🔥İndirim 5070 TI-7800X3D 89.999

Şu an toplarız, benzer fiyatlara toplarız diyen arkadaşların iddiasını kanıtlamasını bekliyorum ben şahsen. Olabilir de çünkü. Bilmediğimiz bir şeyler vardır belki.

İndirim kovalayarak toplardık aslında diyen arkadaşların durumunu hiç anlamıyorum zaten. 5 - 10 yılda bir 20 dakika gerçekleşen bir ram satışı için alsak toplayabilirdik diyenler var.

Sanki itopya da vatanın 8.000 TL'ye sattığı 32 gb ramlerden, 44.000 TL'ye ekran kartlarından satın almış da bu sistemde satışa koymuş gibi bir fiyatlandırma var bu sistem özelinde ama arkadaşalar yine de aynı fiyatlara toplayabileceğini söylemekteler. Ben de merak etmekteyim.

İddiasını kanıtlamak için topladığı sistemlerin fotoğraflarını atanlar var ama toplar mısın benzer sistem parçalarını aynı fiyatlara biz de bilgilenelim deyince sistem paylaşan yok.
Hadi başlayalım ;
Acelen var diyerek son 1 ay içerisindeki en ucuz fiyatları baz alıyorum.
7800x3d : 15.016,31 TL
MSI Pro B650M-B : 4044
5070Ti: 47.899,08 TL
MSI MAG CoreLiquid A13 360 mm : 4.239,00 TL
MSI MAG Forge 121A Airflow 750w : 4000 TL
Twinmos VoltX 32 GB (2x16) 5600 MHz CL36(Normalde bunu kullanmam ama muadil olucakdiye zorladım) :16.599,00 TL (Denk getiremedin diyelim 1k da ben ekliyorum)
Crucial E100:5799TL

98.596,39 TL-99k
Kupon yok. kampanya yok. zaman var.

Toplam 96.388 TL. B850 anakart vrm soğutucusu da mevcut. 360 sıvı soğutma, 6000mhz expo desteği, 2 tb ssd (F/Psi daha iyi), padleri akmayan ekran kartı, gibi avantajları var ek ücrete. MSI temalı oldu biraz yapacak bişi yok :)

konudaki sistemde anakart ve gpu kötü ama diğerleri gayet okey. Ben asla bu bütçelerde bir windforce tercih etmezdim. fiyat hakkında yorum yapmıyorum artık takip edemiyorum. en son ben 5070ti-7700 sistemi 60k'ya almıştım 32gb ram ile ondan sonra fiyatları takip edemedim
Bu arada ekran kartı modelinde artık tercih pek yapamıyoruz ne gelirse indirime şükrediyoruz.

Tam olarak onu söylüyorum. Bu sistem özelindeki fiyatlandırma sanki tüm parçalar indirimli bir fiyatlandırmanın ürünüymüş de oem paket halinde satılıyormuş gibi. Aksi varsa kanıtlar mısın dedim arkadaşlara. Muhtemelen uğraştılar. Toplayamadılar. Cevap vermemeyi tercih ettiler. İntel bir sistem alırdım veya daha kalite parçalar tercih ederek 15-20 bin daha pahalıya alırdım farklı bir durumun konusu, bu sistemin aynısını şu an aynı fiyata toplarım farklı bir durumun konusu. Benim ricam sistemin aynısını şu an aynı fiyatlara toplayabilirim bunu almanıza gerek yok diyenlerin iddialarını kanıtlayabilmeleri.
Dostum sen son tüketici kafasıyla düşünemiyorsun sanırım. Firmaların bunların üzerinde min %20 karları var bazen bu karlardan fedakarlık yaparlar. Ben seninle aynı aynı vasıfta tüketici olarka daha güzel opsiyonların olabilir diyorum ama sen illa %10 indirimle elinde kalacak sıvı soğutma , anakart , güç kaynağıyla bu sistemi almak istiyorsan alabilirsin.

