Yardım 1 milyona altın mı alayım faiz mi ?

altın al ilk yarıda minimum 10.000tl olacak ytd.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

çok belli hocam altın 7000 altını görmez artık ama ilk yarıya kadar 10bini görecek...
Patladık hocam 😂

hocam naptınız altın düştü
Hocam 75 gram bilezik 28 gr külçe altın aldım şu zarardayız bi 60k param var 30ksına 5 gram alayım diyorum daha düşer mi emin değilim maaşı alınca da her ay 2-3er gram almayı düşünüyorum

Hocam keşke bu tür konuları yaş skalası daha yüksek olan forumlarda açıp, tecrübeli insanlara sorsanız daha iyi olurdu tabi yine de siz bilirsiniz.Geçmiş olsun.

şu an alınmalı. iran savaşı yüzünden artması gereken altın 2-3 haftadır yerinde sayıyordu bugün de darbe yedi. şu an baskılanıyor. baskı bittiğinde fena sıçrayacak. uzun vadeli yatırımcı parasını altına yatırmalı, arttığında sevinip düştüğünde ise alım fırsatı olarak görüp kendini teselli etmeli.

YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR

Bu kadar doğru şeyi aynı paragrafta söyleyip neden yatırım tavsiyesi değildir dedin?

Gendin alacağaan değel mi? 😂

Hocam keşke bu tür konuları yaş skalası daha yüksek olan forumlarda açıp, tecrübeli insanlara sorsanız daha iyi olurdu tabi yine de siz bilirsiniz.Geçmiş olsun.
Hocam bayadır bu forumdayım ama yaş ortalamasını bilmiyorum,zaten faizin çok getirisi yoktu benim de kafam altına yatıyordu, sadece fikir alışverişi için sormuştum kimse bilemezdi tabii böyle düşeceğini. Allahtan tüm paramı yatırmadım şu anda aciliyeti yok bekleyebilirim, ha keşke 1 gün sonra alsaydım ama ona da üzülmüyorum vardır bir hayır :)

Hocam bayadır bu forumdayım ama yaş ortalamasını bilmiyorum,zaten faizin çok getirisi yoktu benim de kafam altına yatıyordu, sadece fikir alışverişi için sormuştum kimse bilemezdi tabii böyle düşeceğini. Allahtan tüm paramı yatırmadım şu anda aciliyeti yok bekleyebilirim, ha keşke 1 gün sonra alsaydım ama ona da üzülmüyorum vardır bir hayır :)
altın uzun vadede asla kaybettirmez dert etmeyin

Ama yine de bence bu yılki yükselme hakkını kullandı gibi, uzun bi süre bu değerlerde seyreder diye düşünüyorum

altın uzun vadede asla kaybettirmez dert etmeyin

Ama yine de bence bu yılki yükselme hakkını kullandı gibi, uzun bi süre bu değerlerde seyreder diye düşünüyorum
Elbette hocam illa ki çıkacak ben her ay yine yatırımımı yaparım altına

Arapların (Körfez ülkelerinin) petrol satamadığı durumda altın sattığını maalesef canlı öğrenmiş olduk
ben de duygusal davranıp altınlarımı satamadım. Savaş sonrası yine toparlar gibi ama savaşta altın uçar diyenlerde yanılmış oldu. Her veriyi doğru değerlendirmek lazım. İran beklenenin üstünde tepki verdi piyasa da cezalandırdı
Son 10 yılın piyasası rahat 100 yıllık piyasa değişkenliği göstermiştir
En azından bakır külçe almadın boşver :kekw:
Faiz konusu da getirisi az değil ama TR piyasasında mutlaka ama mutlaka faize para yatıranların parası bir süre sonra eriyor bence erimeye yaklaştık (sadece tahmindir)
Ek olarak faiz yerine kira sertifikalarına bakabilirsin getirisi hemen hemen aynı + helal (faiz getirisi olmadığından emin ol)

Son düzenleme:
garanti para diyorsan faiz hassasiyetin yoksa faiz tabi %40-41 civarı şuan stopaj var tabi üstüne %15
altın suan 6k iyice düstü dahada düser mi belirsiz 8500den alanlar aglıyor tabide altın gene yerine gelecektir ortam zaten sıkıntılı ama güvenli liman gene yerine gelecektir.

Haramda huzur arayana huzur haram olur, faize bulaşma.

7 milyarlık Dünya'da Allahını seven 999 trilyon Müslüman arayan Facebook sayfasından mı alıntı?
Arkadaşın dediği hem islamiyet hem de piyasalara bakınca doğru ama?
Faiz kurun bu kadar oynak olduğu bir yerde en riskli tercihlerden biri oluyor
Faiz dönemsel iyi getiri sağlar 2014 te de sağladı ama 2018 de getirisinden çok götürdü keza 2022 başka bir örnek
Faiz uzun vadede enflasyonun gerisinde kalmıştır
Bence faiz emekli ya da zorunda kalan (engelli birey vs) dışında mantıksız

7 milyarlık Dünya'da Allahını seven 999 trilyon Müslüman arayan Facebook sayfasından mı alıntı?
Kardeş sen yatırasana paranı faize o zaman ben inanıyorum düşüncemi söyledim anamın babamın sözü kimseden de alıntı değil ha

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,031
Üyeler
190,681
Son üye
ktuila
Geri