RX 9060XT 16GB OC+UV tavsiyesi

bugrahank

80+
Reaksiyon skoru
3
Arkadşlar merhaba ekran kartı olarak elimde SAPHIRE PULSE RX 9060XT 16 GB var. Ekran kartı full güçte (170W) coil whine yaptığı için fps kaybı yaşamadan çektiği gücü azaltmak istiyorum yani az güç çekerek aynı performansı almak asıl amacım.
Nebi Akgün'ün videosunu baz alarak yaptım fakat çoğu ayarda stabilite yakalayamadım. Ram frekansını 2650nin üstüne attığım an stabilite problemleri ve sistem donması gibi problemler yaşadım. Daha öncesinde RX 9060XT modeline undervolt denemiş arkadaşlarım yardımcı olabilirse çok sevinirim

stok ayarlarda kullanıp fpsı sınırlayabılırsın oyun ıcınden

stok ayarlarda kullanıp fpsı sınırlayabılırsın oyun ıcınden
Monitörüm 200hz olduğu için çoğu zaman 250fps limit ile oynuyorum zaten. Aynı performansı az güçle yapıp ekran kartını uzatmak istediğimden bir tavsiye bekliyorum

Monitörüm 200hz olduğu için çoğu zaman 250fps limit ile oynuyorum zaten. Aynı performansı az güçle yapıp ekran kartını uzatmak istediğimden bir tavsiye bekliyorum
9060xtnın omrunu nasıl uzatacaksın zaten yepyenı bır kart 250ye sabıtlemene ragmen hala cw sesı duyuyorsan 190a sabıtleyıp denermısın

9060xtnın omrunu nasıl uzatacaksın zaten yepyenı bır kart 250ye sabıtlemene ragmen hala cw sesı duyuyorsan 190a sabıtleyıp denermısın
250de coil whine yok hocam zaten, coil whine olsa bile kulaklık takılıyken duyulmuyor o sıkıntı değil. Benim isteğim bu konuda bilen bir kişinin OC+UV konusunda yardımcı olması.

250de coil whine yok hocam zaten, coil whine olsa bile kulaklık takılıyken duyulmuyor o sıkıntı değil. Benim isteğim bu konuda bilen bir kişinin OC+UV konusunda yardımcı olması.
ekte bıraktıgım gıbı performans sekmesınde ozele alıp tum ayarı acıp boyle ekran resmı atarmısın galıba sende bendekı gıbı olmayacak ama sen yıne de tum ayarları acıp boyle ss at

Ekler

• 1774881989373.webp
    1774881989373.webp
    67.1 KB · Hit: 16
gpu tunung altında mhz ye artı 250 ver altındakı mV kısmına da eksı 90 ver
vram tunın gelırsek 2650 ustune attıgım zaman stabılıte sorunları yasıyorum dedın o zaman 2600 ver vramlere
fan tunıng de ıse ıster stok kalsın ıster sen gelısmıs kullan ya da kendıne gore ayarlar sen bılırsın onu
power tunıng de artı 10 verıp denermısın stabıl olmus mu dıye

gpu tunung altında mhz ye artı 250 ver altındakı mV kısmına da eksı 90 ver
vram tunın gelırsek 2650 ustune attıgım zaman stabılıte sorunları yasıyorum dedın o zaman 2600 ver vramlere
fan tunıng de ıse ıster stok kalsın ıster sen gelısmıs kullan ya da kendıne gore ayarlar sen bılırsın onu
power tunıng de artı 10 verıp denermısın stabıl olmus mu dıye
Heaven Benchmarkda deneyip atarım size ama şöyle bi problem var kart 187 watt çekmeye başladı

Heaven Benchmarkda deneyip atarım size ama şöyle bi problem var kart 187 watt çekmeye başladı
artı 10 power verdıgmız ıcın oyle
Post automatically merged:

powr tununıg stok hale getırıp de deneyebılırsın

Stok ayarlar:
1774883276918.webp

OC yapılmış ayar:

1774883356235.webp

VRAM hızı 2650 ve normal timingde, dediğiniz ayarlarda bir çökme veya ekranda karıncalaşma yaşamadım ama dediğim gibi power limiti arttırdığımız için 187 watt çekmeye başladığı konunun başında belirttiğim gibi amacım performansı koruyup güç tüketimini azaltmak hocam.
SSler aynı sahneden çekildi bilginiz olsun.

Stok ayarlar:
Alıntıyı görüntüle
OC yapılmış ayar:

Alıntıyı görüntüle
VRAM hızı 2650 ve normal timingde, dediğiniz ayarlarda bir çökme veya ekranda karıncalaşma yaşamadım ama dediğim gibi power limiti arttırdığımız için 187 watt çekmeye başladığı konunun başında belirttiğim gibi amacım performansı koruyup güç tüketimini azaltmak hocam.
SSler aynı sahneden çekildi bilginiz olsun.
o zaman eksı 10 verın hocam power tunıng den

Ben voltaj -60, güç limiti -10 kullanıyorum uzun süredir şimdilik iyi gibi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,201,255
Üyeler
190,883
Son üye
yasin54.
Geri