Çalıştırırsın ama kit Ram kadar kolay olmaz sorunsuz olacağının garantisi de yok. Öncelikle otomatik hız aşırtma (XMP, EXPO vb) büyük ihtimalle stabil çalışmaz manuel değer vermen gerekecek. Bu değerleri iki belleğin çipinin de kaldıracağı şekilde düzgün verirsen ve şansına yazılımsal bir sorun da çıkmazsa sorun yaşamadan kullanabilirsin.Corsair Vengeance 16 GB 5600 MHz CL36 RAM ile XPG Lancer Blade siyah DDR5-5600 MHz CL46 RAM uyumlu çalışır mı?
5600 MHz'ya da daha düşük bir frekansta çalıştırabilme ihtimalim var mı?
O biraz şans işi işte. Farklı çipli iki bellek çalışmaz diye bir kural yok ama bazen çalışmıyor. Ben birçok kez farklı çipleri yan yana kullandım mesela bir uyumsuzluk çıkmadı ama sorun yaşayanlar da olabiliyor. Ek olarak şu da var aynı marka model iki bellekte aynı çip olacağının bile garantisi yok farklı revizyonlarında farklı çipler olabiliyor sadece kit olarak alırsan bunun garantisi var. Ben çok kez hazır sistem alırken falan kit değil 2 ayrı aynı marka Ram yolladılar biri hariç hepsinde iki modül farklı çipe sahipti.Uyumsuzluk olmaması için birebir aynı RAM'i kullanmak her türlü daha avantajlıdır fakat buna zorlandıysan yine de çalışırlar. Uyumlu çalışırlar mı dersen, hayır. Hatta emin olmamakla birlikte sanırsam Corsair olan RAM'in de CL46'da çalışmaya başlar (?).
Zaten insanlar birebir aynı frekansta ve gecikmeyle çalışan iki farklı model RAM kullanarak bile çip ve marka gibi farklılıklardan ötürü uyumsuzluklardan kaçınılmaz bir duruma giriyorlar. Sende de binevi böyle bir durum yaşanacaktır.
Onu biliyorum zaten hocam iki ramde cl46 çalışsa yeterli benim için, aşırı bir performans beklentim yok zaten maksat 32 gb olsun bir süre idare etsin mavi ekran yememek bide, 5-6 ay sonra ikisinide satıp kaliteli bir ram alırımElmayla armut birlikte çalışmaz. Gecikme farkı var bi kere. Binler arasında fark bariz ortada çalışmazlar. Sonuçta işlemci 2 ram ile iletişime geçecek. Birinden 36 gecikmeyle hesaplama yazma okuma komut sırası yapacakken birinden 46 olanla yapacak. tPHYRDL ve diğerleri bi kere alakasız olacak en başta
Benim eski kasada i5 3570k lı anakartın 4 slotundada farklı marka farklı hızlarda ram var yıllardır sorunsuz kullanıyorum ama ddr5 hassas diyorlar denemek lazım o yüzden, bugün gelecek büyük ihtimalle gelince deneyip yazarım.O biraz şans işi işte. Farklı çipli iki bellek çalışmaz diye bir kural yok ama bazen çalışmıyor. Ben birçok kez farklı çipleri yan yana kullandım mesela bir uyumsuzluk çıkmadı ama sorun yaşayanlar da olabiliyor. Ek olarak şu da var aynı marka model iki bellekte aynı çip olacağının bile garantisi yok farklı revizyonlarında farklı çipler olabiliyor sadece kit olarak alırsan bunun garantisi var. Ben çok kez hazır sistem alırken falan kit değil 2 ayrı aynı marka Ram yolladılar biri hariç hepsinde iki modül farklı çipe sahipti.