timelytie
80+
- Reaksiyon skoru
- 104
espresso lab indirim kodu yok muğğğKimin bizi nası gördüğü zerre umurumuzda değil sen sir we are secular sir diye hıristiyan ayağı yalamaya devam et küçük dostum
espresso lab indirim kodu yok muğğğKimin bizi nası gördüğü zerre umurumuzda değil sen sir we are secular sir diye hıristiyan ayağı yalamaya devam et küçük dostum
----Kimin bizi nası gördüğü zerre umurumuzda değil sen sir we are secular sir diye hıristiyan ayağı yalamaya devam et küçük dostum
yasaklanması demedim olmayışı dedim. Sonuçta hükumetin politikaları yüzünden ona erişemiyoruz, üstelik giderken bizi dünyaya da engellediler. Sizin neyinize teknoloji falan demişlerdir herhalde.Paypal yasaklanmadı, direk Lisans alamadı. Türkiye de finans işine giriyorsanız BDDK'dan Lisans almanız gerek. Bu Lisansı almak için de bazı yasal yükümlülükleri kabul etmek zorundasınız. (kullanıcı verileri Türkiye de saklanmalı, altyapınızın küçük bir kısmı burada bulunmalı.) Paypal'dan kanunlara uyması istendi, onlar da hayır biz hiç bir şey kurmayız bütün sistemimiz ve verileriniz yurt dışında işlenecek dedi inatlaştı. BDDK'da hadi güle güle o zaman dedi ve Lisans vermedi. İnsanlar yasaklandı sanıyor, paypal kendi rızası ile çekildi.
Hükümetle alakası olmayan bir olay, kanunlar ve yükümlülükler açık, uyulmak zorunda, bütün firmalar uyarken kendileri uymamayı tercih etti. Yasakçı zihniyetten bende nefret ediyorum, günahım kadar sevmem ama alakaları yok, kendileri çekildi. Başka ülkelerde iş modellerini değiştirmeyi kabul ettiler, bazısında alt şirket satın aldılar bazısında direk kendi sistemlerini oralara uyarladılar. Başka ülkelere çifte standart uygularken iş Türkiye'ye gelince köpek çektiler, müzakereci anlaşmacı tavır sergilemediler. Böyle yaparsan lisans alamazsın gayet normal. Finans sektörüne giriyorsun bir ülkede, ne bir temsiliyetin var ne de veri paylaşıyorsun, paranın takibine izin vermiyorsun, nasıl olacak o iş? Durduk yere niye öyle bir vergi gelirinden vazgeçsinler? Sen başka pazarlarda kurallara uy modelini değiştir, bize gelince kuralların kendin için esnetilmesini iste, oldu canımyasaklanması demedim olmayışı dedim. Sonuçta hükumetin politikaları yüzünden ona erişemiyoruz, üstelik giderken bizi dünyaya da engellediler. Sizin neyinize teknoloji falan demişlerdir herhalde.
Ozel birey ragebait atiyor yineKimin bizi nası gördüğü zerre umurumuzda değil sen sir we are secular sir diye hıristiyan ayağı yalamaya devam et küçük dostum
Her şirket mükemmel bir şekilde uyuyor sanki tüm kanun ve yönetmeliklere de sanki paypel mi kaldı hocam ? Paypel'e banka gibi katı kurallar koyuldu. Bu bence yanlıştı. Bu demek değildir Paypel'in hatası yok tabii ki var ama bizimkilerinde hatasına var papara ve benzeri sanal kart uygulamaların da millet kara para aklıyordu kaç senedir daha yeni önlem almaya başladılar, sonuç olarak iki tarafında hatası var bana göre.Hükümetle alakası olmayan bir olay, kanunlar ve yükümlülükler açık, uyulmak zorunda, bütün firmalar uyarken kendileri uymamayı tercih etti. Yasakçı zihniyetten bende nefret ediyorum, günahım kadar sevmem ama alakaları yok, kendileri çekildi. Başka ülkelerde iş modellerini değiştirmeyi kabul ettiler, bazısında alt şirket satın aldılar bazısında direk kendi sistemlerini oralara uyarladılar. Başka ülkelere çifte standart uygularken iş Türkiye'ye gelince köpek çektiler, müzakereci anlaşmacı tavır sergilemediler. Böyle yaparsan lisans alamazsın gayet normal. Finans sektörüne giriyorsun bir ülkede, ne bir temsiliyetin var ne de veri paylaşıyorsun, paranın takibine izin vermiyorsun, nasıl olacak o iş? Durduk yere niye öyle bir vergi gelirinden vazgeçsinler? Sen başka pazarlarda kurallara uy modelini değiştir, bize gelince kuralların kendin için esnetilmesini iste, oldu canımŞirketlerin bizi bu kadar küçümseyip aşağılamasına izin vermeyin.
Kimin bizi nası gördüğü zerre umurumuzda değil sen sir we are secular sir diye hıristiyan ayağı yalamaya devam et küçük dostum
Bankacılık ve finans sektöründe uymama diye bir durum yok, kurallar katı hepsi verilerini paylaşmak zorunda. Para aklama olaylarında haklısın, hükümeti savunmuyorum zaten aklamaya da çalışmıyorum, çürümüşlüğün sonucu zaten kara para olayları ona lafım yok. Ama adamlar direk veri paylaşmıyor demek istediğim o, öbürünün kontağı var, hem paylaşıyor hem aklıyor anlatabildim miHer şirket mükemmel bir şekilde uyuyor sanki tüm kanun ve yönetmeliklere de sanki paypel mi kaldı hocam ? Paypel'e banka gibi katı kurallar koyuldu. Bu bence yanlıştı. Bu demek değildir Paypel'in hatası yok tabii ki var ama bizimkilerinde hatasına var papara ve benzeri sanal kart uygulamaların da millet kara para aklıyordu kaç senedir daha yeni önlem almaya başladılar, sonuç olarak iki tarafında hatası var bana göre.
O konuda haklısın hocam verileri devletde paylaşmaları gerekiyordu. Yanlış yaptı o konuda paypal.Bankacılık ve finans sektöründe uymama diye bir durum yok, kurallar katı hepsi verilerini paylaşmak zorunda. Para aklama olaylarında haklısın, hükümeti savunmuyorum zaten aklamaya da çalışmıyorum, çürümüşlüğün sonucu zaten kara para olayları ona lafım yok. Ama adamlar direk veri paylaşmıyor demek istediğim o, öbürünün kontağı var, hem paylaşıyor hem aklıyor anlatabildim miFinans sektörüne girip takibi olmaması gibi bir saçmalık olabilir mi, kimin ne yaptığını nasıl bileceksin. Para aklama durumlarının kolay ifşalanması ve takibinin yapılması da bu kanunun verdiği bir avantaj.