Sistemim Kaç Sene Götürür?

Rivoxile

80+
Reaksiyon skoru
76
Selamlar. Sistemimi 2025 Nisan ayında topladım. 2K çözünürlükte kullanıyorum. Sistemimin beni kaç yıl daha rahatça götüreceğini veya ileride neleri yükseltmem gerekebileceğini merak ediyorum. Tavsiyeleriniz nelerdir? Sistem özelliklerim:
  • Ana Kart: MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi
  • İşlemci: Ryzen 7 7800X3D
  • Bellek: XPG Lancer 2x16 32 GB 6000 MHz
  • Güç Kaynağı: Corsair RM750e
  • Ekran Kartı: Galax RTX 4070 Ti Super 16GB
  • Depolama: Kingston KC3000 1TB, Kioxia Exceria G2 512GB, Samsung QVO 870 1 TB.

Selamlar. Sistemimi 2025 Nisan ayında topladım. 2K çözünürlükte kullanıyorum. Sistemimin beni kaç yıl daha rahatça götüreceğini veya ileride neleri yükseltmem gerekebileceğini merak ediyorum. Tavsiyeleriniz nelerdir? Sistem özelliklerim:
5+ yıl daha gider hocam ondan sonra zaten ddr6 geçilir.

2kda rahat 4 5 sene daha gider

Sistem iyi ama teknoloji hızlı ilerliyor, onun için 5/7 gibi rakamlarla bir şey söylemek zor. Oyun için olan sistemlere iki/ üç yılda bir genelde upgrade gerekebiliyor.

10 yıl götürür denen sistemlerin malesef 3/4 yıl dolmadan işlemci ve ekran kartı değişikliklerine gidildiğiniz gördük. Kişinin de eldeki sistemle ne kadar tatmin olduğu da önemli bu işte.

Zaman geçtikçe işlemci ,ram ve ekran kartı sizde de yükseltme gerekecektir. Fakat eldeki sistem gayet uzun bir süre yeterli bnce.

Şu sistemin GTA 6'yı 2K ultra oynatamama ihtimali olduğunu sanmıyorum. Öyle uçuk kaçık grafiklerle oyun yapıp millete RTX5080-5090 aldıracak halleri yok. 4070Ti 16GB gayet iyi bir kart.

Sistem iyi ama teknoloji hızlı ilerliyor, onun için 5/7 gibi rakamlarla bir şey söylemek zor. Oyun için olan sistemlere iki/ üç yılda bir genelde upgrade gerekebiliyor.

10 yıl götürür denen sistemlerin malesef 3/4 yıl dolmadan işlemci ve ekran kartı değişikliklerine gidildiğiniz gördük. Kişinin de eldeki sistemle ne kadar tatmin olduğu da önemli bu işte.

Zaman geçtikçe işlemci ,ram ve ekran kartı sizde de yükseltme gerekecektir. Fakat eldeki sistem gayet uzun bir süre yeterli bnce.
Sistemden ne beklediğine bağlı ha ben her AA oyunda ultra 2k da 100 fps üstü görüyüm diyorsan 2-3 senede bir kartı yenilemek lazım

Sistemden ne beklediğine bağlı ha ben her AA oyunda ultra 2k da 100 fps üstü görüyüm diyorsan 2-3 senede bir kartı yenilemek lazım
Aynen onu anlatmaya çalıştım. Hikayeli oyunları yüksek ayarlarda, yüksek çözünürlükte oynamayı düşünen arkadaşlarımız bir kaç yılda bir özellikle ekran kartı nı değiştirmek zorunda kalıyor. O tarz şeyleri kovalamayanlar için yıl daha fazla uzar tabi.

Ortalama 5 yıl gideri var 2kda. Gerci o kartla bir cok oyun 4k da oynanir ama sen 2k oynadigin için diyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,351
Üyeler
190,736
Son üye
Bburakgrp
Geri