"Nvidia ile sorun yaşayan çok daha az" bunda çoğu kişi hemfikir herkes zaten, şimdi tarafsız bakınca bana mantıksız gelen şu; nvidia %95 pazar payına sahip, amd %4. Yani piyasadaki ekran kartlarının sadece %4 ü amd iken şu forumda veya reddit de radeon kartıyla yazılımsal/driver kaynaklı sorun yaşayanların (ya da başlıklarda bunu dile getirenlerin) sayısı 10-15 kat fazla. Olaya lokal bakıp bu forumu örnek alalım, ekran kartı kaynaklı sorunu yaşayan başlıkları incelediğimizde ortalama %90 ı amd kullanıyor. Bu durum normal gelmiyor bana.
Özellikle ilgisayar bilgisi zayıf olan insanların troubleshoot ile haftalarca uğraşması çok can sıkıcı bir durum. Radeon tarafında en çok gözüme çarpan durum insanlara PSU yetmiyordur diyip PSU değiştirtiyorlar, bütçesi zaten kısıtlı olan bir insan ekstra masraf yapıyor, yeni PSU alıp takıyor ve sonucunda PSU kaynaklı olmadığını yazılım kaynaklı olduğunu öğreniyor sorunun.
Ama malesef çoğu insanın dünyası kendi içinde yaşadığı balondan ibaret olduğu için şu laf çok yaygın kullanılıyor "ben yıllardır x marka kullanıyorum sorun yaşamadım, sorun sende". Objektif bakamıyor insanlar, herkes sorun yaşayacak diye bir kural yok zaten, sorun yaşayanların geneline bakılır bu tarz durumlarda, zaten herkes sorun yaşasaydı o ürünler piyasada bulunmazdı.
Ben 43 yaşındayım, ilk bilgisayarim pentium 133 dü, 14 yaşımdan beri bilgisayar kullanırım, bu sektörde yıllarımı geçirdim, yani sorun yaşadığımda çözebilime ihtimalimin yüksek olmasına rağmen bu tarz sorunlarla uğraşmamak, eski driverları test edip onlara dönüp durmak, DDU ile cebelleşmemek için indirim bekledim, 7-8k fazla verip 5070 ti aldım.