Birisi bana akıl versin monitör alamıyorum

Yozgatlııı

80+ Gold
Reaksiyon skoru
1,493
Ömrüm boyunca ilk kez yaşıyorum bunu, 3 ay olacak philipsin o beyaz 1440p monitörünü 4 kere alıp iade ettim alayı sorunlu, AOC aldım ölü pixel çıktı değişim talebimi iade yaptılar. Vatanda elle görüp almaya gittim kutudan çıkan 0 ürüne elimi sürerken ödüm koptu patlayacak diye plastik trim sesinden. Kısa gibi gelse bu 5 monitör değişimi 2 ay sürdü kredi kartı neye uğradığını şaşırdı, yatıp çekilen taksitler havada uçuşuyor. 60k para baydık kasa aldık 2 aydır yatıyor eldende bir şey gelmiyor ya ona uyuz oluyorum. Allah'ın 13 14 bin lirasına monitör yok sanırım.

Güncelleme 5. Monitörde geldi ve sonuç resimde..
güncelleme 2: dostlar her zaman 500 600 neyse verin mediamart gibi 0 olacak şekilde yollayan yerlerden alın. 0 ölü pixel ile monitör serüveni ile işim bitmiştir.

Ekler

• IMG_20260328_155153.webp
    IMG_20260328_155153.webp
    398.3 KB · Hit: 127
  • IMG_20260328_155130.webp
    IMG_20260328_155130.webp
    1,008 KB · Hit: 128
Son düzenleme:
Ömrüm boyunca ilk kez yaşıyorum bunu, 3 ay olacak philipsin o beyaz 1440p monitörünü 4 kere alıp iade ettim alayı sorunlu, AOC aldım ölü pixel çıktı değişim talebimi iade yaptılar. Vatanda elle görüp almaya gittim kutudan çıkan 0 ürüne elimi sürerken ödüm koptu patlayacak diye plastik trim sesinden. Kısa gibi gelse bu 5 monitör değişimi 2 ay sürdü kredi kartı neye uğradığını şaşırdı, yatıp çekilen taksitler havada uçuşuyor. 60k para baydık kasa aldık 2 aydır yatıyor eldende bir şey gelmiyor ya ona uyuz oluyorum. Allah'ın 13 14 bin lirasına monitör yok sanırım.
gidip görüp al 😭yada 2. el

Az daha çıkıp oled alın

thunderobot al

Peşin fiyatına 9 taksitle alabileceğin en iyi monitör : https://www.amazon.com.tr/dp/B0F8W5SM6N
Elimi sürmeye korkuyorum Asus tuf serisine inanılmaz trim sesi var birde bunun renk değerleri felan nasıl inceleme hiç yok
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ne tarz bi monitör arıyorsun bilmiyorum ama forumun önerisiyle g65b aldım aldığım günden beri 1 kez pişmanlığım yok
Yarı hikaye yarı FPS oynuyorum öyle bir şey işte

Bende 2 aydır 2K monitör almayı planlıyorum,Arkadaşın başına gelenlerin başıma gelmesinden korktuğum için alamıyorum :)

Ölü piksel olmasın yeter ...

Çok da düşünmemek gerek tmm hakkındir iyisi olsun istiyorsun ama böyle yapa yapa en ufak bir şeyde soguyorsun herşeyden. O yüzden mağazaya git dene al aklına yatarsa , bence senin işlem sadece monitörle sınırlı değil aldığın her cihazı kılı kırk yararak alıyorsun. İyi mi yapıyorsun kötü mü bilemedim.

Elimi sürmeye korkuyorum Asus tuf serisine inanılmaz trim sesi var birde bunun renk değerleri felan nasıl inceleme hiç yok

o zaman bence aradığın monitör g65b forumun yarısı bu monitörü aldı iyidir bi göz gezdir bence

G65B al ben gidip vatandan aldım 3 vatan gezdim 2 mağazada 5 ürün ölü pixelli çıktı şans işi

G65B önermiş arkadaşlar ancak neden önerilmiş pek anlayamadım. G65B dedikleri model eğer Samsung Oddssey'in modeli olan G65B ise neden 15K gibi neredeyse Emekli maaşı kadar para bayılıp VA panel kullanmak zorunda kalayım anlamadım.. Bütçeyi az daha artırıp IPS'i de geride bırakarak OLED panel alacak kadar bütçede IPS'den de vaz geçip VA panel tercih etmek yada önermek gerçekten kötü hissettirirdi açıkcası.

Üstte de yazdığım gibi biraz daha bütçeyi artırıp OLED panel bir monitör alabilirsiniz.
Ölü piksel, ghosting veya benzeri panel arızası durumları monitör özelinde tamaamen şans işi. Arkadaşım ile aynı AOC monitörü aynı siteden yanlış hatırlamıyor isem 2-3 hafta aralıklarla aldık. Arkadaşımın monitöründe garanti süresinin bitmesine az bir zaman varken panel arızası çıktı, bir noktadan sonra kullanılamaz, kullanıldığında sinir bozan mutasyonlara uğradı ve garantiye yollamak zorunda kaldı. Aynı modeli kullanan başka bir kişi ile tanıştığımda monitöründe 4-5 adet ölü piksel olduğunu ve aldığına pişman olduğunu bu yüzden değiştirmek istediğini söylemişti. Benim monitör ise hala taş gibi, şimdi görevini 3. monitör olarak devam ettiriyor.

Demem o ki ölü piksel, ghosting veya panel arızası hangi modeli alırsanız alın başınıza gelebilecek bir şey. Tabi kronik problemli monitörlerde bu durum şans işi olmaktan çıkabilir orası apayrı bir konu...
Şimdi redditte 50 saatlik araştırmanın ardından en sorunsuz modeli gösteririz; aldığında ölü piksel yada ghosting çıkarsa gene hüsrana uğrarsın..
Malzeme kalitesi senin için önemli gözüküyor, Eğer büyük bir şehirde yaşıyorsan kafana yatan birkaç modeli git yerinde gör bi elle içine sinen modeli sipariş geç.. Eğer gerçekten problem çıkmasın istiyorsan ufak bir rica ile dükkanda monitörü kutusundan açtırt testlerini yap öyle al. Başka pek bir yolu var gibi gözükmüyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,151
Üyeler
190,695
Son üye
mustafa4183
Geri