ilkersssuygun
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 106
bende aynı sisteme benzer var 2k da cs 240 300 arası alıyorum değer b ence 2k ama alışmak lazım
Al kesinlikle paran varsa görüntü kalitesi çok fark ediyor bende 1080p den 2k ya geçtim yine 1080p geçemem mesela gözüm 2k ya alıştı.O kartla nasıl performans sorunu yaşıyorsun diyenler için:
Beamng.drive, ETS2 MP + Grafik modu ve Cyberpunk 2077 gibi oyunlarda sorun yaşıyorum ve gayet normal.
Beamng' de her şey en üst ayarda üzerine grafik modu olunca FPS 40 ile 60 arasında kalıyor.
ETS2 MP + grafik modunda ise kalabalık yerlerde FPS' im 10' un altına bile düşebiliyor, az kalabalık yerlerde ise 40-60 fps arası takılıyor.
Cyberpunk 2077' de her şey en üst ayarda ve RT açıkken 20 FPS görüyorum, FSR' dan destek alarak ise 30-45 FPS civarı görüyorum.
Dediğim gibi bazı oyunlarda performans sorunu yaşıyorum, hepsinde değil. Ve yaşadığım oyunlarda ki FPS değerlerim gayet normal.
Görüntü ayarların çok saçma 7000 serisi özellikle xtx harici modeller RT de berbat. 30 fps oyun mu oynanır hangi yılda yaşıyoruz? 1080p de bence artık çamur gibi gözüküyor. Sende ultra ayar takıntısı var belli. RT ve fsr birlikte kullanmak yerine RT ve fsr kapalı kullan. Fsr 1080p de kötü özellikle fsr 3 inanılmaz kötü. 4k da medium oyna bakalım 1080p ultra RT nin yüzüne bakmazsın.O kartla nasıl performans sorunu yaşıyorsun diyenler için:
Beamng.drive, ETS2 MP + Grafik modu ve Cyberpunk 2077 gibi oyunlarda sorun yaşıyorum ve gayet normal.
Beamng' de her şey en üst ayarda üzerine grafik modu olunca FPS 40 ile 60 arasında kalıyor.
ETS2 MP + grafik modunda ise kalabalık yerlerde FPS' im 10' un altına bile düşebiliyor, az kalabalık yerlerde ise 40-60 fps arası takılıyor.
Cyberpunk 2077' de her şey en üst ayarda ve RT açıkken 20 FPS görüyorum, FSR' dan destek alarak ise 30-45 FPS civarı görüyorum.
Dediğim gibi bazı oyunlarda performans sorunu yaşıyorum, hepsinde değil. Ve yaşadığım oyunlarda ki FPS değerlerim gayet normal.
Ets2 truckermp bütün pclerde öyle diyebilirim özellikle duisburg calais , ayrıca hocam elinizde kart güclü ama sınırlarını bilin bence RT+ultra ayarda 60 fps çok zor yani millet enayi mi 5070 9070xt alıp kullanıyor ayrıca rt performansı kötü 7000 serisinde keşke bunu bilerek alsaydınız onun dışında 2k da kullanımı rahat bi kart bazı ayarları yüksek kalanı ultra yaparsanız stabil fps alabilirsiniz bide fsr 4.0.2 kurarsınız hikayeli oyunlara görüntü kaliteside iyi olur fsr 3.1 gerçekden çok kötü amd nin şuna mecbur etmesi kadar sinir bozucu olay yokO kartla nasıl performans sorunu yaşıyorsun diyenler için:
aynı şeyi bende dusunuyorum cok nadir hikayeli oyunlar oynuyorum, gerekli mi 2k ? cok goruntu farkı var mı, deger mı?Monitör: Acer EK1 1080P 100HZ IPS 24inc
İyi akşamlar. RX 7800 XT kullanıyorum. 24 inc 1080p, 100Hz, IPS bir monitör kullanıyorum ve görüntü kalitesinden gayet memnunum. Sizce 2K monitöre geçmeme gerek var mı? Birçok konuda gözün 2K'ya alışınca artık 1080P'nin 720p gibi geleceği söyleniyor. Madem böyle o zaman hiç 2K deneyimlemesem daha iyi olmaz mı? RX 7800 XT için 2K öneriliyor ama ben bazı oyunlarda 1080P'de bile performans sorunları yaşadığım için 2K'ya fazla geçmek istemiyorum ama 2K'ya geçince hikayeli oyunlarda manzaralar daha güzelleşecek ise performans kaybında razıyım. Sizce ne yapmalıyım?
Var ama cs valo için bence gereksizaynı şeyi bende dusunuyorum cok nadir hikayeli oyunlar oynuyorum, gerekli mi 2k ? cok goruntu farkı var mı, deger mı?
Değeraynı şeyi bende dusunuyorum cok nadir hikayeli oyunlar oynuyorum, gerekli mi 2k ? cok goruntu farkı var mı, deger mı?
1080p de ultra oynayacağıma 2k da mid oynarım daha iyiMonitör: Acer EK1 1080P 100HZ IPS 24inc
İyi akşamlar. RX 7800 XT kullanıyorum. 24 inc 1080p, 100Hz, IPS bir monitör kullanıyorum ve görüntü kalitesinden gayet memnunum. Sizce 2K monitöre geçmeme gerek var mı? Birçok konuda gözün 2K'ya alışınca artık 1080P'nin 720p gibi geleceği söyleniyor. Madem böyle o zaman hiç 2K deneyimlemesem daha iyi olmaz mı? RX 7800 XT için 2K öneriliyor ama ben bazı oyunlarda 1080P'de bile performans sorunları yaşadığım için 2K'ya fazla geçmek istemiyorum ama 2K'ya geçince hikayeli oyunlarda manzaralar daha güzelleşecek ise performans kaybında razıyım. Sizce ne yapmalıyım?
Neden RT ayarlarım kapalı kullanayım? 2K' da on saat grafik ayarlaması yapıp kötü ayarda oynayacağıma 1080P' de her şeyi köklemeyi tercih ederim.Görüntü ayarların çok saçma 7000 serisi özellikle xtx harici modeller RT de berbat. 30 fps oyun mu oynanır hangi yılda yaşıyoruz? 1080p de bence artık çamur gibi gözüküyor. Sende ultra ayar takıntısı var belli. RT ve fsr birlikte kullanmak yerine RT ve fsr kapalı kullan. Fsr 1080p de kötü özellikle fsr 3 inanılmaz kötü. 4k da medium oyna bakalım 1080p ultra RT nin yüzüne bakmazsın.
2k ve 4k keskinliğine özellikle 4k ya alış ondan sonra konuşuruz. Şimdi görmeden RT ile daha iyi sanıyorsun. Ben de hem 2k, hem de 4k oled ekran var. 1080p yi bırakalı zaten yıllar oldu. Görüntü farkına değiyor ki öneriyorum. Öncelikli önerim 4k olur.Neden RT ayarlarım kapalı kullanayım? 2K' da on saat grafik ayarlaması yapıp kötü ayarda oynayacağıma 1080P' de her şeyi köklemeyi tercih ederim.
Katılıyorum. Aynı şey 4k içinde geçerli. 2k high-ultra oynayacağıma 4k medium dlss kalite-balanced-performance oynarım daha iyi.1080p de ultra oynayacağıma 2k da mid oynarım daha iyi
Hikayeli oyun için değer, hatta mümkünse 4k daha iyi olur. Ancak rekabetçi için değmez. Tabii valorant, cs değilde pubg, battlefield, Call of duty takılıyorsan yine değer. O oyunlarda da çok fark ediyor.aynı şeyi bende dusunuyorum cok nadir hikayeli oyunlar oynuyorum, gerekli mi 2k ? cok goruntu farkı var mı, deger mı?