Hocam fiyatlar çok değişti maalesef. Sadece ekran kartı 50k neredeyse. O fiyatlara şuan mümkün değil. Konudan bağımsız monitörünüzden memnun musunuz almayı düşünüyorum da
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yani 5070Ti yerine 9070XT tercih edilirse 10 15 Bin oradan tasarruf edebiliyoruz. Ama illa NVIDIA olsun derseniz ben 5070 alırdım yinede yan parçaları kaliteli almaya özen gösterirdim. Yarım yamalak 5070Ti dansa tam bir 5070 tercih ederim
B segment psu idare eder matx anakart ucuz Ram fsp mp7 kasayıda idare eder bir şey alınır bende öyle düşünüyorum ama herkes bizim gibi düşünmek zorunda değil adam çalıştırıyorsa devam performans istiyorsa o adama bir şey diyemeyiz bilgisayar mühendisliği istiyorum ayrıca oyun tasarımı vs gibi şeyler yapmak istediğim için mesela yazın kasamı satıp intel u265k 5070 sisteme geçeceğim şuan ki sistemimden parça kalitesi olarak düşeceğim belki ama amacıma ve işime uygun ürünler kullanmış olucam kullanıcının önce neye ihtiyacı olduğunu araştırması lazım 7800x3d kullanıyorum bende ama esporcu değilse birisi 500hz 1000hz almıyorsa ben gereksiz buluyorum x3d leri daha az performans veren ama daha çok amaçlı kullanacak birçok işlemci var o bütçelerde bizim düşüncemizle onların düşüncesi çakışıyor ama bu fiyata 5070 7800x3d bile zor bulunuyorken 5070ti sistem bence güzel fiyatta

Hadi başlayalım ;
Acelen var diyerek son 1 ay içerisindeki en ucuz fiyatları baz alıyorum.
7800x3d : 15.016,31 TL
MSI Pro B650M-B : 4044
5070Ti: 47.899,08 TL
MSI MAG CoreLiquid A13 360 mm : 4.239,00 TL
MSI MAG Forge 121A Airflow 750w : 4000 TL
Twinmos VoltX 32 GB (2x16) 5600 MHz CL36(Normalde bunu kullanmam ama muadil olucakdiye zorladım) :16.599,00 TL (Denk getiremedin diyelim 1k da ben ekliyorum)
Crucial E100:5799TL

98.596,39 TL-99k
Kupon yok. kampanya yok. zaman var.

Yahu işte indirim takip ettin, uğraştın edindin, alabildiğini aldın alamadığını bekledin ve bu hazır sistemin 10k fazlasına topladın. Neden uğraşıyorsun o kadar. Aha burada şu an bugün sepete atıp peşin fiyatına taksitle alabileceğin sistem. Demek istediğimi anladınız mı?

Toplam 96.388 TL. B850 anakart vrm soğutucusu da mevcut. 360 sıvı soğutma, 6000mhz expo desteği, 2 tb ssd (F/Psi daha iyi), padleri akmayan ekran kartı, gibi avantajları var ek ücrete. MSI temalı oldu biraz yapacak bişi yok :)

Fazeon 750w PSU mu koydunuz hocam sisteme :) 9060xt ile 1300w platinum güç kaynağı kullanıyorsunuz fakat önerirken bunu mu önerdiniz garipmiş

İyi de istediğin ürünleri mi aldın adamların elinde kalanları mı ?
Yahu işte indirim takip ettin, uğraştın edindin, alabildiğini aldın alamadığını bekledin ve bu hazır sistemin 10k fazlasına topladın. Neden uğraşıyorsun o kadar. Aha burada şu an bugün sepete atıp peşin fiyatına taksitle alabileceğin sistem. Demek istediğimi anladınız mı?

Hocam sen problemi anlamış değilsin. O anakart işlemci için güvenli olmayabilir. O PSU sistem için güvenli olmayabilir. Ramde SSD de soğutucuda ucuza kaçarsan en fazla performans kaybı yaşarsın fakat anakart ve psu için aynı şey geçerli değil. Diğer parçalar aynı kalsa bile bu ikisini güncellemek durumundasın. Anakart ve PSU da çok ucuza kaçarsanız sonradan pişman olabilirsiniz.

