Yardım RX 6900 XT ekran kapanması

Reaksiyon skoru
0
Merhaba. XFX merc 319 RX 6900 XT ekran kartım ile aylardır problemsiz oyunlarımı oynamaktayım. Fakat son 2 haftadır Black Myth: Wukong ve Crimson Desert oyunlarında kafasına göre ekranın kararması ve PC'nin kendini yeniden başlatıyor gibi yapması durumuyla karşı karşıyayım. Süre tuttum birinde 32 dk birinde 17 dk sonra karardı gitti ekran. Ben PC'yi kapatıp açılana kadar bu durum düzelmiyor. Arkadan PC bildirim sesini duyabiliyorum. Diğer hiçbir oyunda bu sorunu yaşamıyorum (hikayeli grafik kalitesi yüksek oyunlar) OCCT ve heaven benchmark testlerini yaptım hiçbirinde kapanma etme gibi bir durum olmadı. Neden bu iki oyunda bu durumla karşılaşıyorum acaba?
Ekran kartı max 77 dereceyi görüyor, hotspot da 99 derece, işlemcim 60 derecelerde.

Sistemim: Ryzen 5 5600.
2x8 RAM.
XPG Pylon 750W 80+Bronze 2 ayrı 8 pinli kablo kullanıyorum. ( nztx C750 ile de denedim )
Gigabyte B450 m S2H V2.

UV ve OC yapılmadı karta, UV yapıp yükü azaltmak istedim yine aynı sonuç.

Son düzenleme:
oyundan kaynaklı olabılır mı ve hocam bakım zamanı gelmıs gıbı
i

ddu ile driveri sil.
26.3.1 i kur.

ddu ile driveri sil.
26.3.1 i kur.
Hocam 2 defa ddu ile sildim yükledim driverım güncel eski driver dahi denedim, yeni windows 11 kurdum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

oyundan kaynaklı olabılır mı ve hocam bakım zamanı gelmıs gıbı
i
2 oyunun da problemli olacağını sanmıyorum biri olsa neyse, bakımdan kastınız nedir toz alma etme mi, işlemci termal macun yeni sayılır kasa da çok tozlu değil.

Hocam 2 defa ddu ile sildim yükledim driverım güncel eski driver dahi denedim, yeni windows 11 kurdum

2 oyunun da problemli olacağını sanmıyorum biri olsa neyse, bakımdan kastınız nedir toz alma etme mi, işlemci termal macun yeni sayılır kasa da çok tozlu değil.
2 oyunda olabılır hocam pc de gpu agırlıklı baska oyunda denedınız mı

bakımdan kastım sıcaklık kısmı egerk artın normal sayılabılcek sıcaklıgı ıse bılmıyorum ama 99 hotspot demek pump out olmus olabılır

2 oyunda olabılır hocam pc de gpu agırlıklı baska oyunda denedınız mı

bakımdan kastım sıcaklık kısmı egerk artın normal sayılabılcek sıcaklıgı ıse bılmıyorum ama 99 hotspot demek pump out olmus olabılır
Last of us part 1 de de olmuş olabilir hatırlamıyorum tam. Acaba power spike çok mu fazla yapıyor nasıl anlarım bunu

hotspot ve vram sıcaklıkları ne alemde. gpu z sensor ile kontrol et furmark ile 10 kakika teste sokup ss at bura.

hotspot az değil ki , benim de ekran kartım sıcaklıktan dolayı fan sesini yapıp ekran kapatıyordu , sonra pc res atıyor . Muhtemelen ısıdan kaynaklı bir sorun olabilir COD oynunda ekran kartını yüksek mhz de kullanıyordu

hotspot az değil ki , benim de ekran kartım sıcaklıktan dolayı fan sesini yapıp ekran kapatıyordu , sonra pc res atıyor . Muhtemelen ısıdan kaynaklı bir sorun olabilir COD oynunda ekran kartını yüksek mhz de kullanıyordu
Tamam da aynı hotspot ısısıyla farklı oyunlarda bu sorunu yaşamıyorum, problem bu zaten veya stress testlerinde de aynı şekilde kapama olmuyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,198,633
Üyeler
190,412
Son üye
ostamno
Geri