunlar yaşıyordum. Bir keresinde merak ettim ne zaman yanıt vericek diye yarım saat başka işlerle uğraştım geldim ve her şey düzelmişti mesela. Ama bu aralar bu tarz sorunlar çok fazla olmaya başladı

bilmiyorum mavi ekranı az önce ilk defa lol oynarken yedim ve bardağı taşıran son damla oldu öncesinde de dediğim gibi birden PC deki hiçbir şeyin yanıt vermemesi gibi bazı enteresan sorunlar yaşıyordum. Bir keresinde merak ettim ne zaman yanıt vericek diye yarım saat başka işlerle uğraştım geldim ve her şey düzelmişti mesela. Ama bu aralar bu tarz sorunlar çok fazla olmaya başladı
alt tab yapınca mavı ekran verıyorsa %50 psudan %50 ramdan

olabilir ama ramlerim sağlam gibi gözüküyor şuanlık ben de yukarıdaki arkadaş gibi aslında psu dan şüphelendim ama bilmiyorum ramleri de bir kontrol edeyim
Post automatically merged:

alt tabdan dolayı hiç mavi ekran yemedim fakat psu dan pc nin boşta kaç w çektiğini görebileceğim bir uygulama vesaire var mı ona göre hesap yapabilirim

HD Tune programı indir ve kurulumu yap.
Programda - Error Scan bölümü var yukarıda. Bu bölümde testi başlat.
Sona kadar bekle.
Yeşil Noktalar belirdiğini göreceksin.

Kırmızı noktalar görürsen HDD veya SSD bellekte okunmayan sektörler (Bad sector) yaranmıştır.

Bad sector bir nevi demir pası gibi düşünebilirsin. Durmadan yayılıyor diske.

1 Sektör = 1 manyetik alandır. Manyetik alan elektrik yükü tutar (Veri)

Manyetik alanın etkisi kaybolursa veri tutamaz yazamaz okuyamaz. (Bad Sector)

W11 ise ocak güncellemesini kaldır sonu 4109 du galiba

Hocam ben hiç mavi ekran yemedim ama alt tab yapinca donma yaşıyorum ama alt tab hemen yapınca değil oyun oynarken çok yapınca donma yaşadım bir kez değil ama baya en az 4 5 kez sorun nedir sizce

Geri