Fazeon 750w PSU mu koydunuz hocam sisteme :) 9060xt ile 1300w platinum güç kaynağı kullanıyorsunuz fakat önerirken bunu mu önerdiniz garipmiş
MSI koyacaktım 4k lık kasasını ama tipi hoşuma gitmedi. 750w ın sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum açıkçası 5070ti - 7800x3d kombosuna. 1300w olayı biraz farklı, test bench olarakta kullanıyorum kendi sistemimi, 5090, rtx 6000 vs bağladığımız oluyor. Güç lazım :)

Dostum sen son tüketici kafasıyla düşünemiyorsun sanırım. Firmaların bunların üzerinde min %20 karları var bazen bu karlardan fedakarlık yaparlar. Ben seninle aynı aynı vasıfta tüketici olarka daha güzel opsiyonların olabilir diyorum ama sen illa %10 indirimle elinde kalacak sıvı soğutma , anakart , güç kaynağıyla bu sistemi almak istiyorsan alabilirsin.
Bu muhabbetler boşa uzuyor hazır sistem almak isteyen birisi için 10 numara fiyat 5070-7800x3d bile zor düşüyor bu fiyatlara 5070ti 7800x3d için güzel fiyat anakart üzebilir bu modelle çok sıkıntı yaşıyan oldu diye hatırlıyorum ama zaten hazır sistemin olayıda bu bir parça kaliteli olacak diğer parçadan kısacaklar 5070ti sadece 47k x3d 15k 2si sadece 62k yapıyor fiyat güzel ben almam güç kaynağımın segmentinin belli olmasını belli bir nebze kalitede anakart isterim kasam güzel olsun isterim ama bunları ben istiyorum herkes istemek zorunda değil alana hayırlı olsun

Hocam sen problemi anlamış değilsin. O anakart işlemci için güvenli olmayabilir. O PSU sistem için güvenli olmayabilir. Ramde SSD de soğutucuda ucuza kaçarsan en fazla performans kaybı yaşarsın fakat anakart ve psu için aynı şey geçerli değil. Diğer parçalar aynı kalsa bile bu ikisini güncellemek durumundasın. Anakart ve PSU da çok ucuza kaçarsanız sonradan pişman olabilirsiniz.

Sanırım siz beni anlamamak için direniyorsunuz. Benim şu an sorduğum soru şu. "Aynı sistemi 85-90 k bandına toplayabiliriz. Aynı sistemi. AYNI SİSTEMİ. AYNI SİSTEM!!1!!" Ben de diyorum ki öyle mi? Toplayın o halde bilgilenelim.

Ben bu anakart bu işlemciyle iyi gider demiyorum. İlk işim anakartı b850'ye özelleştirmek olurdu bu sistemde. Ben bu ramler çok iyi demiyorum. Windforce en kalitelisidir demiyorum. Özelleştirmelerden bağımsız elimizde mevcut seçilmiş oem sistemde aynı fiyatlara topla toplayabilirsen. Cevap yok. Biri 96.000 TL'ye 16 GB ramli topluyor. Biri 105 bin TL'ye ama kendine göre daha kaliteliyi topluyor. Ama konumuz o değil. Daha açık nasıl yazabilirim anlamıyorum.

2 gün sonra aynı sistem 85'e düşer bilemeyiz. Daha kaliteli malzemelerden 32 gb ramli 90 a düşer bilemeyiz. Ama bugün bu sistem alınması iyi bir fırsat mı, evet öyle gözüküyor.

Aman banane ya. Kim alıyorsa alsın. Almıyorsa almasın. Bana itopya savundurdunuz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu muhabbetler boşa uzuyor hazır sistem almak isteyen birisi için 10 numara fiyat 5070-7800x3d bile zor düşüyor bu fiyatlara 5070ti 7800x3d için güzel fiyat anakart üzebilir bu modelle çok sıkıntı yaşıyan oldu diye hatırlıyorum ama zaten hazır sistemin olayıda bu bir parça kaliteli olacak diğer parçadan kısacaklar 5070ti sadece 47k x3d 15k 2si sadece 62k yapıyor fiyat güzel ben almam güç kaynağımın segmentinin belli olmasını belli bir nebze kalitede anakart isterim kasam güzel olsun isterim ama bunları ben istiyorum herkes istemek zorunda değil alana hayırlı olsun

Hay klavyeye basan parmaklarına sağlık.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,376
Üyeler
190,741
Son üye
yusufakn34
Geri