1948 Öncesi göçmeni olup Bulgaristan vatandaşlığı alabilen var mı

Bursalı_Genç16

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
392
Benim Büyükdedem ve BüyükNinem 1948 öncesi Bulgaristan göçmeni bu iş için ailemde tek inanıp uğraşan benim 4 aydır belge bulmaya uğraşıyorum ve bunun sonucunda bir tane belgeye ulaşabildim ancak o da tek başına yetersiz

Benim sorumda şu 1948 önce Bulgaristan göçmeni olupta vatandaşlık alanlar nasıl bir yol izlediniz?

1774640217102.webp

benim pederin dedeleri de kurtuluş savaşı mübadele sonucu dönmüş,bulgaristandan dönmüş akrabanın kendisi hala hayatta değilse mümkün değil alamazsın

Bence şansımızı denemek lazım sonuçta hiç bir şey kaybetmiyoruz yani
ya kaybetmiyorsun elbet de mesela benim sınıfta alan çocuğun dedesi taa 80lerde döndüğü için alabildi

ama kardeşim şimdi bir de şöyle düşün,en azından memleketi düzeltmek için elden geleni yapıp,ondan sonra yurtdışına gitmek daha akıllıca

ya kaybetmiyorsun elbet de mesela benim sınıfta alan çocuğun dedesi taa 80lerde döndüğü için alabildi

ama kardeşim şimdi bir de şöyle düşün,en azından memleketi düzeltmek için elden geleni yapıp,ondan sonra yurtdışına gitmek daha akıllıca
Bu işler Nasip kısmet işi biraz da

Memleketi düzeltme kısmına gelince onun içinde sonuna kadar elimizden geleni yaparız ama kendimiz içinde bir şeyler yapmayalım mı

Göç eden kişi yaşıyorsa alabiliyorsun, vefat ettiyse alamıyorsun. Bende yaptıracağım da avukatlarla uğraşmak istemiyorum.

Geri