Yardım Sapphire rx 9060 xt siyah ekran sorunu

barbaross

80+
Reaksiyon skoru
40
rx 9060 xt 16gb
7500x3d
crucial pro 6000mhz cl 36 ram
colorful b650m-e pro v14
nzxt c750 750w bronze psu

bilgisayar özellikleri yukarıdaki gibi. ısı ile ilgili bir sorun yok kart çok serin çalışıyor. 30-45 dk oyun oynadıktan sonra ekran donuyor, kararıyor ses takılıyor ve en sonda driver uyarı veriyor. bilgisayarı power tuşundan kapatmadan da düzelmiyor. sistemi toplayalı 5 gün oldu. driver hatasıdır diye tahmin ediyorum ama aynı sorunu yaşayan ve çözüm alabilen varsa yardım rica ederim. ddu ile driver silip yüklemeyi denedim.

Hangi sürücülerde veriyor bu hatayı ? Ekran görüntüsü varsa atabilir misiniz ?

Hangi sürücülerde veriyor bu hatayı ? Ekran görüntüsü varsa atabilir misiniz ?
Sürücü güncel 25.12.1

Sistem kapanma hatası 41
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

BIOS'u sıfırladım pcie16 gen4 modunda pco kapattım dp yerine hdmi taktım işlemci overclock ve undervolt iptal ettim böyle bir deneyeceğim ama yine de başına gelip çözen varsa desteğe açığım

Sürücü güncel 25.12.1

Sistem kapanma hatası 41

BIOS'u sıfırladım pcie16 gen4 modunda pco kapattım dp yerine hdmi taktım işlemci overclock ve undervolt iptal ettim böyle bir deneyeceğim ama yine de başına gelip çözen varsa desteğe açığım
igpu autoda mı kapalı mı hocam
bir de oyunu oynarken arkada tarayıcı açık oluyor mu?

Sürücü güncel 25.12.1

Sistem kapanma hatası 41

Bunu anlamanın çok basit bir yolu var aslında. Ekran kartınızı söküp başka bir sistemde test etmeniz lazım. Fakat benzer bir sorunu bir arkadaşım zamanında yaşamıştı. Bu tarz sorunlar genelde PSU'yu işaret ediyor birazda... Bazen bazı akım korumalı prizlerde kendi kendine güç kesebiliyorlar. Böyle saçma şeylerde olabiliyor düşük ihtimalde olsa...

Sakın yanlış anlaşılmasın. Güç kaynağınız fazlası ile yeterli ekran kartınız için ama yeni bir ürün dahi olsa kusurlu bir PSU'ya denk gelmiş olabilirsiniz bence. Sizden ricam Furmark V2 indirip VK seçerek en az 1 saat test eder misiniz ? Normalde o test için 15 dakika yeterli ama zorlayın bakalım, siyah ekran ya da kapanma, resetleme olacak mı ? Ardından tekrar yazarsınız buraya.

Bu arada az yukarıda yapmış olduğunuz yorumda BIOS'tan overclock iptal ettim demişsiniz de, o anakart ile OC falan işlerine girmeyin bence. Giriş seviyesi bir anakart kullanıyorsunuz. Default olarak kullanmanız faydanıza olacaktır.

Bunu anlamanın çok basit bir yolu var aslında. Ekran kartınızı söküp başka bir sistemde test etmeniz lazım. Fakat benzer bir sorunu bir arkadaşım zamanında yaşamıştı. Bu tarz sorunlar genelde PSU'yu işaret ediyor birazda... Bazen bazı akım korumalı prizlerde kendi kendine güç kesebiliyorlar. Böyle saçma şeylerde olabiliyor düşük ihtimalde olsa...

Sakın yanlış anlaşılmasın. Güç kaynağınız fazlası ile yeterli ekran kartınız için ama yeni bir ürün dahi olsa kusurlu bir PSU'ya denk gelmiş olabilirsiniz bence. Sizden ricam Furmark V2 indirip VK seçerek en az 1 saat test eder misiniz ? Normalde o test için 15 dakika yeterli ama zorlayın bakalım, siyah ekran ya da kapanma, resetleme olacak mı ? Ardından tekrar yazarsınız buraya.

Bu arada az yukarıda yapmış olduğunuz yorumda BIOS'tan overclock iptal ettim demişsiniz de, o anakart ile OC falan işlerine girmeyin bence. Giriş seviyesi bir anakart kullanıyorsunuz. Default olarak kullanmanız faydanıza olacaktır.
cevabınız için teşekkür ederim. pchocası ayarlarına bakıp yapmıştım ufak bir oc. Defaulta aldım dün 2-3 saat bf6 oynadım siyah ekran vermedi. Bugün de bir deneyeyim, söylediğiniz furmarkı da bir deneyip buraya yazarım 👍🏻 psudan ben de şüphelendim akım korumalı priz yok ama

cevabınız için teşekkür ederim. pchocası ayarlarına bakıp yapmıştım ufak bir oc. Defaulta aldım dün 2-3 saat bf6 oynadım siyah ekran vermedi. Bugün de bir deneyeyim, söylediğiniz furmarkı da bir deneyip buraya yazarım 👍🏻 psudan ben de şüphelendim akım korumalı priz yok ama

Kime sorarsanız sorun aynı cevabı alacaksınız. O anakart ile OC falan olmaz yani, boşverin almışsınız mis gibi 7500X3D işlemcinizi. Bakın keyfinize daha ne. Error 41 genelde yetersiz PSU'dan kaynaklanıyor ama siz OC deyince benim jeton o anda düştü kafamda. Eğer OC olmadan default ayarlarda sorun yoksa aynen devam edin.

Kime sorarsanız sorun aynı cevabı alacaksınız. O anakart ile OC falan olmaz yani, boşverin almışsınız mis gibi 7500X3D işlemcinizi. Bakın keyfinize daha ne. Error 41 genelde yetersiz PSU'dan kaynaklanıyor ama siz OC deyince benim jeton o anda düştü kafamda. Eğer OC olmadan default ayarlarda sorun yoksa aynen devam edin.
hocem selam tekrar şimdi de bu başladı oyun oynarken driver çöküyor sürüm 25.12.1 günceldi ddu ile sildim 25.10.2 yükledim yine de çözülmedi saatte bir çöküyor muhakkak var mı fikrin

Ekler

• WhatsApp Image 2025-12-18 at 20.14.13.webp
    WhatsApp Image 2025-12-18 at 20.14.13.webp
    265 KB · Hit: 21
Ekran kartında undervolt falan yaptınız mı? Windows güncel mi ve windows üzerinden otomatik driver yüklemesini kapattınız mı?

Ekran kartında undervolt falan yaptınız mı? Windows güncel mi ve windows üzerinden otomatik driver yüklemesini kapattınız mı?
ekran kartında undervolt yok şu an, daha önce 150 mhz 50mv aşağı çekmeyi denedim ama sorunu çözmedi. windows 11 güncel otomatik güncelleme açık, driverı windows değil kendim yükledim

9000 serisinde sorun yaşanmıyor amd çoktan cözdü o sorunları diyen arkadaşları tek tek etiketle hocam gelsin yardımcı olsunlar.
Yerli yersiz babalarının firması gibi savunuyorlar ama yardım gerekince piyasada yoklar.
Cözersiniz umarım 🙏🏻

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,180,567
Üyeler
187,355
Son üye
pOpCoRn-
Geri