Öneri Ryzen 7 9700X için hava soğutucu önerisi

Reaksiyon skoru
13
Bütçe
2500
Selamlar. Şuanda sistemimde Forza 85 Essential hava soğutucu var, Tebilon'dan hazır sistem almıştım. Hatay'da yaşıyorum ve havalar yazın çok sıcak oluyor. Yeterli gelmeyeceğini düşünüyorum. Bunu satıp ARGB'li, çift fanlı daha iyi bir soğutucuyla değiştirmek istiyorum. Şuan gördüğüm ve beğendiğim modeller şunlar ama hiç kullanmadım. Zaten ilk masaüstü sistemim:

Arctic Freezer 36, FSP MP7 ARGB, DeepCool AG620 ARGB, Thermalright Peerless Assassin 140 SE ARGB, Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB

Anakartım Gigabyte B650M D3HP, ekran kartım Gigabyte Gaming OC RX 9070 XT. Bir de içindeki soğutucuyu en hızlı nasıl satarım? Kaça satarım?

Arctic haric digerleri olur. Almisken 6 bakir borulu alın.

Selamlar. Şuanda sistemimde Forza 85 Essential hava soğutucu var, Tebilon'dan hazır sistem almıştım. Hatay'da yaşıyorum ve havalar yazın çok sıcak oluyor. Yeterli gelmeyeceğini düşünüyorum. Bunu satıp ARGB'li, çift fanlı daha iyi bir soğutucuyla değiştirmek istiyorum. Şuan gördüğüm ve beğendiğim modeller şunlar ama hiç kullanmadım. Zaten ilk masaüstü sistemim:

Arctic Freezer 36, FSP MP7 ARGB, DeepCool AG620 ARGB, Thermalright Peerless Assassin 140 SE ARGB, Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB

Anakartım Gigabyte B650M D3HP, ekran kartım Gigabyte Gaming OC RX 9070 XT. Bir de içindeki soğutucuyu en hızlı nasıl satarım? Kaça satarım?

Phantom Sprit ile 105w modunda RTX 5070 ile kullanıyorum. Oyunlardan genelde 60-65 derecelerde takılıyor. Wukong'da cinematic ayarlarda RTX açık en fazla 69 dereceye çıkmıştı.

Phantom spirit bir babadır bizim için

Hepsi ayni hemen hemen ürün belli zaten

140mm fanlı model kasaya sığıyorsa tabii ki o alınmalı. kafan tam anlamıyla rahat olur. isterse 200w çeksin sıkıntı olmaz.

Phantom Sprit ile 105w modunda RTX 5070 ile kullanıyorum. Oyunlardan genelde 60-65 derecelerde takılıyor. Wukong'da cinematic ayarlarda RTX açık en fazla 69 dereceye çıkmıştı.
105W alamıyorum ben hocam. ECO Mode Enabled (65W), Last of Us Part II 2K en yüksek ayarlarda 77 derece. ECO Mode'u Disabled yapınca 85 derecelere çıkıyor. 105W yapınca da 90'ı geçiyor zaten. Sistem Ekim ayının başında elime geçti. Her hafta da içinin tozunu almaya çalışıyorum.

Sesi nasıl hocam
Yük altına girdiğinde hafif ses yapıyor. Ama siz 65 w modunda kullanacaksanız ses yapmaz muhtemelen. Çok hafif bir undervolt yaptım ben. Performansa olumsuz bir etkisi olmadı, işlemci de biraz daha serin çalışmaya başladı.

Arctic haric digerleri olur. Almisken 6 bakir borulu alın.
Hocam Forza 85 Essential da 6 bakır borulu ama tek fanlı diye mi iyi soğutmuyor anlamadım. Bunlardan hangisi en iyisidir?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

140mm fanlı model kasaya sığıyorsa tabii ki o alınmalı. kafan tam anlamıyla rahat olur. isterse 200w çeksin sıkıntı olmaz.
Anakart küçük ama kasam büyük hocam.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,199,368
Üyeler
190,557
Son üye
fmsy
Geri