5070 12GB + İntel Ultra 5 sistem vs i5 14600KF +RTX 5060 Ti 16GB [Arada Kaldım]

KokoPops

80+
Reaksiyon skoru
23
1774573280819.webp

Arkadaşlar alttaki sistemi almak daha mı mantıklı kafamı kurcalayan tek şey kasa, psu ve anakart kısmı. Hadi 14600KF çok güçlü işlemci ordan kıstım ama farkını ben hissetmem de oyunlarda vs ekran kartından dolayı ama bu anakart baya leş bişeymiş kasa psu zaten hiç güzel değil benim topladığım istediğim parçalardı. Diyorum ki alttakini alayım 5-6 aya da kasa psu anakart değişirim para elime geçtikçe ne dediniz o işe?

Alıntıyı görüntüle

Arkadaşlar alttaki sistemi almak daha mı mantıklı kafamı kurcalayan tek şey kasa, psu ve anakart kısmı. Hadi 14600KF çok güçlü işlemci ordan kıstım ama farkını ben hissetmem de oyunlarda vs ekran kartından dolayı ama bu anakart baya leş bişeymiş kasa psu zaten hiç güzel değil benim topladığım istediğim parçalardı. Diyorum ki alttakini alayım 5-6 aya da kasa psu anakart değişirim para elime geçtikçe ne dediniz o işe?
alttaki sistem daha iyi hemde ddr5 ram olması bir avantaj .5070te 5060tidan daha güçlü zaten. arada sadece vram farkı var. 5070le oyunlarda daha iyi performans alırsın. ama bütçeyi çok zorluyorsa yukardakide güzel bir tercih.

alttaki sistem daha iyi hemde ddr5 ram olması bir avantaj .5070te 5060tidan daha güçlü zaten. arada sadece vram farkı var. 5070le oyunlarda daha iyi performans alırsın. ama bütçeyi çok zorluyorsa yukardakide güzel bir tercih.
Alttaki 5070 ve ultra 5 işemcili sistem daha uygun hocam zaten elimde ddr4 32 gb ram var sıfır alttakini alırsam bunu satıcam bi de sistemden gelen sıfır ssd yi de satıcam m2 1tb.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Benim Kafamı karıştıran şeyler DDR5 pek dikkatimi çekmiyor da elimden gidenler.

DDR4 32 GB ramden 16GB DDR5 rame düşmem.
Mükemmel kasa ve psu yerine dandik bişiler geliyor.
Anakart manyak dandik bi şeye benziyor.
İşlemcim ham güçte baya kötüleşiyor ama çok FP bi işlemciye geçiyorum.

Alttaki 5070 ve ultra 5 işemcili sistem daha uygun hocam zaten elimde ddr4 32 gb ram var sıfır alttakini alırsam bunu satıcam bi de sistemden gelen sıfır ssd yi de satıcam m2 1tb.

sıfır ürün alırsan daha iyi olur. zaten alttakini al. bence hem 2yılda garanti veriyorlar. en az kafan rahat eder.

kasa ve psu sıkıntılı hakikaten dediğin gibi. o sistem o kasayla psuya emanet edilmez.

Bi de rtx 5070 çok güzel ya ileride canım sıkılsa anakart ve kasa psu değişirm bence
psu bozulma olayları çok nadirdir. ama genede risk almaya değermi bilemedim.

sende ne kadar bütçe var tam olarak ona göre bişey önermeye çalışıyım.

Bi de rtx 5070 çok güzel ya ileride canım sıkılsa anakart ve kasa psu değişirm bence
bence bu sistemi al 2 3ay sonra kasa ve psuyu değiştir. bide akım korumalı priz kullan. bilgisayar fiyatlarının artıp artmıyacağı belli değil.

bende rampage psu kullanıyorum. 6sene oldu bi eksiğini görmedim. ama millet çok şikayetçi birazda şans meselesi sanırım.

kasa ve psu sıkıntılı hakikaten dediğin gibi. o sistem o kasayla psuya emanet edilmez.

psu bozulma olayları çok nadirdir. ama genede risk almaya değermi bilemedim.

sende ne kadar bütçe var tam olarak ona göre bişey önermeye çalışıyım.

bence bu sistemi al 2 3ay sonra kasa ve psuyu değiştir. bide akım korumalı priz kullan. bilgisayar fiyatlarının artıp artmıyacağı belli değil.

bende rampage psu kullanıyorum. 6sene oldu bi eksiğini görmedim. ama millet çok şikayetçi birazda şans meselesi sanırım.
Benim elimde şuan DDR4 32GB ram var bi de samsung evo 970 1tb ssd var bunlarla bişiler toplarım laptopum da 3050 ti r7 6800h 16 ram bunu satarım diyorum 20k eder mi etmez mi bilmiyom. Hepsi total sattıklarımla filan 45k okeydir. He ama satmam diyosam ddr4 topluycaksam ssd siz filan. ekran kartı + işlemci + anakart + kasapsu ya 30k vermek istiyorum

Alıntıyı görüntüle

Ne konuda arada kaldın ki 5070 zaten daha iyi ekran kartı işlemci olarak da 245K her türlü ısınma sorunlu 14. Nesilden iyidir. Anakart desen çift M2 slotu hariç PCI 5.0 desteği gibi şeylerde H810 zaten daha iyi, PSU da da kalite olarak ikisi de giriş seviyesi sayılır çok fark olacağını zannetmiyorum. Bir tek kasa kalitesi fark eder o da sistemle alakalı değil görünümle alakalı daha çok, isterseniz kasayı değiştirirsiniz size kalmış o.

Ne konuda arada kaldın ki 5070 zaten daha iyi ekran kartı işlemci olarak da 245K her türlü ısınma sorunlu 14. Nesilden iyidir. Anakart desen çift M2 slotu hariç PCI 5.0 desteği gibi şeylerde H810 zaten daha iyi, kasa ve PSU da da kalite olarak ikisi de giriş seviyesi sayılır çok fark olacağını zannetmiyorum.
Isınma sorununu çözersin hocam i5 14600KF fiyatına göre gerçekten anormal güçlü bi işlemci ya. Kasa psu konusunda lian li ve msi magin giriş seviye psu su bence fazeonun her türlü ürününü ikiye katlar.

Ne konuda arada kaldın ki 5070 zaten daha iyi ekran kartı işlemci olarak da 245K her türlü ısınma sorunlu 14. Nesilden iyidir. Anakart desen çift M2 slotu hariç PCI 5.0 desteği gibi şeylerde H810 zaten daha iyi, kasa ve PSU da da kalite olarak ikisi de giriş seviyesi sayılır çok fark olacağını zannetmiyorum.
Ama işte hep eksisi gözüme batıyor 5060 ti dan 5070 geçince de aslında baya bi seviye atlatıyor bu sistem.

hocam zaten taksitle alıcaksınız diye düşünüyorum direkt cougar 850w gold alın geçin sonra uğraşmanıza gerek kalmaz cebinizden daha fazla para çıkmadan

19 Marttan beri satışta olan sistemi daha demin kredi kartı bilgilerini girerken satıştan kaldırdılar şu şekil şanslı olsak yeter teşekkürler vatan comp o.O2

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,199,435
Üyeler
190,571
Son üye
burakefe43
Geri