riddLedSKL
80+ Bronze
- En İyi Cevap
- 1
- Reaksiyon skoru
- 288
hocem selam tekrar şimdi de bu başladı oyun oynarken driver çöküyor sürüm 25.12.1 günceldi ddu ile sildim 25.10.2 yükledim yine de çözülmedi saatte bir çöküyor muhakkak var mı fikrin
Bu sorunu Battlefield 6'da alıyorsunuz değil mi ? Aynı oyunu bende her gün oynadığımdan 115 küsür saat oynadıktan sonra aynı hatayı bende almıştım 15 gün önce falan. Çözümü şudur;
Belgelerim klasöründe Battlefield 6'nın içerisinde PROFSAVE_profile isminde bir dosya olması gerek. O dosyayı notepad ile açın ve ardından;
" GstRender.Dx12Enabled 0 " şunu aratın. Oradaki rakamı " 1 " yapacaksınız ve tekrar oyuna girin. Sorunuz düzelecektir.
Bunu yaparak oyunu DX12 ile çalıştırması için forse ediyoruz yani zorluyoruz bir nevi. Normalde böyle bir şeyin olmaması lazım ama işte oyun geliştiricisi ekibin tembelliği diyelim...
Sorunun sadece AMD ekran kartlarında olduğunu iddia eden sivri zeka arkadaşlar aşağıdaki linki açarlarsa sorunun Nvidia ekran kartlarında da yaşandığını göreceklerdir. Bu sorun tamamen EA tarafındaki stabilizasyon sorunlarından ötürü ortaya çıkıyor. Her gün ortalama 5 saat civarı oynuyorum sorun yok. Ekran kartım da 9070 XT.
Konuyla ilgili resmi forum linki: https://forums.ea.com/discussions/b...ce-removed-or-dxgi-error-device-hung/12736410
Siz bunu bir deneyin, tekrar yazarsınız. Ha bu arada yüklü olan ekran kartı sürücüsü 25.10.2. Bundan önce de 25.9.1 yüklüydü o sürücüyle de gayet oynuyordum Battlefield 6'yı.
ÖNEMLİ NOT: Bahsettiğimiz sorun taa beta döneminden beridir bir türlü çözülemeyen bir sorun. Üstte linkini koyduğum konuyu açıp okuyacak olursanız RTX 5080 sahibi insanlarda da oluyor yani bu. AMD ya da Nvidia fark etmiyor...
Bu arada @barbaross;
25.12.1 sürücüsü ile oyunlarda Frame Generation biraz sıkıntılı çalışıyor. Space Marine 2 oynarken bunu yaşadım ben. Frame Pacing denen görüntülerin üst üste binmesi gibi bir durum. Yani bu sorun olduğunda kareler sıra ile oluşturulamıyor. O yüzden 25.10.2 sürücüsüne döndüm ben şimdilik. Çünkü Redstone ilk duyurulduğunda özellikle bu Frame Generation'ın FPS oyunları için epey fayda getireceğini duyurmuşlardı ama çoğu kullanıcı için öyle olamadı maalesef. Bu sorunu Vsync açarak çözenlerde var. Bir kaç sürücüsü sonra eminim sorun çözülecektir.
Son düzenleme: