R5 3500X’den R5 5600’e geçmek?

boltreny7

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,020
Arkadaşlar selam elimde halihazırda ikinci bir sistemim var
Ryzen 5 3500X
Asus Prime B450M K ||
Corsair vengeance 2x8 16GB 3200mHz
Asus Dual RX 5600XT 6 GB
Sandisk Ultra3D 500GB M2 SSD
Corsair SPEC-DELTA 650W+
Sizce bu sistem kaç yıl daha götürür?
İşlemciyi yükseltmek mantıklı mı yoksa biraz daha bekleyip DDR5 ya da DDR6 sisteme mi geçmek mantıklı olur?
3500X 6core 6thread olduğundan yükseltmek istiyorum işlemci tabanlı oyunlarda performans düşük kalıyor. Günün çoğunu bu sistemde geçiriyorum. Genellikle iş odaklı ama oyunda oynuyorum

Ryzen 5 3500X
Asus Prime B450M K ||
Asus Dual RX 5600XT 6 GB
Corsair SPEC-DELTA 650W+
İşlemciyi yükseltmek mantıklı mı yoksa biraz daha bekleyip DDR5 ya da DDR6 sisteme mi geçmek mantıklı olur?
3500X 6core 6thread olduğundan yükseltmek istiyorum işlemci tabanlı oyunlarda performans düşük kalıyor. Günün çoğunu bu sistemde geçiriyorum. Genellikle iş odaklı ama oyunda oynuyorum
Sistem senin yaptığın işe göre değişir şu kadar götürür diye bir şey yook.
Cv650 ise psunuz iyi
Kasa meh ama çok sıcak değilse sorun yok
500 yetmiyosa ssd takviyesi yapılabilir
16gb ram yeterli bu ayarda sistem için

ekran kartı da yükseltilecekse 5600 al
Yoksa kalsın bence.

Sistem senin yaptığın işe göre değişir şu kadar götürür diye bir şey yook.
Cv650 ise psunuz iyi
Kasa meh ama çok sıcak değilse sorun yok
500 yetmiyosa ssd takviyesi yapılabilir
16gb ram yeterli bu ayarda sistem için

ekran kartı da yükseltilecekse 5600 al
Yoksa kalsın bence.
AMD kart almaya tövbeliyim artık elimden 5600XT ve 9070XT yi çıkartacam en kısa sürede. rtx serisinde ne alabilirim F/p olarak?

AMD kart almaya tövbeliyim artık elimden 5600XT ve 9070XT yi çıkartacam en kısa sürede. rtx serisinde ne alabilirim F/p olarak?
Yaşadığın sorunu çözmek yerine satmak büyük zarar olur 9070xt karşıtı 5070 ti onun da fiyatı belli. f/p diye bir şey yok RTX de bütün kartları pahalı.

F/p yok maalesef ne bulabilirsen artık 2. el sıfır

wattman radeon softwarenin kendi kafasına göre açılıp kapanması, şuan hiçbir şekilde açılmıyor.
wattman yaşadıysan sorun %90 psudan 9070xt ile yaşam ihtimalin yok. Software kafasına göre açılıp kapanıyorsa çakışma vardır komple sürücüleri silmen lazım tekrar kurman lazım.

wattman yaşadıysan sorun %90 psudan 9070xt ile yaşam ihtimalin yok. Software kafasına göre açılıp kapanıyorsa çakışma vardır komple sürücüleri silmen lazım tekrar kurman lazım.
yok wattman 5600xt de oluyor çok nadir. çakışma oluyor diye bir şey yok. defalarca ddu ile silip kurdum şu softwarenin adam akıllı çalıştığını hiç görmedim rufus ile temiz kurulum yapacam artık.

Ryzen 5 3500X
Asus Prime B450M K ||
Asus Dual RX 5600XT 6 GB
Corsair SPEC-DELTA 650W+
yerinde olsam hem ekran kartını hem işlemciyi yükseltirim daha uzun ömürlü olur sistem

ileriye dönük bir sistem istiyorum bekle dersen AM5 de geçebilirim
beklemelik bir şey yok ki am5 çıkalı kaç sene oldu zaten
ram ve ssdler aşırı pahalı, hemen düşeceğini bekliyorsan ben sanmıyorum
bütçe varsa sistemleri satıp yeni sistem almayı düşün
yoksa 5600 + 5060 yapılabilir aklına yatıyorsa

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,891
Üyeler
190,823